Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου – Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

 • Άνοιξε τις πύλες του τo πιο ψηλό ξενοδοχείο στον κόσμο

Ανακαλύφθηκε νέο είδος αρχαϊκού ανθρώπου στο Ισραήλ

O Nesher Ramla Homo φέρεται να έζησε πριν από 140.000 έως 120.000 χρόνια
Ερευνητές στο Ισραήλ ανακάλυψαν έναν μέχρι πρότινος άγνωστο τύπο αρχαϊκού ανθρώπου, που ζούσε δίπλα στο είδος μας πριν από 100.000 χρόνια. Πιστεύουν ότι τα απολιθώματα, που έχουν αποκαλυφθεί κοντά στην πόλη Ράμλα, αντιπροσωπεύουν έναν από τους «τελευταίους επιζώντες» μιας πολύ αρχαϊκής ανθρώπινης ομάδας.

 • Τα ευρήματα αποτελούνται από ένα μερικό κρανίο και ένα σαγόνι ενός ατόμου που έζησε πριν από 140.000 έως 120.000 χρόνια. Σχετικές λεπτομέρειες της έρευνας έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Science. Τα μέλη της ομάδας πιστεύουν ότι το άτομο προήλθε από ένα προηγούμενο είδος που μπορεί να είχε εξαπλωθεί στην περιοχή πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια και να «δημιούργησε» τον Νεάντερταλ στην Ευρώπη και αντίστοιχες φυλές στην Ασία.

Οι επιστήμονες ονόμασαν την ανακάλυψη αυτή ως «τύπος Nesher Ramla Homo». Η Δρ Hila May του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ δήλωσε ότι η ανακάλυψη αναμορφώνει την ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης, ιδιαίτερα αυτής των Νεάντερταλ. Η γενική εικόνα της εξέλιξης του Νεάντερταλ είχε συνδεθεί στενά με την Ευρώπη. «Όλα ξεκίνησαν στο Ισραήλ. Εικάζουμε ότι μια τοπική ομάδα ήταν ο πληθυσμός προέλευσης», είπε στο BBC News. «Κατά τη διάρκεια των διαδημικών περιόδων, κύματα ανθρώπων, οι άνθρωποι του Nesher Ramla Homo δηλαδή, μετανάστευσαν από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη».

 • Η ομάδα πιστεύει ότι τα πρώτα μέλη της ομάδας του Nesher Ramla Homo ήταν ήδη παρόντα στην Εγγύς Ανατολή πριν από 400.000 χρόνια περίπου. Οι ερευνητές παρατήρησαν ομοιότητες μεταξύ των νέων ευρημάτων και των «προ-Νεάντερταλ» ομάδων στην Ευρώπη.

«Υπάρχουν πολλά ανθρώπινα απολιθώματα από τις σπηλιές Qesem, Zuttiyeh και Tabun που χρονολογούνται από εκείνη την εποχή που δεν μπορούσαμε να αποδώσουμε σε κάποια συγκεκριμένη γνωστή ομάδα ανθρώπων. Αλλά συγκρίνοντας τα σχήματά τους με αυτά του πρόσφατα αποκαλυφθέντος δείγματος από τον Nesher Ramla, δικαιολογούν την ένταξή τους στην ομάδα (του νέου είδους ανθρώπου).»

 • Η δρ. May εικάζει ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν οι πρόγονοι των Νεάντερταλ. «Ο Ευρωπαίος Νεάντερταλ πραγματικά ξεκίνησε εδώ στο Levant και μετανάστευσε στην Ευρώπη, ενώ διασταυρώθηκε με άλλες ομάδες ανθρώπων» σημειώνει χαρακτηριστικά. Άλλοι ταξίδεψαν ανατολικά στην Ινδία και την Κίνα, κάτι που υποδηλώνει μια σύνδεση μεταξύ των αρχαϊκών ανθρώπων της Ανατολικής Ασίας και των Νεάντερταλ στην Ευρώπη.

