Ξεκινούν οι αιτήσεις για επιδότηση έως €50.000 σε επιχειρήσεις της Αττικής

Ξεκινά σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19, με τη διάθεση συνολικού ποσού 200 εκατ. ευρώ.

Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο θα είναι από €5.000 – €50.000 και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων, που θα γίνεται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.ependyseis.gr/mis, έχει ως καταληκτική ημερομηνία τις 20/11/2020 και ώρα 15:00.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων

Το πρόγραμμα τυγχάνει ιδιαίτερα μεγάλης ανταπόκρισης από επιχειρήσεις. Το τηλεφωνικό κέντρο του αρμόδιου φορέα διαχείρισης δέχεται και απαντά σε περισσότερες από 500 κλήσεις την ημέρα, ενώ το ειδικά διαμορφωμένο email [email protected] δέχεται ημερησίως περισσότερα από 300 ηλεκτρονικά μηνύματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη είναι συζητήσεις για τη δυνατότητα διεύρυνσης των ΚΑΔ που μπορούν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα, καθώς και την προσθήκη επιπρόσθετων νομικών μορφών επιχειρήσεων, μετά από σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου η οικεία πρόσκληση να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα επιχειρήσεων που επλήγησαν.