25/7- Νέα συνεργασία με στόχο την έξυπνη ναυτιλία μεταξύ Daewoo Shipbuilding και Ρότερνταμ

  • Σε υπογραφή συμφωνίας για την ενίσχυση της ψηφιοποίησης στον ναυτιλιακό κλάδο προέβησαν το ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) και το λιμάνι του Ρότερνταμ. Η εν λόγω συνεργασία υπεγράφη τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, με διάρκεια για τα προσεχή τρία χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος του DSME και του λιμένα του Ρότερνταμ αποτελεί η ανάπτυξη καλύτερων και αποτελεσματικότερων επικοινωνιών μεταξύ έξυπνων πλοίων και έξυπνων λιμανιών.

  • Η συνεργασία αυτή έχει ιδιαίτερη στρατηγική σημασία, καθώς η πρόοδος στον τομέα της έξυπνης ναυτιλίας θα επιτρέψει σε αμφότερους τους συνεργάτες να έχουν το προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό όταν η παγκόσμια ναυτιλία περάσει σε μια νέα ψηφιακή εποχή.

Port of Rotterdam – ООО "РУСПЕТГАЗ"

  • Σύμφωνα με όσα δήλωσαν ανώτερα στελέχη του DSME, «η στρατηγική αυτή συνεργασία δεν θα περιοριστεί στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, αλλά θα εξετάσει τρόπους εφαρμογής τους σε πλοία».

Μέρος της συνεργασίας συνιστά παράλληλα η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, με βάση την οποία DSME και λιμένας του Ρότερνταμ θα επιχειρήσουν να ευθυγραμμιστούν με τους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς της ναυτιλίας.

  • Ο λιμένας του Ρότερνταμ είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για τον υψηλό βαθμό αυτοματοποίησης και ψηφιοποίησής του, ενώ πρόσφατα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) τον κατέταξε στα πλέον έξυπνα λιμάνια του κόσμου.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το ολλανδικό λιμάνι είναι το μόνο που έχει καταφέρει να βελτιώσει τη λειτουργική του αποτελεσματικότητα κατά 30%, παρά τις δυσκολίες που έχουν ανακύψει σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω του κορονοϊού. Ως εκ τούτου, χαίρει ιδιαίτερου επενδυτικού ενδιαφέροντος από την παγκόσμια αγορά έξυπνων πλοίων.