Ξεκινά πλέον επίσημα η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών από την ελληνική κυβέρνηση

ΣΗΜΕΡΑ είναι μια σημαντική μέρα: Συζητιέται στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, ενώ το βράδυ εγκρίνεται ψήφισμα δια εγέρσεως.


Κατόπιν της έγκρισης του ψηφίσματος, η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται να προβεί σε ρηματική διακοίνωση προς τη γερμανική κυβέρνηση.


«Η Ελλάδα σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ουδέποτε παραιτήθηκε από τις εν γένει αξιώσεις της από τη Γερμανία», αναφέρει το πόρισμα της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, και στοιχειοθετεί το απαράγραπτο των ελληνικών αξιώσεων, με αναφορά σε ενέργειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Η διακομματική επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών στο πόρισμα της, και στο κεφάλαιο για τη νομική τεκμηρίωση των διεκδικήσεων, τονίζει ότι «αναγκαίο όρο για τη νομική τεκμηρίωση του όλου ζητήματος αποτελεί το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους του 2014 και η έκθεση της Ειδικής Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του 2014. Εκ προοιμίου δε τονίζεται, στο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής, ότι η διεκδίκηση αφορά απαιτήσεις και από τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους (Α΄και Β΄).

Ιδίως για τις συνέπειες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι αξιώσεις της Ελλάδας αφορούν στις πολεμικές αποζημιώσεις για τις υλικές καταστροφές και διαρπαγές στις μαρτυρικές πόλεις, στην αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, στον λιμό και στην επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών και εκκλησιαστικών κειμηλίων.

Ξεκινά πλέον επίσημα η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών από την ελληνική κυβέρνηση.

ΥΓ. Οποιος πιστεύει ότι όλα αυτά συμβαίνουν όλως τυχαίως ΤΩΡΑ & χωρίς ευλογίες άνωθεν, μαζί με όλες τις γεωπολιτικές εξελίξεις γύρω μας & όχι μόνο, ας το ξανασκεφτεί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