Υπόθεση Novartis: Παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο προτείνει η αντιεισαγγελέας

Την παραπομπή σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τρεις εισαγγελείς που υπηρέτησαν στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για την πολύκροτη υπόθεση της «σκευωρίας» σε βάρος 10 πολιτικών προσώπων στις παράνομες πρακτικές της Novartis προτείνει η αντιεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου-Φουρλή.

Με πολυσέλιδη πρόταση που υπέβαλε στο Δικαστικό Συμβούλιο η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που απέστειλε τον φάκελο για τους δέκα πολιτικούς στη Βουλή, όπως και οι συνεργάτες της, επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση εξουσίας πλην της κατηγορίας για σύσταση συμμορίας. Οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας αναφορικά με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νοvartis.

Αντίθετα, σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους που είχαν απολογηθεί στην ειδική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η πρόταση της εισαγγελέως είναι στο σύνολο της απαλλακτική. Να μη γίνει καμία κατηγορία για κανένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δημοσιογράφους Ιωάννη Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, όπως και για τον δημοσιογράφο–εκδότη Κώστα Βαξεβάνη που είχε απολογηθεί για σειρά δημοσιευμάτων του.

Ωστόσο τον τελευταίο λόγο για το ποιοι και για ποια αδικήματα θα παραπεμφθούν σε δίκη θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο με την έκδοση βουλεύματος.