Υπερθέαμα αεροναυπηγικής στην Κίνα – Απίθανο βίντεο

Μπορεί η εμπειρία του αεροπλάνου να διχάζει, καθώς άλλοι τη μισούν και άλλοι τη λατρεύουν, είναι όμως γεγονός ότι από την αυγή της ανθρωπότητας, ο άνθρωπος κοίταζε τον ουρανό με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα μπορούσε να πετάξει μαζί με τα πουλιά.

Η λαχτάρα αυτή κάνει πολλούς να συρρέουν σε επιδείξεις αεροσκαφών στον ουρανό, και μία από τις πιο εντυπωσιακές ήταν αυτή που έγινε στο πλαίσιο της φετινής Nanchang Flight Convention στην Κίνα.

Οι θεατές εκεί είχαν την τύχη να θαυμάσουν πόσο εκπληκτική είναι η αεροναυπηγική: 800 drones απογειώθηκαν και, σχηματίζοντας αεροπλάνα και ελικόπτερα, φώτισαν τον κινεζικό νυχτερινό ουρανό. Οι σχηματισμοί των drones πήραν τη μορφή κάθε είδους ιπτάμενης μηχανής, από επιβατηγά αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας μέχρι στρατιωτικά ελικόπτερα, καταδιωκτικά της πολεμικής αεροπορίας, ακόμη και ελικοφόρα του παρελθόντος.

Μία από τις πλέον εντυπωσιακές στιγμές της επίδειξης ήταν η εμφάνιση ενός «αεροπλάνου-φάντασμα»: φώτισε τον ουρανό με ένα απόκοσμο μπλε χρώμα, ενώ από καιρού σε καιρό ένα κόκκινο φως διέτρεχε την άτρακτο από μπρος προς τα πίσω.

Η 2019 Nanchang Flight Convention είναι η πρώτη τέτοιας κλίμακας επίδειξη αεροναυπηγικής στην επαρχία Τζιανγκσί. Στόχο είχε να αναδείξει την ανάπτυξη της αεροναυπηγικής βιομηχανίας στην πόλη Ναντσάνγκ και να ωθήσει σε μεγαλύτερες επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα σε όλη τη χώρα.