«Ορισμένα απολιθώματα που βρέθηκαν στην Ανατολική Ασία εκδηλώνουν χαρακτηριστικά σαν Νεάντερταλ όπως και ο Nesher Ramla», είπε. Οι ερευνητές βασίζουν τους ισχυρισμούς τους σε ομοιότητες χαρακτηριστικών μεταξύ των ισραηλινών απολιθωμάτων και εκείνων που βρέθηκαν στην Ευρώπη και την Ασία, αν και ο ισχυρισμός τους είναι αμφιλεγόμενος.

 • Ο καθηγητής Chris Stringer, από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, πρόσφατα αξιολογεί κινεζικά ανθρώπινα λείψανα. «Ο Nesher Ramla είναι σημαντικός για να επιβεβαιώσει ακόμη περισσότερο ότι συνυπήρχαν διαφορετικά είδη το ένα δίπλα στο άλλο στην περιοχή, εκείνη την εποχή και τώρα έχουμε την ίδια ιστορία στη δυτική Ασία» υπογράμμισε.

Τα απολιθώματα του Nesher Ramla βρέθηκαν σε μια καταβόθρα, που βρίσκεται σε μια περιοχή όπου υπήρξαν αρχαϊκοί άνθρωποι. Μπορεί να ήταν μια περιοχή όπου κυνηγούσαν άγρια βοοειδή, άλογα και ελάφια, όπως υποδεικνύεται από χιλιάδες πέτρινα εργαλεία και οστά κυνηγημένων ζώων.

 • Σύμφωνα με μια ανάλυση του Δρ Yossi Zaidner στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, αυτά τα εργαλεία κατασκευάστηκαν με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίο κατασκεύαζαν τα δικά τους εργαλεία και οι σύγχρονοι άνθρωποι της εποχής. «Ήταν μια έκπληξη που οι αρχαϊκοί άνθρωποι χρησιμοποιούσαν εργαλεία που συνήθως σχετίζονται με τον Homo sapiens. Αυτό υποδηλώνει ότι υπήρχαν αλληλεπιδράσεις μεταξύ των δύο ομάδων», δήλωσε ο Δρ Zaidner.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η ανθρώπινη εξέλιξη απέχει πολύ από την απλή (εξέλιξη) και περιλάμβανε πολλές διασπορές, επαφές και αλληλεπιδράσεις μεταξύ διαφορετικών ειδών ανθρώπου».


Εικόνα

 • Το νέο σήμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ! Καλοτάξιδο…

 

Κ.Β: Θα πάω στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αν σταματήσει ποτέ να το αναβάλει, να δω τον Τσίπρα να τους βάζει να ψηφίζουν 8 φορές μέχρι να βγει το αποτέλεσμα που θέλει. Ε@@@@ΝΟΙ !!!

Κ.Β: Μετά, θα πάω στο συνέδριο του ΚΚΕ να ρωτήσω πόσο ανέβηκε η αξία του Περισσού με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, αν θα το πουλήσουν κι αυτό στα Zara ή βρήκαν άλλον αγοραστή.

Ξαβιέ Μπετέλ: Δεν έγινα γκέι επειδή είδα το Modern Family- Η ομοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή, η προκατάληψη είναι.

 • Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, επέκρινε σφοδρά τον νέο νόμο της Ουγγαρίας κατά των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, μιλώντας για τη δική του ζωή.

Λουξεμβούργο: Ο Ξαβιέ Μπετέλ μιλάει για το γάμο του με άντρα μπροστά σε Άραβες ηγέτες - Κόσμος | News 24/7

«Το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι επιλογή. Ξέρετε, δεν ξύπνησα απλά μια μέρα, αφού είχα παρακολουθήσει κάποια διαφήμιση ή το Modern Family και απλά έγινα γκέι. Δεν είναι έτσι η ζωή. Η ζωή είναι… είναι μέσα μου. Δεν είναι κάτι που επέλεξα», δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

 • Ο νέος ουγγρικός νόμος, που έχει προκαλέσει κατακραυγή στην ΕΕ, απαγορεύει το περιεχόμενο που αφορά την ομοφυλοφιλία ή τον επαναπροσδιορισμό φύλου σε σχολικό υλικό, τηλεοπτικά προγράμματα, ταινίες ή διαφημίσεις που απευθύνονται σε άτομα έως 18 ετών.

