X.Α: Οταν μιλούν οι χάρακες- Στα υψηλά πατώματα και στα… υπόγεια (Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021)

 

X.Α: Οταν μιλούν οι χάρακες – Στα υψηλά πατώματα και στα… υπόγεια

  • ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:

ΛΑΜΔΑ: Πέριξ των 7,65 ευρώ δίνει κλεισίματα, κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, ο τίτλος της (+0,39%) δείχνοντας πως κάτι περιμένει, πριν κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα. Σε μία τέτοια περίπτωση, η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στα 7,74 ευρώ και “μεγάλος στόχος” των αγοραστών, παραμένει η ζώνη 8,80 – 9,00 ευρώ. Η όποια διόρθωση, καλό θα είναι να μην επεκταθεί χαμηλότερα των 7,46 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

Τέρνα Ενεργειακή: Ο τίτλος συμπλήρωσε δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, όμως έδειξε μία διστακτικότητα, προκειμένου να επιχειρήσει την πειστική ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 12,00 ευρώ. Σημαντικά ισχυροποιημένη η αντίσταση στα 12,44 ευρώ και το ημερήσιο “stop long” στα 11,78 ευρώ.

ΕΕΕ : Στα τελευταία λεπτά γύρισε σε οριακές απώλειες και με τις τελικές δημοπρασίες έκλεισε και στο χαμηλό ημέρας η μετοχή της (-0,38%), χάνοντας την ευκαιρία να ολοκληρώσει τις συναλλαγές σε υψηλά 17 μηνών. Οι επόμενες αντιστάσεις στα 33,00 και 34,88 ευρώ και το ημερήσιο “stop long” στα 28,76 ευρώ, αλλά θα ανέβει στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις. Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση ξεπέρασε τα 11,5 δισ. ευρώ.

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

Eurobank: Στα της Eurobank τώρα, η οποία σταθερά από τις αρχές του 2021 έχει την καλύτερη εικόνα μεταξύ των τραπεζών. Το σκηνικό είναι γνωστό.

  • Η μετοχή έκλεισε χθες στα 0,86 ευρώ (υψηλό ημέρας), με οριακά κέρδη 0,12% … Αν υπάρχει ένας στόχος, αυτός δεν είναι άλλος από την παραμονή της μετοχής υψηλότερα των 0,80 – 0,81 ευρώ, με την τάση όσο συμβαίνει αυτό να παραμένει πλήρως θετική. Και πως με βάση αυτήν την παραμονή, ο στόχος είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 0,90 – 0,91 ευρώ, όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Τώρα αν βρεθούμε και πάλι μπροστά στην απώλεια των 0,80 – 0,81 ευρώ, το πιθανότερο είναι πως θα είχαμε περαιτέρω διόρθωση μέχρι τις στηρίξεις στα 0,74 – 0,75 ευρώ, στις οποίες είχε ολοκληρωθεί προσφάτως η διόρθωση της μετοχής και ξεκίνησε η ανάκαμψη.

  • Απώλεια των 0,74 – 0,75 ευρώ είναι πολύ αρνητική εξέλιξη, με τις επόμενες στηρίξεις να είναι στα 0,70 – 0,71 και ακόμη χαμηλότερα, έχουμε τις πολύ ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 0,62 – 0,64 ευρώ, σε ένα σενάριο που πάντως θα ήτανε έκπληξη με τα δεδομένα που υπάρχουνε αυτή τη στιγμή

Βιοχάλκο: Και ένα γρήγορο σχετικά σχόλιο για τη Βιοχάλκο, η οποία έκλεισε στα 4,45 ευρώ, -1,11%. Δεν κρύβουμε πως υπάρχουν πράγματα που δε μας αρέσουν στη διαγραμματική εικόνα της μετοχής, με μεγάλο ζητούμενο την άμεση επιστροφή υψηλότερα των 4,60 – 4,70 ευρώ (χθεσινό υψηλό ημέρας τα 4,60 ευρώ, ακριβώς δηλαδή στα όρια των κρίσιμων επιπέδεων).

  • Σε διαφορετική περίπτωση και όσο η μετοχή μένει χαμηλότερα, η τάση συνεχίζει να επιδεινώνεται, με αυξημένες πιθανότητες να έχουμε έναν νέο κύκλο πτώσης, πιθανόν μέχρι τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 4,10 ή και 4,00 – 3,90 ευρώ.

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

Kiriacoulis Mediterranean Cruises Shipping

Ο όμιλος αυτή τη στιγμή έχει μια χρηματιστηριακή αξία λίγο πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ ή μόλις το 47% της αξίας των σκαφών δίχως να βάλουμε τα ακίνητα και τις μαρίνες.

  • Με το 2021 να τρέχει με ρυθμούς που καμία σχέση δεν έχουν με τα περσινά οικονομικά τερτίπια της πανδημίας η μετοχή φαίνεται να αποτυπώνει στο μηνιαίο διάγραμμα τιμών έναν ανοδικό βατήρα πέριξ των 1,35 ευρώ

Με πρωταρχικό σκοπό την εκ νέου απόκτηση των χαμένων εδαφών του περσινού άσχημου Μαρτίου δίνοντας τιμές μέσα στη ζώνη των 2  με 1,90  ευρώ.

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.