X.A:- ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ, ΕΜΕΙΣ ΣΙΩΠΟΥΜΕ… 

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ, ΕΜΕΙΣ ΣΙΩΠΟΥΜΕ… 

Φίλοι μικρομέτοχοι, ως γνωστό η στήλη παραδοσιακά στις αρχές του χρόνου βγάζει μια λίστα με μετοχές που θεωρεί ότι θα αποφέρουν κέρδη στους κατόχους τους. Η στήλη είχε και έχει πάντα ως στόχο πάνω από όλα να επιμορφώνει τους αναγνώστες της και να βγάζει ειδήσεις που κανείς άλλος δεν έχει. Η στήλη ήταν η πρώτη και μοναδική που εδώ και 5 χρόνια φωνάζει για την σημασία των ελεύθερων ταμειακών ροών για την αποτίμηση μιας εταιρείας.

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι έλεγαν δεν βαριέσαι βρε αδελφάκι μου, σιγά τα αυγά, εδώ η μετοχή παίζει με P/E = 7 και P/BV = 0.7, το χαρτί είναι τσάμπα, σιγά μην ασχοληθούμε με τις ελεύθερες ταμειακές ροές. Ήρθε το κανόνι της FOLLI FOLLIE και έτσι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ τις έμαθαν όλοι. Φυσικά, μη νομίζετε ότι κατανοούν τι είναι, απλώς έχουν μάθει να τις βγάζουν.

Με αυτό λοιπόν το σκεπτικό, θέλαμε κάθε χρονιά να βοηθάμε τους μικρομετόχους στο ναρκοπέδιο που λέγετε ελληνικό χρηματιστήριο. Για εμάς, το πιο σημαντικό πράγμα ήταν και είναι μια μετοχή να έχει καλή εμπορευσιμότητα γιατί στο ελληνικό χρηματιστήριο υπάρχουν υποτιμημένες εταιρείες με ανύπαρκτη εμπορευσιμότητα. Για εμάς το να προτείνουμε μια τέτοια μετοχή είναι σκέτη κοροϊδία. Αυτό δεν είναι χρηματιστήριο, είναι εικονική πραγματικότητα.

Να βγαίνουμε να λέμε ότι πχ η τάδε μετοχή και η δείνα είναι υποτιμημένη και με 5000€ η μετοχή να πηγαίνει στο +10% είναι η πεμπτουσία της κοροϊδίας. Εμείς πάντα οι μετοχές που προτείναμε είχαν εμπορευσιμότητα μεγάλη !!!!! Δηλαδή δεν ψάχναμε πελατάκια μέσα από το site να αγοράσουν τη μετοχή που εμείς προτείναμε. Γιατί το ελληνικό retail δε μπορεί να ανεβάσει μια μετοχή με μεγάλη εμπορευσιμότητα ούτε φυσικά γράφοντας το πόσο φθηνή είναι να μπορούμε να ξεφορτώσουμε.

Δυστυχώς, από φέτος ξεκίνησαν όλοι να λένε ποιες θεωρούν υποτιμημένες μετοχές. Οι αναλυτές χρηματιστηριακών, οι μέτοχοι ΑΕΠΕΥ, ΑΕΛΔΕ, όλοι έχουν ένα τεράστιο κίνητρο, να δώσουν όσες περισσότερες μετοχές μπορούν. Φυσικά το κίνητρο είναι ο πελάτης μέσα στη χρονιά να αγοράσει και να πουλήσει το μπουκέτο που του προσφέρουν. Για αυτό και πάντα χρησιμοποιούν και την τεχνική ανάλυση σαν εργαλείο προώθησης είτε ανόδου είτε πτώσης της μετοχής. Γιατί αν ένας επενδυτής αποφασίσει να πάρει πχ μια μετοχή και να περιμένει 5 χρόνια τότε οι χρηματιστηριακές, οι brokers το κλείσανε το μαγαζί.

Το σύστημα είναι βασισμένο στην προμήθεια. Η γκανιότα κερδίζει. Αντίστοιχα, πάρα πολλοί που γράφουν σε sites θέλουν να σας ταΐζουν υλικό κάθε μέρα για να παίρνουν χτυπήματα ώστε αυτοί αργότερα να πουλάνε τα χτυπήματα για να πάρουν διαφήμιση. Όλοι προσπαθούν να σας χειραγωγήσουν, τη μια μέρα να κάνετε την κίνηση Α, την άλλη μέρα να κάνετε την κίνηση Β ταΐζοντάς σας διάφορες δικαιολογίες/γεγονότα. Άλλαξαν οι συνθήκες ….

Για αυτό φίλοι μικρομέτοχοι, αν είναι να χάσετε, να χάσετε μόνοι σας, δεν χρειάζεστε υποβολέα. Εμείς λοιπόν πια θεωρούμε ότι έχουμε κάνει τα μέγιστα ώστε να σας δείξουμε πως μπορείτε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ πια να ανακαλύψετε αν μια εταιρεία είναι φθηνή ή ακριβή. Έτσι η στήλη “έχουμε άποψη” θα σταματήσει πλέον κάθε αρχή της χρονιάς να δίνει τα top pick της. Υπάρχουν πάρα πολλοί για να σας προσφέρουν αυτή την υπηρεσία. Εμείς θα συνεχίσουμε μέσα στην χρονιά με άρθρα μας όταν υπάρχουν μεγάλες στρεβλώσεις και όταν θεωρούμε ότι η επενδυτική κοινότητα δεν αντιλαμβάνεται κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Βλέπε πχ παλαιότερα που φωνάζαμε για τη FRIGOGLASS μας λοιδορούσαν. Ενώ πρόσφατα για την INTRALOT, όταν έπαιζε στο 1.10€ και είχαν βγει όλοι να πουν τι υποτιμημένη μετοχή που είναι και αγοράζει ο τάδε διαχειριστής που είναι γκουρού εμείς κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου και είπαμε ότι ο ισολογισμός δυστυχώς είναι απελπιστικά αδύναμος, τα ίδια κεφάλαια μειώνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό, προσοχή. Για μια ακόμα φορά δικαιωθήκαμε. Η INTRALOT από το 1.10€ πήγε στα 0.38€ και δεν είναι και τράπεζα. Φίλοι μικρομέτοχοι, να θυμάστε πάντα ότι επειδή μια εταιρεία είναι τώρα καλή και υποτιμημένη δεν σημαίνει ότι θα είναι και στο μέλλον.

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.

  • Κλείνοντας, να θυμάστε ότι το σημαντικότερο πράγμα σε μια εταιρεία είναι να βγάζει κέρδη για τους μετόχους της μητρικής αλλά αυτά για να μην είναι ψεύτικα πρέπει να συνοδεύονται από θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές.
  • Φυσικά, όσο πιο μεγάλες τόσο το καλύτερο. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να μπορέσει κάποιος/α να προβλέψει σε βάθος χρόνου 3-5 χρόνια ποια εταιρεία θα έχει τις ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ελεύθερες ταμειακές ροές. Αυτό είναι το κλειδί για μια διατηρήσιμη άνοδο μιας μετοχής.

Φίλοι μικρομέτοχοι σας ευχόμαστε υγεία, τύχη και καλά κέρδη.

  • Από τον ειδικό συνεργάτη του μ/μ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ___ Απόψεις γνώμες και εκτιμήσεις που τυχόν εκφράζονται σε κείμενα συνεργατών, δεν απηχούν κατ’ανάγκη εκείνων της συντακτικής ομάδας του mikrometoxos.gr

Print Friendly, PDF & Email