«Το να αποδέχεσαι τον εαυτό σου είναι ήδη πολύ δύσκολο, οπότε το να στιγματίζεσαι είναι… πάει πολύ», σχολίασε ο Μπετέλ, o πρώτος ηγέτης της ΕΕ που παντρεύτηκε άτομο του ίδιου φύλου.

 • «Το πιο δύσκολο πράγμα για εμένα ήταν να αποδεχθώ τον εαυτό μου όταν συνειδητοποίησα ότι ήμουν ερωτευμένος με ένα άτομο του ίδιου φύλου. Ήταν δύσκολο να το πω στους γονείς μου, δύσκολο να το πω στην οικογένειά μου. Βλέπω πόσο πολλοί νέοι άνθρωποι αυτοκτονούν επειδή δεν το αποδέχονται αυτό», δήλωσε ακόμη ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Παράλληλα αντέδρασε στο γεγονός ότι ο ουγγρικός νόμος συνδέει την ομοφυλοφιλία και την παιδοφιλία. «Ήμουν νέος, ήμουν ομοφυλόφιλος. Είμαι ομοφυλόφιλος. Δεν είμαι τόσο νέος τώρα, αλλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου κίνδυνο», δήλωσε ο 48χρονος.

«Το να σε κατηγορούν σε εθνικό επίπεδο, να θεωρούν ότι δεν είσαι φυσιολογικός, το να θεωρείσαι ένας κίνδυνος για τους νέους ανθρώπους… είναι το να μην συνειδητοποιείς πως το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι επιλογή.

 • Αλλά το να έχεις προκατάληψη είναι επιλογή και θα μείνω προκατειλημμένος απέναντι στην προκατάληψη. Και αυτή θα είναι σήμερα η μάχη μου», τόνισε και διεμήνυσε στον Ούγγρο ομόλογό του ότι η Ευρώπη δεν αφορά μόνο τους νόμους και τις επιδοτήσεις, αλλά και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις.

Δημοσιογράφος in.gr, μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σύζυγος Δέσποινας Κουτσούμπα
ΕικόναΕικόνα

 • Ανθέλληνες μέχρι μεδούλι

 • Θίγοντας δύσκολα θέματα

Είναι η Σοφία και η Αλίκη, η πρώτη 11 ετών, η άλλη 15. Η Σοφία ζει με τον πατέρα της, καθώς οι γονείς της έχουν χωρίσει. Η Αλίκη έχει συγκρούσεις με τη μητέρα της και αποφασίζει για ένα 24ωρο να αφήσει την ασφάλεια του σπιτιού και να ζήσει την περιπέτεια στους δρόμους της πόλης.

 • Η Σοφία πρέπει να μπορέσει να ξεπεράσει τη σύγχυση και τη λύπη από τον χωρισμό των δικών της και να συνειδητοποιήσει ότι ακόμη κι ένας γονιός μπορεί να γίνει πηγή φόβου. Η Αλίκη πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει τους φίλους από τους εχθρούς, τη διασκέδαση από τον κίνδυνο. Και οι δύο, μέσα από τις σελίδες των βιβλίων στα οποία πρωταγωνιστούν, θα καταφέρουν σιγά σιγά να πιστέψουν στον εαυτό τους και να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητη για να πουν, όπου και όποτε χρειάζεται, «ναι» ή «όχι».

