X.A: Παρατηρήσεις, εκτιμήσεις και απαντήσεις για τους φίλους αναγνώστες μας (23.6.2021)

X.A: Παρατηρήσεις, εκτιμήσεις και απαντήσεις για τους φίλους του μ/μ

  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Μην δίνετε καμία σημασία σε σχόλια ημιμαθών ή ακόμη και πανάσχετων ιδιωτών- υποτίθεται επενδυτών – που έχουν γεμίσει τα ιντερνετικά forum με αρλούμπες που απορεί κάθε εχέφρων επενδυτής πως τους κατέβηκαν στο κεφάλι. Οι περισσότεροι χρήζουν ψυχιατρικής (υπο)στήριξης.

  • Μέχρι πρότινος τα διαβάζαμε με ενδιαφέρον, αλλά πλέον δεν έχει καμία αξία να χάνεις την ώρα σου. Δεν προσφέρουν τίποτα. Φροντίστε να μάθετε ποιοί αξίζουν για να τους ακολουθείτε και αποκλείστε τους υπόλοιπους. Παίζονται και πολύ βρώμικα παιχνίδια σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Αρκετά- υγιή πνευματικά, με μεγάλες γνώσεις και καλοπροαίρετα- άτομα μπορείτε να βρείτε στον ΕΚΗΒΟΛΟ, αν και τελευταία ορισμένα σταμάτησαν να είναι τόσον ενεργά όσο μέχρι πρότινος.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Αν αφαιρέσει κανείς τις περίπου 60 μετοχές με τις οποίες  επ’ ουδενί αξίζει να ασχολείται κανείς μαζί τους, τότε προσφέρει μία εκατοντάδα περίπου μετοχών που συγκροτούν ένα από τα φθηνότερα χρηματιστήρια στο κόσμο αυτή την περίοδο. Μετοχές για όλες τις προτιμήσεις:- Επιθετικές, δυναμικές, άκρως ποιοτικές, υποτιμημένες, ριψοκίνδυνες (όχι πολλές)

  • ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΜΑ: Καλησπέρα σας. Συμμερίζομαι αυτά που έχετε γράψει για την Περφ και τις προοπτικές της. Σήμερα όμως με προβλημάτισε η πτώση της. Έχει βγει κάτι άσχημο; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

  • ΑΠΑΝΤΗΣΗ- ΤΙ ΑΣΧΗΜΟ ΝΑ ΒΓΗΚΕ; Απλά δεν μπορούν να περιμένουν οι έλληνες που κινούνται με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Πολύ…. χειρότερα γινόντουσαν σε ΕΝΤΕΡ και ΕΠΣΙΛ μέχρι να μπουν στην ΚΥΡΙΑ ΑΓΟΡΑ. Εκει να δείτε ταλαιπωρία, πολλές φορές δεν μπορούσες να έδινες κομμάτι για μέρες. Βλέπετε όμως τώρα τι συμβαίνει, και δεν χρειάστηκαν παρά 2 χρόνια υπομονής και επιμονής.
  • Το κακό με την ΠΕΡΦ είναι ότι ανέβηκε πάρα πολύ και σύντομα. Αποτρεπτικό αυτό για τα ισχυρά ιδιωτικά κεφάλαια που θα ήθελαν να έπαιρναν ένα κομάτι της… Ο σημερινός όγκος ήταν πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο για την μετοχή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ για Ι.Δ: 

ΛΑΝΑΚΑΜ:- Εταιρεία χωρίς δανεισμό και τίγκα στα ακίνητα τι να φοβηθεί κανείς; Για μας αποτελεί το ιδανικό όχημα και μάλιστα σε αντικείμενο που μπορεί να αναπτύξει κανείς ως αποτέλεσμα της πανδημίας και των αλλαγών που επέφερε στις συνήθειες των καταναλωτών. Οποιος έγραψε για εταιρεία… σαπάκι, όπως μας γράφετε, προφανώς θα έχει στερητικά σύνδρομα χρηματιστηρισακής διανόησης.
  • ΕΠΙΣΗΣ φίλε Ιορδάνη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ για μερικές ώρες – κατάλαβε το επιτέλους – Το διαρκές κυνήγι για το γρήγορο κέρδος δεν φέρνει τίποτα στο τέλος.
ΚΟΥΕΣ, ΟΤΟΕΛ, KRI KRI, ENTER, EPSIL, ΠΠΑΚ, SPACE, ΠΡΟΦ, ΚΥΡΜ, ΙΚΤΙΝ, και πολλές δεκάδες ακόμα μετοχών, έδωσαν απίστευτα, εξωγήινα κέρδη. Ομως, έπρεπε να τα κρατήσει κανείς. ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΥ όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να δούμε ξανά παραπλήσιες αποδόσεις, ούτε καν.
ΕΡΩΤΗΜΑ: Καποια στιγμη σχετικα οχι πολυ παλια ειχες γραψει νομιζω για ΣΠΕΙΣ+ΠΕΤΡΟ οτι φετος ανετα θα δουν τα 10. το πιστευεις ακομα; εχω και απο τα 2 – βλεπω αυτη τη σπεις κατι παει να κανει χωρις ογκους ομως και η επσιλον νετ ειναι φεραρι – επισης δινεις περιθωριο πια για τα πλαθ η ότι εδωσε εδωσε;
  • ΑΠΑΝΤΗΣΗ για Σ.Γ: Βρε θα με τρελάνετε; Ο,τι γράψαμε, εφόσον δεν το αλλάξαμε φυσικά και ισχύει. Γράφουμε όμως και το ότι δεν είμαστε ΜΑΓΟΙ, εκτιμήσεις καταθέτουμε και τις θέτουμε υπόψη σας. Εσείς τις κρίνετε, εσείς αποφασίζετε. Με βάση και την προσωπική εμπειρία σας, διαβάζοντας μας.

ΟΜΩΣ καλέ μας φίλε θα θυμάσαι και τις τιμές που έγραφαν τότε οι μετοχές ήταν 5,4000- 5,6000 για την ΣΠΕΙΣ και κάτω από τα 6,0000 προς τα 5,8000 για την ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ. Και ειδικά τώρα για την ΣΠΕΙΣ σου κακοπέφετει ένα +40% σε διάστημα ολίγων μηνών; Μήπως κάπου έχετε αρχίσει και χάνετε την επαφή σας με την πραγματικότητα εκτός του Χ.Α;

  • ΕΝΩ για τον ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ, απλά να σας γράψουμε ότι το 2023 θα γράψει τέτοια νούμερα, που θα παραμιλάτε. Εκτός πάντα του εξαιρετικού απροόπτου, που μπορεί να μας βρει όλους ξαφνικά. Εξ ου και οι συστάσεις εγκράτειας, σύνεσης, διατήρησης πάντα αρκετής ρευστότητας στα χαρτοφυλάκια κλπ.