Υπουργείο Μεταφορών: Αντικαθίστανται οι έντυπες Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων

Αντικαθίστανται με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών οι έντυπες Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων με μηχανογραφημένες βεβαιώσεις, τις οποίες θα εκδίδουν αυτόματα τα δημόσια και τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, καθώς και τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Με τη σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, η χρήση των έντυπων ΚΕΚ που έχουν ήδη χορηγηθεί ισχύει έως τις 31/12/2021.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη απόφαση ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είχε εισηγηθεί τη συγκεκριμένη αλλαγή, τόνισε: «Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση της ηγεσίας του υπ. Μεταφορών, η οποία απλουστεύει περαιτέρω διοικητικές διαδικασίες και συμβάλλει στη μείωση της γραφειοκρατίας. Mε σταθερά βήματα και σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία προχωρούμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό υπηρεσιών, προκειμένου η εξυπηρέτηση των πολιτών να είναι πιο άμεση και πιο αποτελεσματική. Κοινός στόχος είναι να πετύχουμε τη μείωση της γραφειοκρατίας, διευρύνοντας συνεχώς την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων».

Σημειώνεται ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής με επιστολή του, στις 30/10/2020, είχε προτείνει, μεταξύ άλλων, τη μηχανογραφημένη βεβαίωση ως μόνιμη εναλλακτική λύση όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εγγράφως καλούσαν τις Περιφέρειες της χώρας να μεριμνούν με δικές τους δαπάνες για την έκδοση των έντυπων ΚΕΚ, ώστε να καλύπτονται και οι ανάγκες των ιδιωτικών ΚΤΕΟ και των εξουσιοδοτημένων συνεργείων.