Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Π. Πολάκη τάχθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη τάχθηκε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής σχετικά με δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Ολομέλεια, έπειτα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που έχει υποβληθεί από τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη.

Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ, αντίθετα, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα25.  Σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή Δεοντολογίας, ο Παύλος Πολάκης δεν προσήλθε στην Επιτροπή ούτε έστειλε κάποιο υπόμνημα.

Πριν από την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας Θάνος Πλεύρης ζήτησε την εξαίρεσή του από την επιτροπή, επειδή είναι συνήγορος του Γιάννη Κουρτάκη.

Η επανακατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς από τον εκδότη – δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έγινε μετά την αρχική απόρριψη της αίτησης άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη από την Ολομέλεια (10/9/2020) εξαιτίας της απουσίας 88 βουλευτών της ΝΔ από την ονομαστική ψηφοφορία. Τότε είχαν προσέλθει και είχαν  ψηφίσει 165  βουλευτές, εκ των οποίων 80 τάχθηκαν υπέρ, 84 κατά, ενώ ένας είχε ψηφίσει «παρών».