14/1- X.A 2020-: Πολλά ενδιαφέροντα(;), απαντήσεις, σχόλια και αναφορές (νο.7)

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ μεγάλη όρεξη σήμερα να ασχοληθούμε με τα πολυδιαφημιζόμενα χαρτιά της ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, δεν υπάρχει άλλωστε και κανένας σοβαρός λόγος. ‘Οταν αυτός υπήρχε, εκεί ρίχναμε σχεδόν το αποκλειστικό βάρος της στήλης.

ΜΙΓ: Χθές ή έγινε το συνηθισμένο ξεφόρτωμα με την βοήθεια (και) των δημοσιευμάτων ή τοποθετήθηκαν μαζικά εν όψει ανοδικής κίνησης, την οποία άλλωστε δικαιούται αναλογικά και συγκριτικά. Και να μην ξεχνάμε, ότι από το… σαπάκι εξαρτώνται πολλές δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, πάρα πολλές. Αυτά και ειλικρινά ευελπιστούμε για το καλύτερο στην χαροκαμένη κατά τα άλλα περίπτωση της.

ΜΙΓ(Ι): Η μετοχή οφείλει κίνηση. Στα 0,1400 ευρώ η αποτίμηση θα είναι λίγο πάνω από τα 130 εκατ. ευρώ. Και υπάρχουν περιπτώσεις τον FTSE25 που είναι χειρότερες από την δική της, ενώ οι κ/φσεις τους βρίσκονται στη στρατόσφαιρα συγκριτικά.

  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ
  • ΤΙΜΗ: 0,1094 ευρώ
  • Κ/φση: 102,8 εκατ. ευρώ, στο 50% της Book value (0,2100 ευρώ)
Διάστημα Ελάχιστη τιμή Μέγιστη τιμή Μεταβολή %
7 ημερών 0,094 0,113 9,95
30 ημερών 0,086 0,113 22,10
3 μηνών 0,083 0,115 3,99
6 μηνών 0,083 0,159 -12,34
12 μηνών 0,067 0,159 61,83

*

ΕΧΑΕ: Επιλογή διαρκείας.

ΚΥΡΙΟ – απάντηση: Εσείς τι λέτε; Θα έχει η ΜΑΣΟΠ αποτίμηση 16 εκατ. ευρώ, η EPSILON NET 26,5 εκατ., η ΕΝΤΕΡ 30,7 εκατ. ευρώ, η ΠΡΟΦ 45 εκατ., η ΕΒΡΟΦ 17,5 εκατ., η ΜΕΒΑΚΟ 20 εκατ., η ΑΛΜΥ 32,7 εκατ. κλπ κλπ και αυτός θα παραμένει στην απέξω στα 15 εκατ. ευρώ, γιατί βρίσκει και τα κάνει ο m/m; Και δεν προχωράμε περαιτέρω στα σαπάκια, γιατί σε αυτά δεν υπάρχει καμμία λογική. (ΦΥΣΙΚΑ και θα έχουμε ξανά σε ανύποπτο χρόνο, ειδική αναφορά στη δική του περίπτωση).

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ:

Οι κεραίες του μ/μ έπιασαν και τα εξής…

ΙΚΤΙΝΟΣ: ΧΘΕΣ τοποθετήθηκε ένα fund του εξωτερικού με 140.000 μτχ. Τις πούλησε το λόμπι εσωτερικού. Η μετοχή αναμένεται να κάνει κίνηση λογικά στις επόμενες ημέρες, αλλά όχι τίποτα τρέλες (τις αποφεύγει άλλωστε και πολύ καλά κάνει). Να σημειώσουμε εδώ, ότι  μέχρι το τέλος του Γενάρη θα έχουμε νέα για το project της Κρήτης, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

SPACE: Αγοράζει το ίδιο το “λόμπι” που είναι στον Ικτίνο και που διακρίνεται για την οξυδέρκεια του. Στα 5 ευρώ η μτχ, που άφησε ιστορία στα πολύ δύσκολα χρόνια εκτελώντας δρομολόγιο από τα 0,65 στα 6,5000 ευρώ. Με τον μ/μ να την έχει συστήσει προηγουμένως στα 1,5000 ευρώ, για να βρεθεί μετά στα…0,6500. Και τι δεν μας “έσερναν” τότε. Μετά, τραβούσαν τα μαλλιά τους.  Σύνηθες φαινόμενο, άλλωστε.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ – απάντηση: Θα έχουν νεώτερα για την πώληση του ακινήτου σύντομα. Και πιο μετά, περί τον Μάρτιο θα υπάρξουν και άλλες ανακοινώσεις.

