Ξορκίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ το αρχηγοκεντρικό κόμμα

Καλά πήγιόπως μου λένε η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη Κόσμο είδε μπόλικο στοτέως πράσινο νησί έκανε και ομιλίες και γενικά ξόρκισε την εσωστρέφεια του κόμματοςπου είχε κυριαρχήσει για καιρό.

Βέβαια μου λένε πως παρότι και η Προγραμματική Συνδιάσκεψη πήγε καλά και δεν είχαμε παρατράγουδαοι παλιοί τον περιμένουν στηγωνία από εδώ και πέρα.

Προεξάρχοντος του Πάνου Σκουρλέτη για παράδειγμα οοποίος θέλει διακαώς συνέδριο άμεσα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ή των “53” οι οποίοι επίσης μέσω στελεχών όπως ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος πιέζουν στην ίδια κατεύθυνση. Και ο Νίκος Βούτσης είναι σε αυτό το mood, ενώ ιστορικά στελέχη όπως ο Γιάννης Δραγασάκης έχουν αγωνία για την καλύτερη και πιο συλλογική λειτουργία του κόμματος – σε αυτό έχει την ίδια θέση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και ο Γιώργος Σταθάκης.

Γενικά όλοι αυτοί ξορκίζουν ένα αρχηγοκεντρικό κόμμα και προφανώς ένας ακόμα σύμμαχος σε αυτή την αγωνία είναι ο Νίκος Φίλης. Οχι άμεσα ρήξη ή κόντρα μην περιμένετε είναι και η θερινή ραστώνη όμως οι συζητήσεις στο παρασκήνιο γι’νονται με φόντο το φθινόπωρο.

Πηγή: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