X.A: In & Οut (8+9 Mαίου)

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Μην τις βάζετε και τις (3) στο ίδιο καπέλο. Καμμία σχέση με την ΙΝΛΟΤ, ενώ η ΙΝΤΚΑΤ ναι μεν την επηρεάζει (κατέχει το 80%+) αλλά θα την “σουλουπώσει”. ‘Εχει καταστρέψει στη πάροδο πολλά χαρτοφυλάκια, αλλά κανείς κοιτάει το παρόν και το μέλλον… Λαμβάνοντας υπόψη και το παρελθόν, αλλά εδώ μιλάμε για -99% και βάλε!!

ΕΤΕ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ… Μια επανάληψη του σεναριου που περιγράψαμε εδω: http://freeforumstocks.blogspot.gr/2018/04/blog-post_26.html#more στις 26 Απριλίου

“Το σημείο κλειδί είναι επομένως τα 0,3000 της W ως στήριξη πλέον που είναι πιθανόν να δώσει τεχνική αντίδραση κατ΄ελάχιστον ως τα προηγούμενα υψηλά.Εμφανείς οι αντιστάσεις σε ενδεχόμενη ανοδική υπέρβασης των 0,325€ [ Β2 και Ζ].”φαίνεται να υλοποιεί η μετοχή με την κίνησή της.

Πράγματι αντέδρασε από τα 0,3024 μια ανάσα από την W  και βρήκε την αντίσταση Ζ που ευκρινως στοπαρισε τη μετοχή, με συνέπεια την άμεση διορθωτική της πορεία. Ο τίτλος επέστρεψε στην W ( κλεισιμο 0,3000 ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω της και ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω στον εκμο 50 ημ!.

Κατα συνέπεια όσον αφορά τους έχοντες long διαθέσεις απαιτείται άμεση αντίδραση με στόχο την προηγούμενη πορεία προς την Z , διαφορετικά στο αρνητικό σενάριο, θα επέλθει καθοδική διάσπαση της W, με στόχο την D στα 0,2840.

Ενδεχόμενη πτωτική διάσπαση και της D θα αυξήσει ιδιαίτερα τις πιέσεις των πωλητών, δυσχεραίνοντας την διαγραμματική εξέλιξη της μετοχής ,με επόμενη ενδιάμεση στήριξη τα 0,27 ευρώ. Ενδιάμεσες αντιστάσεις στο ανοδικό σενάριο η Β στα 0,3220€ και Β2 στα 0,3350.

ΕΤΕ: Στο +1% στα 0,30300 ευρώ με 11,8 εκατ. ευρώ τζίρο και 39,56 εκατ. τμχ (Μέσος όρος: 0,2985 ευρώ) Χαμηλό 0,2860 και -4,67%, υψηλό +2,53% και 0,3076 ευρώ.

ΑΛΦΑ: Στο +6,45% στα 2,1800 ευρώ με 15,2 εκατ. ευρώ τζίρο και 7,27 εκατ. τμχ (Μέσος όρος: 2,0900 ευρώ) Χαμηλό 1,9810 και -3,27%, υψηλό +7,23% και 2,1960 ευρώ.

ΑΛΦΑ: Κ/φση 3,365 δισ. ευρώ και ΕΤΕ κ/φση 2,77 δισ. ευρώ. Απόσταση 600 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ – ΦΦΓΚΡΠ: Συνεχίζεται η ομοβροντία μηνυμάτων μεταξύ των ιντερνετικών “φίλων”. Διαλέξαμε ορισμένα, για να δούμε πως προσεγγίζουν από την δική τους σκοπιά τα περί Folli Follie πράγματα.

