X.A 22.1.2022- Μεθοδικός Σερίφης- Προς ναυτιλομένους επενδυτές: Αδικημένες Αποτιμήσεις ΑΑ+

 • Μεθοδικός Σερίφης- Προς ναυτιλομένους επενδυτές!

Υπάρχουν εισηγμένες εταιρείες των οποίων οι σημερινές κεφαλαιοποιήσεις απέχουν αρκετά από την πραγματικότητα! Αδικημένες μεμονωμένα και στο σύνολο τους…

 • ΟΠΩΣ η Βιοχάλκο σε 1,26 δισ.ευρώ όταν όλες οι θυγατρικές αποτιμώνται σε 1 δις 870 εκ. Αν υπολογίσουμε τα ποσοστά που έχει η Βιοχάλκο, καλύτερα να πάρουμε πυξίδα!
 • Επίσης μεμονωμένα, αν προσέξουμε τη κάθε μια ξεχωριστά, με τη Cenergy, 680 εκ με τις προοπτικές και αυτά που θα ακολουθήσουν τολμώ να πω ότι έχουμε να κάνουμε με μια νέα ΔΕΗ.
ΕΛΧΑ, χρειάζεται να πείς πολλά για να καταλάβεις οτι πρόκειται περί αγοραστικής ευκαιρίας; Πρέπει να αποδείξουμε με αριθμούς ότι έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά;
 1. Noval, αξία ακινήτων 400 εκ ευρώ
 2. ΣΙΔΜΑ, 40 εκ.
 • Premia: η πετυχημένη έκδοση του Ομολογιακού (κάλυψη 2-3 φορές) θα πυροδοτήσει αγοραστικό ενδιαφέρον, κάτι που θα φανεί από Δευτέρα. Εξαγορές ακινήτων θα είναι ο πρώτος στόχος που έχει θέσει η Διοίκηση ώστε η εταιρεία να έχει αξία χαρτοφυλακίου 300 εκ. Γενικά είναι θετικό για όλη την αγορά, διότι θα δείξει κατά πόσο έχει αλλάξει προς το καλύτερο το επενδυτικό ενδιαφέρον!
ΜΟΤΟ: Εξειδικευμένη  εταιρεία με μέλλον! Η έλλειψη ανταλλακτικών όπως και η καθυστέρηση στη ταξινόμηση δημιουργεί τεράστιο κενό που μόνο εταιρείες σαν αυτή μπορεί να καλύψει.
 • ΑΡΑΙΓ: Η μεγάλη αδικημένη έχει πολλά να δώσει! Σε δυο μήνες ξεκινάει η Τουριστική περίοδος και όσο θα πλησιάζει το καλοκαίρι έχει να δώσει πολλά!
Τέλος, επειδή μιλούν πολλοί για πληθωρισμούς, πτώσεις αγορών, καταστροφές και καταποντισμούς θα ήθελα να ξαναθυμίσω ότι το επενδυτικό προφίλ ενός κερδοσκόπου απέχει παρασάγγας από έναν  επενδυτή που αγοράζει μεμονωμένα εταιρείες θέτοντας στόχους.
 • Δεν γνωρίζει κανείς τι θα γίνει αύριο η μεθαύριο, όμως μπορείς να ελέγξεις αν η τιμή αγοράς σε ικανοποιεί με βάση το τεχνικό διάγραμμα και τα θεμελιώδη της εταιρείας που επέλεξες.
Εις το επανιδείν
Ο Μεθοδικός Σερίφης 🏵

Σ.Σ μ/μ: 
 • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
 • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
 • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.