Η Σοφία είναι η ηρωίδα του μυθιστορήματος «Σουφλέ σοκολάτας» (εκδ. Μεταίχμιο, 2020) της Αλέκας Τρίπου-Μάνου, που απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών. Η Αλίκη μιλάει σε πρώτο πρόσωπο στο ολιγοσέλιδο, εξομολογητικό βιβλίο «Η Αλίκη στην πόλη» (εκδ. Πατάκη, 2014)  της Αργυρώς Πιπίνη και «συνομιλεί» πιο άμεσα με έφηβους αναγνώστες. Μπορεί η λογοτεχνία και μάλιστα η παιδική να αγγίξει τα λεγόμενα «δύσκολα θέματα», με άλλα λόγια να μιλήσει για τον θάνατο, την ενδοοικογενειακή κακοποίηση –σωματική ή λεκτική–, την έμφυλη βία, ακόμη και τα ζητήματα σεξουαλικής ταυτότητας έτσι όπως τίθενται στις σύγχρονες κοινωνίες;

 • «Πιστεύω στη δύναμη της λογοτεχνίας», απαντάει με σιγουριά η συγγραφέας της «Αλίκης», γνώστρια της παιδικής λογοτεχνίας και έμπειρη μεταφράστρια. «Η βεβαιότητά μου πηγάζει βεβαίως από τα προσωπικά μου βιώματα, από τους κόσμους που μου άνοιξε η ανάγνωση όταν ήμουν μικρή», διευκρινίζει. «Ομως πιστεύω ότι αυτό ισχύει και για τα σύγχρονα παιδιά, που κάποιες φορές μοιάζει να ζουν μέσα σε μια προστατευτική γυάλα. Ενα καλό βιβλίο μπορεί να σηκώσει λίγο την κουρτίνα και να αποκαλύψει την πραγματικότητα».

Αν όμως αυτή η πραγματικότητα μπορεί να τρομάξει τα παιδιά, μήπως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε ένα λόγο πιο υπαινικτικό; «Αντιθέτως, θα έλεγα ότι, αντί να χρησιμοποιούμε λογοτεχνικές μεταφορές, είναι καλύτερο να λέμε τα πράγματα ευθέως και με το όνομά τους», λέει η κ. Πιπίνη. «Αρκεί να το κάνουμε με τον κατάλληλο τρόπο για κάθε ηλικία – γλώσσα, λεξιλόγιο, χαρακτήρες. Ειδικά μετά τα 13 τους χρόνια, οι έφηβοι ξέρουν πολύ καλά για τι πράγμα μιλάμε όταν αναφερόμαστε σε τέτοια δύσκολα θέματα. Βεβαίως δεν αποσκοπούμε να φοβίσουμε τα παιδιά, ούτε να τα κάνουμε να πάψουν να εμπιστεύονται τους ανθρώπους. Αντιθέτως, θέλουμε να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή τους, να ενθαρρύνουμε τη διαφορετικότητα και να διευρύνουμε την αποδοχή της οικογένειας, του περίγυρου, του σχολείου».

 • Η μικρή Σοφία του «Σουφλέ σοκολάτας» πέρασε πολύ καιρό μέσα σε μια μελαγχολική μοναξιά μέχρι να μπορέσει να καταλάβει ότι οι διαρκείς κατηχήσεις του πατέρα της, η αυστηρότητα, η άτεγκτη συμπεριφορά δηλητηρίαζαν τη σχέση της με τη μητέρα της και την έκαναν να νιώθει παραμελημένη. «Σε μεγαλώνω σαν πριγκίπισσα», συνήθιζε να της λέει ο μπαμπάς της, κι εκείνη δεν μπορούσε να καταλάβει για ποιο λόγο ένιωθε τόσο δυστυχισμένη.

«Το παιδί κακοποιείται ψυχικά αλλά ταυτόχρονα πιστεύει τον γονιό που του λέει ότι το λατρεύει, που τονίζει τις θυσίες και την υλική προσφορά του. Υφίσταται σκληρή χειραγώγηση και δεν ξέρει ότι είναι δικαίωμά του να αντιδράσει. Αισθάνεται ενοχές και τα αντικρουόμενα συναισθήματα το ακινητοποιούν», σχολιάζει η κ. Τρίπου-Μάνου. «Το ίδιο συμβαίνει σε κάθε άνθρωπο που είναι ευάλωτος, και έχω διαπιστώσει ότι περίπου σαν τη μικρή Σοφία νιώθουν πολλές γυναίκες που πέφτουν θύματα ψυχικής κακοποίησης, ανεξαρτήτως ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου», προσθέτει.

