Ζητεί 120 δόσεις ο Δήμος Αθηναίων για να εισπράξει «αρχαίες» κλήσεις

Την επίσπευση της νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να εξοφλούν τις οφειλές τους προς τους δήμους σε 120 δόσεις, ζητεί ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πάγια θέση της δημοτικής Αρχής είναι ότι σε αυτή την οικονομικά δύσκολη συγκυρία οι πολίτες πρέπει να διευκολυνθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μπακογιάννης επισημαίνει τη σταθερή διεκδίκησή του κάθε δήμος να έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει σε πόσες δόσεις και σε πόσο χρονικό διάστημα θα εξοφλούνται οι υποχρεώσεις των δημοτών, ώστε να μη χρειάζεται κάθε φορά ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι οι ειδοποιήσεις που εστάλησαν πρόσφατα αφορούν παραβάσεις των ετών 2016 και 2017, οι οποίες έχουν διαπιστωθεί όχι μόνο από τη Δημοτική Αστυνομία αλλά και από την Τροχαία. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία ο δήμος υποχρεούται να βεβαιώσει και να αποστείλει τη σχετική ειδοποίηση στους παραβάτες, προκειμένου να εισπράξει τα προβλεπόμενα πρόστιμα ως τις 31/12/2020, χωρίς καμία δυνατότητα αναβολής η παράτασης.

«Για όλους αυτούς τους λόγους ο δήμος Αθηναίων θεωρεί ότι η άμεση ψήφιση από τη Βουλή της ρύθμισης για τις 120 δόσεις είναι απολύτως αναγκαία» καταλήγει η ανακοίνωση.