 • (1) Η εικόνα που δίνει η διοίκηση είναι αλγεινη. Τόσο αλγεινη που σου περνάει από το μυαλό ότι το κάνουν επίτηδες. Δεν μπορεί να είναι τόσο άχρηστοι που να μην μπορούν να γράψουν μια τεκμηριωμένη απάντηση της προκοπής. Ακόμα και αν το φαντ αποδειχθεί ότι έχει λάθος, για μένα αυτή η μετοχή είναι τελειωμένη υπόθεση.
 • (2) Εαν κλειδωσει παλι σημερα στο λιμιτ νταουν θα μιλαμε για 5,2000 ευρω..! Εξαιρετικο επιπεδο για να κανω την τριτη τοποθετηση μου και να κατεβασω το μ.ο. μου απο το 10,6 στο 8,35 ευρω. Ταυτοχρονα το ομολογο τους εχει σταθεροποιηθει στο 57 για προχθες και εχθες. Εκανε και καποιες συναλλαγες στο 50. Εχω τοποθετηθει στο 59. Αν πεσει κατω απο 50 το ξανακοιταω. Καλη τυχη σε ολους και μην κολλωνετε η φολι δεν θα κλεισει… Και 1 εκατομμυριο κερδη να κανει, σημασια εχει οτι δεν “μπαινει μεσα”.
 • (3) Νομιζω πως τα δανεια δεν ειναι προβλημα. Συνολικα ειναι 611 εκ περιπου. αν απ τα δανεια αφαιρεσουμε τς ταμειακα διαθεσιμα, ο καθαρος δανεισμος ειναι μολις 165 εκ. οι δε συνολικες υποχρεωσεις ειναι παρα κατι 860 εκ. τα νουμερα αυτα δεν ειναι κ τοσο μεγαλα,αν τα υπολοιπα μεγεθη της εταιρειας ειναι οντως  σωστα, χωρις σημαντικες αποκλισεις. το θεμα ομως ειναι στην φαση αυτη επικρατει ο απολυτος πανικος στη μετοχη, κ σχεδον κανενας δεν κοιταζει τετοια στοιχεια.
 • (4) Με βάση τις τελυταίες χρήσεις αλλά και το μετοχολόγιο, FF είναι ένα από τα πιό δυνατά και θεσμικά χαρτιά του ΧΑΑ. Λογικό είναι όποιος διαβάλει την αξία της FF να αντιμετωπισθεί ίδιως στην Ελλάδα με δυσπιστία …όμως εδώ έχουμε αρκετά red flags που πρέπει να τα δούμε με προσοχή:

  – Η αξία της FF αμφισβητείται επώνυμα από μεγάλο διεθνές fund και όχι με φήμες και διαρροές
  – Το ίδιο fund έχει track record οτι σημαδεύει πολύ εύστοχα πριν πυροβολήσει (Globo)
  – H “επίθεση” φάινεται να ειναι προς το παρόν τεκμηριωμένη με επιχειρήματα  και όχι ασαφής.
  – Το fund δηλώνει ευθέως οτι έχει sortάρει τη μετοχή, αφαιρώντας υπόνοιες για κρυφή ατζέντα
  – Η αντίδραση της εταιρίας δεν αρμόζει σε θεσμική εισηγμένη με διεθνείς δραστηριότητες:
  1. “ΘΑ προσλάβουμε “κανονικούς” ελεγκτές
  2. “ΘΑ” κινηθούμε νομικά
  3. “Δείτε μετά από 3 μέρες την αναλυτική λίστα με τα POS μας” …που δείχνει πιό πρόχειρη και από εργασία μαθητή γυμνασίου …ωπ