 • Ως κοινωνική λειτουργός που εργάστηκε πολλά χρόνια κοντά στους ανθρώπους, αντλεί από την εμπειρία της για το μυθιστόρημά της. Πιστεύει άραγε ότι μπορεί ένα βιβλίο να βοηθήσει παιδιά, αλλά και ενηλίκους, να φτιάξουν πιο ουσιαστικές σχέσεις πέρα από τα στερεότυπα; (Ο πατριός της Σοφίας είναι εντέλει εκείνος που θα τη στηρίξει περισσότερο ώστε να πατήσει στα πόδια της.) «Θα ήθελα πρωτίστως το παιδί που θα διαβάσει το βιβλίο μου αλλά και οι γονείς του να καταλάβουν ότι έχει δικαιώματα που μπορεί να διεκδικήσει», τονίζει η συγγραφέας, «και ταυτόχρονα θέλω να θυμίσω ότι κάποιοι μπορεί να κακοποιήσουν όχι μόνον το σώμα, αλλά και την ψυχή μας».

ΜΑΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ


 • Άνοιξε τις πύλες του τo πιο ψηλό ξενοδοχείο στον κόσμο

ΤΟ “J HOTEL” ΑΝΟΙΞΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ
Τo πιο ψηλό ξενοδοχείο στον κόσμο άνοιξε τις πύλες του, στην κορυφή του Πύργου της Σαγκάης, που δεσπόζει σε ύψος 632 μέτρων στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας.

Luxury in the clouds: Shanghai opens world's tallest hotel, East Asia News & Top Stories - The Straits Times

 • Το πολυτελές ξενοδοχείο καταλαμβάνει τους τελευταίους από τους 128 ορόφους αυτού του ουρανοξύστη, που είναι ο δεύτερος υψηλότερος του πλανήτη μετά τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα (828 μέτρα) στο Ντουμπάι. Το “J Hotel” άνοιξε επίσημα το περασμένο Σάββατο. Ανήκει στον όμιλο Jin Jiang International Hotels, την πλειοψηφία του οποίου κατέχει το κινεζικό κράτος.

J Hotel Shanghai Tower, Hotel di Gedung Tertinggi China Telah Dibuka - IDNBUZZ

Έχει 165 δωμάτια, ορισμένα εκ των οποίων διατίθενται σε ιλιγγιώδεις τιμές διανυκτέρευσης, όπως η σουίτα με τους κρυστάλλινους πολυελαίους και τη σάουνα που κοστίζει 67.000 γουάν (8.660 ευρώ) για ένα βράδυ Σαββάτου.

J hotel,All Area,Shanghai - Bon App!


 • Eurostat: Πόσους νεκρούς από τροχαία μετρά ετησίως η Ελλάδα- Πάνω από τον μ.ο. της Ευρώπης

Οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από τροχαία δυστυχήματα και η θέση της Ελλάδας

Σταθερά άνω του ευρωπαϊκού μέσου όρου παραμένει ο αριθμός θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα ετησίως στην Ελλάδα, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Eurostat για το 2019.

 • Ειδικότερα, ο αριθμός των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα ανέρχεται στη χώρα μας σε 64 ανά εκατομμύριο κατοίκων, όταν ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπερβαίνει τους 50 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Συνολικά, για το 2019, στους δρόμους της Ευρώπης έχασαν την ζωή τους 22.756 άτομα, εκ των οποίων το 44% επιβάτες Ι.Χ., 20% πεζοί, 16% οδηγοί μοτοσυκλέτας και 9% ποδηλατιστές. Το υπόλοιπο 11% άνηκε σε λοιπές κατηγορίες.

