Ξένοι αναλυτές προεξοφλούν νίκη της χώρας μας: ”Η Ελληνική ΠΑ μπορεί εξαφανίσει την Τουρκική”


Πλέον όλοι παραδέχονται σε όλο τον κόσμο ότι η Ελληνική ΠΑ είναι ανώτερη της τουρκικής. Είναι ξεκάθαρο πως τα ”γαλάζια φτερά” έχουν τον σεβασμό και τον φόβο όλων.


  • ”Μην παίρνετε καθόλου στα αψήφιστα την Ελλάδα. Και σήμερα η αεροπορία της Ελλάδας διαθέτει απίστευτες ικανότητες επίθεσης. Επαναλαμβάνω. Μπορεί να επιτεθεί στην Τουρκία και μην το υποτιμάτε καθόλου αυτό”.

Μάλιστα, ο απόστρατος αξιωματικός πρόσθεσε ότι η ακτίνα δράσης της ελληνικής Π.Α. μπορεί να φτάσει βαθιά στην τουρκική ενδοχώρα, έως την Άγκυρα και τη Σεβάστεια. 

Αργότερα, ο Τούρκος αντιπτέραρχος Karakuş προσέθεσε στο Twitter:

Τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη μπορούν να έρθουν στην Άγκυρα και να χτυπήσουν τις εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας μας”.

  • Τι αναφέρει ξένος αρθογράφος

”Η Ελληνική ΠΑ θα μπορούσε να εξαφανίσει την τουρκική”, αναφέρει ο γνωστός αναλυτής Paul Iddon.

Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν παρόμοιο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών, αλλά η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα διαθέτει μαχητικά τελευταίας γενιάς.

Η Ελλάδα πρόσφατα ανέθεσε στη Lockheed Martin τον εκσυγχρονισμό των F-16. Η αναβάθμιση στην κατηγορία Viper θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2027.

Εάν η Τουρκία δεν αναλάβει δράση, η αεροπορική της δύναμη θα χάσει έδαφος και ενδέχεται να αναγκαστεί να υιοθετήσει ένα πιο αμυντικό δόγμα ενόψει ενός ενδεχόμενου πολέμου με την Ελλάδα.

Η φθηνότερη και η πιο αποτελεσματική στρατηγική για την Τουρκία θα ήταν να επικεντρωθεί στην αναβάθμιση των F-16 της. 

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει αναπτύξει εθνικά συστήματα επικοινωνίας και πρόσθετες τεχνολογίες, που έχουν ήδη ενσωματωθεί στα F-16 της χώρας.

Ωστόσο, εάν η Τουρκία στραφεί στη Ρωσία θα αντιμετωπίσει επιπλέον δυσκολίες.

Πρώτον, οι πιλότοι και οι ομάδες συντήρησης θα πρέπει να εκπαιδευτούν στα νέα συστήματα.

Ακόμα κι αν η Τουρκία σκοπεύει να αναπτύξει νέα εγχώρια συστήματα για τα ρωσικά αεροσκάφη, η Άγκυρα θα πρέπει να ζητήσει άδεια από τους Ρώσους για πρόσβαση στους πηγαίους κωδικούς για την παραγωγή τεχνολογιών. Αυτό δεν είναι εύκολο έργο και απαιτεί χρόνο και απαιτεί τεράστιο προϋπολογισμό.”