Υπο έλεγχο η φωτιά στη Σάμο – Σβήνουν και τις τελευταίες μικρές εστίες

Χωρίς ενεργό μέτωπο μόνο κάποιες μικρές εστίες στη περιοχή Πούντες Πυθαγορείου Σάμου.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στον Μεσόκαμπο της Σάμου ενώ προληπτικά εκκενώθηκαν πέντε ξενοδοχεία συνολικά. Οι τουρίστες οδηγήθηκαν με ενέργειες της αστυνομίας και του δήμου Σάμου στο δημοτικό γυμναστήριο Πυθαγορείου . Μια ηλικιωμένη με κινητικά προβλήματα με δάκρυα στα μάτια ευχαριστούσε τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που την έδωσαν για δεύτερη φορά απο πυρκαγιά, καθώς επέζησε και απο την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι.

Μεγάλη βοήθειά δια θαλάσσης υπήρξε από το λιμενικό σώμα,τη frontex και ιδιωτικών σκαφών, καθώς στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση απεγκλωβισμού τουριστών από παραλίες κοντά στα ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν.

Για την ώρα υπάρχει εξασθένιση των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Άψογη ήταν η υπηρεσιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπό τις οδηγίες του Πυράρχου Σάμου κ. Κ. Φράγκου και των αξιωματικών του ,ενώ σε επιφυλακή είναι η 79 ΑΔΤΕ . Η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου εξαιτίας της πυρκαγιάς , μέσω της τροχαίας προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων, με τον ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου κ. Δημήτρη Μαϊστρέλη, να δίνει τις οδηγίες.

Αυτή την ώρα επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις, με 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Για την κατάσβεση της φωτιάς μέρος πήραν τέσσερα καναντέρ και δύο ελικόπτερα, ενώ στο νησί έφτασαν με σούπερ πούμα μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες και με C-130 ακόμα τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 40 πυροσβέστες.

Print Friendly, PDF & Email