Υπ. Οικονομικών: Η Τρ. Πειραιώς κατέθεσε αίτηση για ένταξη στο «Ηρακλής ΙΙ»

Την κατάθεση αίτηση από την Τράπεζα Πειραιώς για την ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ» ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Η αίτηση αφορά την τιτλοποίηση δανείων της Τράπεζας Πειραιώς με την κωδική ονομασία «Sunrise II», συνολικής λογιστικής αξίας 2,6 δισ. ευρώ.

Η ανακοίνωση

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρονται τα εξής: «Κατατέθηκε χθες στο Υπουργείο Οικονομικών η δεύτερη αίτηση από την Τράπεζα Πειραιώς για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων “Ηρακλής II”.
Η αίτηση αφορά την τιτλοποίηση δανείων της Τράπεζας Πειραιώς με την κωδική ονομασία «Sunrise II», συνολικής λογιστικής αξίας 2,6 δισ. ευρώ, προκειμένου να δοθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τον Ν.4649/2019, στις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, αξίας 1,2 δισ. ευρώ.
Η Τράπεζα Πειραιώς είναι το δεύτερο πιστωτικό ίδρυμα που καταθέτει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα “Ηρακλής ΙΙ”, για το οποίο συνολικά έχουν υποβληθεί τρεις αιτήσεις».