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΗ

ΩΡΑΙΑ ΗΜΕΡΑ για τους μικροεπενδυτές φίλους μας. Αρκετά από τα χαρτιά τους, έδιναν ευκαιρίες ρευστοποιήσεων προς κατοχύρωση κερδών και δημιουργία ρευστότητας. Ταυτόχρονα, άλλα έβγαιναν στην επιφάνεια για να διεκδικήσουν με την σειρά τους μερίδια από την πίττα, χορταστική όντως πάντα για τους φίλους της συγκεκριμένης στήλης.

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ:

ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ: Φυσικά, έχετε ήδη πάρει κάποιο μέρος των κερδών σας, αλλά η κ/φση είναι στα… 6 εκατ. ευρώ. Και με την εταιρεία να επεκτείνεται στο εξωτερικό, να είναι υγιής κατά τα άλλα, με προιστορία 150 ετών(!), θα δούμε άλλα νούμερα προσεχώς και χωρίς άγχη πλέον.

ΦΙΕΡΑ: ‘Επαιρναν κέρδη χθες οι φίλοι μας και πολύ καλά έκαναν. Πολλοί από αυτούς άλλωστε, τρέχουν το υπόλοιπο της θέσης τους κυριολεκτικά τζάμπα.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Από μικρούλα (κάτω των 5 εκατ.) εγένετο… μεγάλη (κ/φση σημερινή… 17,8 εκατ. ευρώ). Σε καλή μεριά επομένως, ας βγάλουν και οι επόμενοι. Φυσικά,… τιμής ένεκεν διατηρούμε ένα μέρος της θέσης μας.

ΕΛΓΕΚΑ – απάντηση: Θα ετοιμάσουμε ένα σχετικό αφιέρωμα. Εδώ έχουν βαφτίσει turnaround story την κάθε πικραμένη… Αυτή δεν δικαιούται τον σχετικό χαρακτηρισιμό; Ζωντανεύει και στα τερματικά.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  1. Το Χ.Α είναι σαν ένα γήπεδο. Αν δεν σου κάνει ο παίκτης, αν δεν αποδίδει, τότε τον αλλάζεις. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Μπορεί κάποτε να ήταν είδωλο ή μπορεί να είχε δώσει δείγματα μεγάλου ταλέντου. Αλλά όταν δεν κάνει την δουλειά του σωστά, τον τρώει ο πάγκος στη καλύτερη των περιπτώσεων.
  • Επίσης, αυτό συμβαίνει κι από την… ανάποδη. Ο παίκτης δηλαδή να ήταν κακός ή μέτριος αλλά να σημειώνει μεγάλα βήματα προόδου ή ακόμα προτιμότερο να αποδίδει καλύτερα από άλλους που παίζουν. Οπότε θα τον βάλεις να παίξει…

ΑΥΤΟΣ είναι ο ρόλος του προπονητή. Να παίρνει τις σωστές αποφάσεις και να προβαίνει τη σωστή χρονική στιγμή στις πλέον κατάλληλες επιλογές. Χωρίς κόμπλεξ, δίχως ενδοιασμούς και με κυρίαρχο κριτήριο την απόδοση.

  • Αυτά, για να αποφεύγονται γκρίνιες και αναφορές του…τύπου… “Μα, μας γράφατε καλά λόγια ή μας την εκθειάζατε ή μας την… θάβατε” και λοιπές γραφικότητες κακομαθημένων παιδιών.
  • Η στήλη απευθύνεται αποκλειστικά σε νοήμονες επενδυτές, με γερή γνώση του αντικειμένου. Οι υπόλοιποι, απλά να μην την διαβάζουν.

2. Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.