X.A – συνεδρίαση 21/7/2020: Δεν μπορεί, κάποια κατάρα θα σέρνει…

Ο τίτλος δεν χρειάζεται και (επ)εξηγήσεις… Τα λέει όλα από μόνος του.

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ

Η ΕΕ τελικά το πάει στο βλέποντας & κάνοντας με Βαβυλώνια πολυγλωσσία & too little too late, αλλά πάντα καταλήγει να χειροκροτεί τον εαυτό της εν χορδαίς και οργάνοις.
To επανέλαβε και σήμερα σε μια υφεσιακή κατάσταση που δεν έχει ξαναγνωρίσει από τον Β ΠΠ. Ισα για να καλοπιάσει προσπαθώντας να ξεγελάσει τις αγορές.
  • Θα το βρει μπροστά της ως συνήθως για να ξανατρέχει με νέα στουπιά να ξαναβουλώσει τρύπες μέχρι το οριστικό ναυάγιο σε ισορροπίες τρόμου. Το νόημα της ΕΕ δεν τους ενδιαφέρει. Μικροσυμφεροντα & πολιτικές καρέκλες μόνο να μη θιγούν.
Εν ολίγοις το “Big Deal” των γραφικών μαραθώνιων αντεγκλήσεων επί πέντε μέρες για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον πολυετή προϋπολογισμό, κατέληξε σε ανεμογκάστρι.
  • Η αρχική σύνθεση που πάλι λίγη ήταν μπροστά στο μέγεθος της κρίσης, από τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις και 250 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια, ήτοι 66,66% έναντι 33,33%, αντίστοιχα, αποδείχθηκε φιλόδοξη, ξεγυμνώνοντας τον διχασμό και τη διαίρεση που κυριαρχούν στους κόλπους της ΕΕ, καταλήγοντας αντίστοιχα σε 52% & 48%.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΝΟΔΙΚΑ

ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ


ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΖΙΡΟ


ΒΑΣΕΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ 


ΒΑΣΕΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ


ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ: Πρόβλημα με την Τουρκία δεν υφίσταται. Θα τα βρούν οι δικοί μας με τους δικούς τους. Δεν μας το έχει κρύψει η νυν κυβέρνηση άλλωστε, αλλά ούτε και η προηγούμενη. Και η πλάκα είναι ότι ο λαός δεν θα κερδίσει ούτε σεντ.

ΜΗΝΥΜΑ – Από τον φίλο μου τον ΟΑΚ, το οποίο και προσυπογράφω: Επειδή τα τελευταία χρόνια μας έχουν ζαλίσει αρκετά με την Τουρκία και επειδή δεν αποκλείεται να πάμε και σε κανένα θερμό επεισόδιο ( προσωπικά το ελπίζω μιας και είμαι σίγουρος ότι οι τούρκοι θα ξυπνήσουν πολύ άσχημα και μαζί με αυτούς θα ξυπνήσουν και οι κατρουλιάρηδες που μας κυβερνάνε και μας έχουν πείσει ότι είμαστε άχρηστοι ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει), είπα και εγώ να σας παραθέσω μερικές αλήθειες.

  • Οσα νούμερα και να κοιτάξω, η Τουρκία βρίσκεται σε μόνιμη ύφεση (θα έλεγα υπό κατάρρευση) από το 2013. Μήπως θυμόσαστε πότε ακριβώς άρχισε το σκληρό ροκ η Τουρκία; Φυσικά, μετά τον Σαμαρά.

Θα μπορούσα να σας παραθέσω πολλά νούμερα αλλά ένα διάγραμμα φτάνει και θα καταλάβετε. Το κατά κεφαλήν εισόδημα των τούρκων μειώνεται 3-7% κάθε χρόνο και επί μία εξαετία συγκεκριμένα.

  • Προσωπική μου άποψη ότι η τάση αυτή δεν σταματάει εδώ. Όπως φούσκωσε η οικονομία, τεχνητά θα ξεφουσκώσει. Και επειδή είναι δύσκολο να το εξηγήσεις αυτό στον απλό λαό που από φτωχός έγινε τεχνητά πλούσιος, αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για όλη την γειτονιά.
Εικονίδιο


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ – ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ: Μνημόνια, κλεψίματα, βρωμοδουλειές, αρρώστειες από το πουθενά, πόλεμοι και θερμά επεισόδια….Μας κουράσατε…Πείτε μας απλά πότε θα πέσει ο μετεωρίτης στη Ελλάδα να τελειώνουμε….(Thelma )