Υπ. Υγείας: Προκήρυξη 1.137 νέων προσλήψεων σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Υπεγράφη η απόφαση για την έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ αναφορικά με την πλήρωση 1.137 θέσεων λοιπού -πλην νοσηλευτικού- προσωπικού, εκ των οποίων οι 538 αφορούν το ΕΚΑΒ και οι 599 τα νοσοκομεία της χώρας. Η απόφαση αυτή είναι στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των υγειονομικών δομών αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας σε όλη τη χώρα και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει σχετικά: «Έχουμε ήδη προαναγγείλει πως το 2024 θα γίνουν συνολικά 6.500 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας για την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ. Η ενίσχυση του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και για αυτό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με νέες προσλήψεις και θέσπιση κινήτρων. Προχωράμε με ταχείς ρυθμούς αλλά και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του ΕΣΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών σε τμήματα και κλινικές ανά τη χώρα».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους με αφορμή την προκήρυξη δήλωσε: «Οι 599 θέσεις λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία μας, μαζί με τις 704 νέες θέσεις ειδικευμένων ιατρών, αλλά και οι 2.145 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, θα αυξήσουν τη δυναμική του ΕΣΥ και θα και θα βελτιώσουν την ποιότητα της φροντίδας υγείας σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα, στόχος μας παραμένει και η στήριξη του ΕΚΑΒ. Οι 538 νέες θέσεις θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες του ΕΚΑΒ και θα ενισχύσουν τη στελέχωσή του».

Τέλος, η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν-Βενετία Βιλδιρίδη υπογράμμισε: «Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε αναφορικά με το ΕΚΑΒ στην κατανομή 506 θέσεων ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, ενώ αναφορικά με τα νοσοκομεία στην κατανομή 117 θέσεων τραυματιοφορέων/μεταφορέων ασθενών».