Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ στο τμήμα Κασομούλη- Βουλιαγμένης

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί και θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα τα δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ στο τμήμα Κασομούλη – Βουλιαγμένης στο πλαίσιο των ελέγχων για την επανέναρξη των δρομολογίων έως το Σύνταγμα. Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια το τμήμα του τραμ από το Νέο Κόσμο μέχρι το Σύνταγμα παραμένει κλειστό, λόγω σοβαρής διάβρωσης που είχε διαπιστωθεί στην υπόγεια κοίτη του ποταμού Ιλισού.

Η ΣΤΑΣΥ ΑΕ έχει εγκαταστήσει από τον Αύγουστο σύστημα μέτρησης παραμορφώσεων της πλάκας οροφής της κοίτης του Ιλισού, το οποίο μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο τις μετρήσεις σε σταθμό συλλογής και αποθήκευσης δεδομένων, όπου με ειδικά προγράμματα γίνεται η στατιστική επεξεργασία και αξιολόγηση των μετρήσεων.

Οι πρώτες μετρήσεις χωρίς τραμ κατά μήκος του Ιλισού έδειξαν καταρχάς θετικά αποτελέσματα, όμως η ακριβής κατάσταση του αγωγού πάνω από τον οποίο διέρχονται οι συρμοί θα εξακριβωθεί με τα load tests (μετρήσεις και με τραμ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από σήμερα και για το επόμενο διάστημα θα γίνονται δοκιμαστικές φορτίσεις της πλάκας του Ιλισού με διάφορα σενάρια κίνησης συρμών τραμ (συρμοί που κινούνται αντίθετα, σε διαφορετικές ώρες, σε στάση, σε πέδηση, σε επιτάχυνση κ.λπ.).

«Εκτιμούμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα για την ασφαλή κίνηση των συρμών πάνω από την κοίτη του Ιλισού. Ο έλεγχος για την ασφαλή επαναλειτουργία του τραμ στο Σύνταγμα θα είναι σχολαστικός. ιδίως αυτήν τη δύσκολη περίοδο είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους πολίτες άλλη μία σύγχρονη επιλογή μετακίνησης» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.