Γιατί πιέστηκε η ΔΕΗ; Ποια είναι η εικόνα της στο ταμπλό

Σε υπερπολυετή χαμηλά επίπεδα, προ 2009 και κάτω από τις εμβληματικές 100 μονάδες βάσης.

Κι εκεί που βρήκε τις κορυφές του 2011, με βάσεις για νέες κατακτήσεις, ξεκίνησε μια πρώιμη τάση ρευστοποίησης.

Η οποία κλιμακώθηκε αισθητά, και πλέον η μετοχή χάνει 10% από την πρόσφατη κορυφή.

Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για πτωτική εικόνα σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα, τουναντίον.

Διότι ακόμα και στα 10€ να τη βλέπαμε, θα θεωρούσαμε ευκαιρία για επανατοποθέτηση.

Ωστόσο, αν εστιάσουμε σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, παρατηρούμε μια αδυναμία να συντηρηθεί στο επιθετικό momentum. Η απώλεια των 11,55-11,60 γεννά ανησυχίες, καθώς το διάγραμμα είναι σχετικά άδειο μέχρι και τα 10,80, ενώ η αντίσταση οριοθετείται πέριξ των 11,60.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία ανακοινώνει αποτελέσματα 2023 στις 9/4 (μετά το κλείσιμο) και είναι λογικό κάποιοι να θέλουν να προεξοφλήσουν μέτρια μεγέθη για να δικαιολογήσουν και την πίεση στη μετοχή.

Κείμενο: Συμεών Μαυρουδής, LLM, MSc, Mutual Fund/Portfolio Manager 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από οποιαδήποτε επένδυση που έγινε με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ανακοίνωση. Αυτή η επικοινωνία δεν πρέπει να αναπαραχθεί ή να διανεμηθεί περαιτέρω χωρίς την προηγούμενη γραπτή μας άδεια.