 • Εγώ θα περίμενα από προχτές κιόλας (όχι στο μέλλον) η FF να προσκαλέσει όλο το διεθνή τύπο και να παρουσιάσει ανοιχτά όλα τα στοιχεία του ενεργητικού της + το ΤΑΜΕΙΟ!! και ένα ένα τα μαγαζιά με αναλυτικές πληροφορίες, για να προστατεύσει ΑΜΕΣΩΣ τους επενδυτές της και την αξία της μετοχής. Μία εισηγμενη εταιρία αυτού του μεγέθους οφείλει να έχει διαρκή και αναλυτική λειτουργική και λογιστική εικόνα της δραστηριότητάς της. Αυτό που φαίνεται καταρχήν είναι μία εταιρική διακυβέρνηση πολύ χαμηλού επιπέδου. Ελπίζω αυτό το καμπανάκι (εάν είναι συκοφαντία όπως λες) να τους ξυπνήσει…
 • (5): Με ενδιαφέρον διαβάζω τα σχόλια και τις αντιδράσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση από την μια έχουμε τους επαγγελματίες του   QCM (σκοπός τους το κέρδος , όπως γι α όλους μας άλλωστε ) και απο την άλλη έχουμε μια FF που οι αντιδράσεις της ΑΝ δεν είναι ενοχικές είναι ή ερασιτεχνικές ή δεν ξέρω τι άλλο να σκεφθώ (αδυνατώ να πιστέψω ότι όλη αυτή η ιστορία είναι στημένη για να “μαζευτεί το χαρτί” , όπως λένε κάποιες κακές γλώσσες). Γιατί πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις τη διοίκηση μιας εταιρείας που την Παρασκευή κλείνει στο -30% η μετοχή της με ανεκτέλεστο το 3% των μετοχών της και η αντίδραση της είναι ανύπαρκτη και την Δευτέρα κλείνει πάλι στο -30%  με ανεκτέλεστο το 6% των μετοχών και η αντίδραση είναι ένα δελτίο τύπου με τα σημεία πώλησης  σαν αυτά που γράφει ο μικρός μου γιός ( 10 ετών).Αν είναι δυνατόν!!! (και για να απαντήσω στο σχόλιο ενός φίλου , από το σχόλιο μου προφανώς και προκύπτει η στάση μου απέναντι στην μετοχή μιας εταιρείας που η αντίδραση της είναι τέτοια στην μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της .Κοινώς “μακρυά κι αγαπημένοι”). Καλή τύχη και καλό κουράγιο σε όλους μας.

ΟΤΕ: Στο -2,66% στα 11,3400 ευρώ με 484.000 τμχ και τζίρο 5,57 εκατ. ευρώ.

 • -2,99% από την αρχή της χρονιάς, με εύρος 10,6100 – 12,8100 ευρώ μέσος όρος στα 11,6600 ευρώ και συναλλαγές 49,84 εκατ. τμχ (ημερησίως 600,5 χιλ. τμχ).

Η ΕΚΘΕΣΗ: Σταθεροποιητικές τάσεις σε έσοδα και EBITDA  στο α’ τρίμηνο αναμένει η IBG Securities. Η χρηματιστηριακή τοποθετεί τα έσοδα στα 922 εκατ. ευρώ, μειωμένα σε ποσοστό 0,7% σε ετήσια βάση και τα pro-forma EBITDA στα 306 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 0,7% σε ετήσια βάση. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 9% στα 41,5 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ(2): Σε ένα εποχικά μικρότερο τρίμηνο, αναμένουμε να συνεχιστούν οι τάσεις που καταγράφηκαν στα προηγούμενα τρίμηνα, προβλέποντας μια μέτρια αύξηση των pro-forma EBITDA λόγω της θετικής δραστηριότητας στην Ελλάδα (σταθερή και κινητή τηλεφωνία) που θα αντισταθμίσει και με το παραπάνω την αδύναμη απόδοση των ρουμανικών μονάδων, σημειώνει η IBG Securities. Η πρόβλεψη της χρηματιστηριακής για ήπια μείωση αποδίδεται κατά κύριο λόγο σε “άλλες δραστηριότητες”.

ΟΤΕ(3): Θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα α’ τριμήνου στις 9 Μαΐου, πριν την έναρξη των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου. Η IBG Securities διατηρεί σύσταση “ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ” και τιμή στόχο τα 13,5000 ευρώ για τη μετοχή του.

Print Friendly, PDF & Email