Υπεγράφη η σύμβαση για τον υποσταθμό ΑΔΜΗΕ της Νάξου

Υπεγράφη χθες η σύμβαση για την κατασκευή του νέου Υποσταθμού 150 κιλοβόλτ στη Νάξο, που εντάσσεται στη Β’ Φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων.

Όπως ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ, οι εργασίες για την κατασκευή του Υποσταθμού θα αρχίσουν άμεσα και η β’ φάση της διασύνδεσης θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της NΑRI Group Corporation που επελέγη ως ανάδοχος για το έργο, σε σύμπραξη με την ΕΛΕΚΤΡΟΜΕΚ ΑΕ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 8,8 εκατ. ευρώ.

“Είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία που μας δίνεται και δεσμευόμαστε να ολοκληρώσουμε το έργο εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας, τηρώντας στο έπακρο τις συμβατικές μας υποχρεώσεις”, υπογράμμισε κατά την τελετή υπογραφής ο Tao Min, αντιπρόεδρος της NARI Group.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης από την πλευρά του εξέφρασε την ελπίδα για εποικοδομητική συνεργασία, τονίζοντας ότι η έγκαιρη υλοποίηση του έργου αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τον Διαχειριστή.

H NARI Group Corporation είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στην Κίνα. Απασχολεί 17.000 άτομα, ο κύκλος εργασιών της είναι της τάξης των 6 δισ. δολαρίων και εξάγει τα προϊόντα της σε 90 χώρες του κόσμου.

Η Β’ Φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων, συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή και εγκατάσταση των υποθαλάσσιων καλωδίων υψηλής τάσης που θα συνδέσουν τη Νάξο με την Πάρο και τη Μύκονο (την οποία έχει αναλάβει η κοινοπραξία Ελληνικά Καλώδια ΑΕ – Fulgor ΑΕ) όπως και την αναβάθμιση των υφιστάμενων καλωδιακών διασυνδέσεων Λιβαδιού (Εύβοια) – ‘Ανδρου και ‘Ανδρου-Τήνου που ανατέθηκε στην Prysmian.