Κρύπτο αγορά: 3 νομίσματα που έχουν ενδιαφέρον

Μετά την αγοραστική μανία του 2020-21 και το συνακόλουθο φιάσκο, τα κρυπτονομίσματα επανήλθαν στο προσκήνιο

Αφορμή ήταν η παραφιλολογία και τελικά η έγκριση των ETF του bitcoin από την Επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. (https://www.mikrometoxos.gr/kryptonomismata-i-poreia-toys-apo-to-p/)

Η οποία μέχρι και λίγους μήνες πριν αφόριζε οτιδήποτε είχε να κάνει με τα κρύπτο-προϊόντα.

Και μετά τις πιέσεις που δέχτηκε από το ίδιο το σύστημα, για προφανείς λόγους πλουτισμού, έδωσε μια ιστορικής -συμβολικής σημασίας απόφαση, με τον αστερίσκο «παραμένουν επικίνδυνα επενδυτικά οχήματα».

Τα παρακάτω τρία νομίσματα (επανα)μαγνητίζουν ολοένα και περισσότερο το κοινό, για λόγους που δεν είναι της παρούσης, καθώς θα έπρεπε να γράφουμε ιστορίες και φήμες.

Σε αδρές γραμμές, μιλάμε για το μεγαλύτερο σε κεφ/ση BTC (bitcoin), για το μοναδικής μεταβλητότητας και πέμπτο σε κεφ/ση SOL (solana) και για το μικρό ΜKR (maker).

Το ΒΤC έχει δρόμο μπροστά του, όντας και το πλέον αναγνωρίσιμο όλων, με κεφ/ση περ. 820 δισεκ. δολάρια (σχεδόν όσο όλων των υπολοίπων -κατά προσέγγιση- 9000 νομισμάτων.

Η κινητήριος δύναμη είναι το επικείμενο halving, μια κρίσιμη διαδικασία που επιφέρει ριζικές αλλαγές (για περισσότερες λεπτομέρειες: «Θα επαναλάβει την (κερδοφόρο) ιστορία του το Bitcoin;

«https://fastfinance.gr/tha-epanalavei-tin-kerdoforo-istoria-t/

Τόσο στη θεωρία, όσο και πιθανοτικά, δικαιολογείται περαιτέρω άνοδος στην τιμή του, τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Η στήριξη στα 41500, με πρώτη στάση τα 46000 και πιθανό στόχο τα 54000.

#image_title

To SOL είναι ο βασιλιάς της μεταβλητότητας, αφού από το καλοκαίρι του 2021 έχει κάνει τη βόλτα 20-240-10 δολάρια, ευρισκόμενο και πάλι στα 100…

Μόνο το 2023 έγραψε 5 φορές πάνω την τιμή του, ενώ όπως φαίνεται στο διάγραμμα, με άξονα τα 86 μπορεί να προσεγγίσει τα 170, με εμπόδιο τα 106.

#image_title
#image_title

Τέλος, το MKR είναι ένα από τα πλέον υποσχόμενα νομίσματα, μικρής κεφαλαιοποίησης (κάτω από 2 δισεκ. δολάρια).

#image_title

H συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα είναι εξαιρετικά καλή, ειδικά για τέτοιου μεγέθους νόμισμα, και είναι πορφανές ότι το «προσέχουν» αρκετοί. Σε υπεραγορασμένη ζώνη, πλέον, με στήριξη τα 1880 δολάρια και στόχο τα 2900.

Κλείνοντας, να επισημανθεί το προφανες: αφορούν σε άκρως επικίνδυνα προΙόντα, λόγω μεταβλητότητας και ρυθμιστικού πλαισίου. Η ευκολία με την οποία κάποιος παίρνει θέση είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη διαχείριση του κινδύνου.

Καλό θα ήταν κάποιος, αν ενδιαφέρεται για τέτοια προϊόντα (άρα και τέτοιες αποδόσεις) να έχει στο μυαλό του μεγάλη αντίστοιχη πτώση της τιμής (εάν είναι long), ώστε να πρέπει να ρυθμίσει αντίστοιχα και το προς επένδυση ποσό.

Ευτυχώς, οι πάροχοι επιτρέπουν λήψη θέσεων με ελάχιστα ποσά (λ.χ. 50, 100€ κ.ο.κ), ώστε να είναι αυτά τα ποσά και η μέγιστη δυνητική απώλεια. Απεναντίας, πρέπει να προσεχθεί οποιαδήποτε χρήση της μόχλευσης, και αν κάποιος δεν είναι εξοικειωμένος με τα βασικά, καλύτερα να απέχει.

Κείμενο: Συμεών Μαυρουδής, LLM, MSc, Mutual Fund/Portfolio Manager

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από οποιαδήποτε επένδυση που έγινε με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ανακοίνωση. Αυτή η επικοινωνία δεν πρέπει να αναπαραχθεί ή να διανεμηθεί περαιτέρω χωρίς την προηγούμενη γραπτή μας άδεια.