ΥΠΟΙΚ: Κάποιος εκ των δύο πιθανόν να αποχωρήσει μέσα στο προσεχές 12μηνο

  • Ευμετάβλητη πιθανολόγηση

«Ο προϋπολογισμός του 2021 καταρτίζεται, δυστυχώς, υπό παράδοξες και εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και υπό το καθεστώς σοβαρής αβεβαιότητας, που συνεπάγεται η ευμετάβλητη πιθανολόγηση του χρόνου λήξης της πανδημίας και επιστροφής της παγκόσμιας οικονομίας σε τροχιά κανονικότητας, σημαντικής ανάταξης και διατηρήσιμης ανάπτυξης». Αυτό δήλωσαν από κοινού ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης καταθέτοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2021 στη Βουλή.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσέτρεξαν να χαρακτηρίσουν μη ρεαλιστικούς του στόχους του προσχεδίου, το οποίο προβλέπει ανάπτυξη 7,5% το 2021, ήτοι με απλά λόγια πως μέσα στο επόμενο έτος θα ανακτήσουμε 15 δισ. ευρώ ΑΕΠ, από τα 17 δισ. ευρώ που θα χάσουμε εφέτος.

Πάντως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με μία κάποια ειρωνεία σχολίαζαν χθες πως αυτό που δεν συνιστά «ευμετάβλητη πιθανολόγηση» είναι πως το επόμενο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2022 που θα κατατεθεί τον Οκτώβριο του 2021 πιθανόν να μην φέρει τις υπογραφές και των δύο, των κ.κ. Σταϊκούρα και Σκυλακάκη.

Βλέπετε πιθανολογούν κάπως ευμετάβλητα -πως κάποιος εκ των δύο πιθανόν αποχωρήσει μέσα στο προσεχές 12μηνο από το υπουργείο Οικονομικών με κάποιο ανασχηματισμό. Για το ποιος, σας παραπέμπω στην αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