Τα μάτια μας σε ΕΤΕ και ΜΥΤΙΛ

Δύο από τις καλύτερες επιλογές αυτό το διάστημα στο ταμπλό. Και δίνουν συνέχιση στο ταμπλό

Τις παρακολουθεί κάθε σοβαρό χαρτοφυλάκιο.

Την καθεμία για άλλους λόγους.

Ωστόσο, και οι δύο φαντάζουν παντοδύναμες, ώστε να θεωρείται απίθανο να λείπουν από μια -έστω- δεκάδα επιλογών.

Ο ΜΥΤΙΛ τρέχει ασταμάτητος και σε επαφή με τα ιστορικά του υψηλά. Μια από τις κορυφαίες σε απόδοση μετοχές για το 2023, ένα έτος που μάς έδωσε πλην άλλων και ενδιαφέροντα επιχειρηματικά νέα, με πιο πρόσφατο τη χρηματοδότηση από ΕΤΕπ.

Και κάθε ένα τέτοιο νέο, δικαιολογεί ανοδική συνέχιση, χωρίς να μπορούμε να πούμε ότι ο όμιλος αποτιμάται «ακριβά» στην τρέχουσα κεφ/ση των 5,4 δισεκατ. ευρώ.

Και εκτός της ισχυρής απόδοσης (με σχέση αιτίας-αιτιατού), αποδεικνύεται συνέχεια η ισχυρή μετοχική βάση, που με τη σειρά της απορροφά την οποιαδήποτε προσφορά στα δύσκολα σκέλη.

Διαγραμματικά, δοκιμάζονται συνεχώς τα επίπεδα 37-38 ευρώ εν μέσω στιβαρής ανοδικής κίνησης, και πειστική κατοχύρωση αυτών θα ανοίξουν τον δρόμο για τα 46.

Η ΕΤΕ αφορά στην πιο ολοκληρωμένη τραπεζική επιλογή. Βρίσκεται ανάμεσα στην πολύ επιθετική ΠΕΙΡ (βάσει πρότερης συμπεριφοράς, με πάνω από +120% στο έτος) και στις πιο αμυντικές ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ (περ. +45%).

Παράλληλα, έχει ένα ωραίο στόρυ που της δίνει πόντους, εκείνο του πρόσφατου placement και της συν αυτώ ευρύτατης επενδυτικής αποδοχής.

Υπενθυμίζουμε δε ότι στέκει ακόμα ένα μεγάλο μέρος (18%) στο ΤΧΣ, αναμένοντας τις εκείθεν εξελίξεις, είτε με νέα διαδικασία είτε και με απευθείας απάντηση-ρουα ματ της διοίκησης. Και στα δύο σενάρια, η πιθανότητα θετικής έκπληξης είναι μεγάλη.

Διαγραμματικά, κινείται προς τα 6,90 ευρώ, κατοχυρώνοντας με ικανοποιητικούς όγκους το επίπεδο των 6,30.

Κείμενο: Συμεών Μαυρουδής, LLM, MSc, Mutual Fund/Portfolio Manager

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από οποιαδήποτε επένδυση που έγινε με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ανακοίνωση. Αυτή η επικοινωνία δεν πρέπει να αναπαραχθεί ή να διανεμηθεί περαιτέρω χωρίς την προηγούμενη γραπτή μας άδεια.