 • Συγκριτικά με το 2018, ο αριθμός των νεκρών μειώθηκε κατά 2,5%, διατηρώντας την πτωτική τάση της τελευταίας δεκαετίας.

Αρνητική πρωτιά με 96 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων σημειώνει η Ρουμανία, ενώ ακολουθούν η Βουλγαρία (90) και η Πολωνία (77). Πάνω από την Ελλάδα βρίσκονται επίσης Λιθουανία (67), Πορτογαλία (67), Λετονία (69) και Κροατία (73).

 • Στον αντίποδα, τον χαμηλότερο αριθμό νεκρών καταγράφει η Σουηδία με 22 ανά εκατομμύριο κατοίκων και ακολουθούν Ιρλανδία (29) και Μάλτα (32).


 • ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

 • ΓΙΑΝ.ΠΑΠΑΔ: Πιθανότατα κάποια άτυχη μάγισσα καρφώθηκε στην άσφαλτο του Χαλανδρίου…
Εικόνα
 • ΜΠ.ΠΑΠΑΝ: Τους γράφει κανονικά! Και ανεμβολίαστος και χωρίς μάσκα. Ηγέτης με κύρος και πυγμή. Τον διακωμωδεί δημοσίως ο «μαχαλομαγκας».

Εικόνα

Τυχεροί σταθήκαμε που δεν είχαμε κυβέρνηση σύριζα! Φανταστείτε έναν υπουργό να είναι Κατά των εμβολίων και να κυκλοφορεί χωρίς μάσκα!!


 • ΛΕΥΚΑΔΑ

Εικόνα


Prof. Akis Tselentis @atselentis
 • Και όμως αυτή είναι η πραγματικότητα και αργούμε να το καταλάβουμε

Εικόνα


Εικόνα

 • Μπ.ΠΑΠΑΝ: Υπάρχουν όρια «αλήτες, Χήτες ταγματασφαλίτες» του FB!!!! Άκου μπλοκ στον λογαριασμό του πιο ευγενούς πολιτικού….
 • Αυτό δεν θα περάσει έτσι, ΕΚΛΟΓΕΣ
 • Ούτε πως λειτουργεί το fb δεν έχει καταλάβει το λαμπερό αστέρι της Κρήτης ;;
 • Ο Κούλης ο δικτάτορας του το έκλεισε! Κάτω η χοντα!

  Εικόνα


Εικόνα

 • ΚΙ Ο ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ

Εικόνα


 • Η πολιτική σκηνή της Χώρας κάποτε αποτελούσε, πυρήνα γνώσης, μόρφωσης και πολιτισμού… Πλέον είναι ένας σκουπιδότοπος, που δίνει βήμα στο κάθε αμόρφωτο, άεργο κίβδηλο ” πολιτικό “, να επιβάλει την αγραμματοσύνη του, τόσο αυθαίρετα και επικίνδυνα, που πλέον χάσαμε το μέτρο.
 • Έσφαξε τρεις και τραυμάτισε σοβαρά έξι ο κατατρεγμένος στη Βαυαρία. Κάνουν τζιχάντ κανονικά αλλά οι ηλίθιοι Ευρωπαίοι έφαγαν μια μέρα χτες να επιτίθενται στον Όρμπαν. Όπως στρώνει καθένας, βέβαια, έτσι κοιμάται.
«Πάρθηκε πολύ γρήγορα η απόφαση για τα Rafale και ειδικά για το Αεροπορικό Κέντρο στην Καλαμάτα, δεν χρειαζόταν τόση μεγάλη βιασύνη» είπε ο Γ. Τσίπρας στην Βουλή, αγνοώντας ότι 4 χρόνια το κλωσσούσε ο Π. Καμμένος και σε λίγους μήνες θα πετούσαν μόνο οι γλάροι στην περιοχή.
..

Εικόνα

 • Check the temperature in Moscow today before you tell me climate change is a hoax. A couple more years of this and they’ll be planting palm trees.
Εικόνα

 • ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Καλλιόπη Βαρδάκα