X.A(2): Επιλογές και σχόλια για τους επενδυτές (13/11)

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ τα περί LAMDA DEVELOPMENT και τις εκθέσεις των αναλυτών που ανακαλύπτουν την πλέον… ευφάνταση φαντασία ικανή να εξάψει την φαντασία, ξέρετε τώρα ποίων.

ΕΡΩΤΗΣΗ τώρα κρίσεως: Αν χρησιμοποιούσαμε την αντίστοιχη ευφάνταση φαντασία και μάλιστα στο limit down της κλίμακάς της για τον… ΠΥΡΑΥΛΟ, τι τιμή στόχου θα έπρεπε να δίναμε; Όταν αναλογιστούμε τον ρόλο και την συμμετοχή του που του αναλογεί στον κατωτέρω κλάδο;;

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Μεσομακροπρόθεσμοι επενδυτές… Προσοχή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Το “στοίχημα” του 35% για την επόμενη 10ετία είναι τεράστιο για τις εταιρείες που ασχολούνται με αυτές.. (καλό είναι να το θυμόμαστε που και που)

Εικόνα

ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ για τον ΠΥΡΑΥΛΟο ειδικός συνεργάτης μας (πολύ ψαγμένος και 1000% κατηρτισμένος στα περί τα χρηματοοικονομικά ανά την υφήλιο, που έχει κι αυτός – όπως και εμείς άλλωστε- το… ψώνιο του με το Χ.Α)…

  • Όσοι μας παρακολουθείτε εδώ και αρκετό καιρό θα ξέρετε ότι είμαστε φανατικοί υπέρμαχοι της πράσινης ανάπτυξης και γι’ αυτό άλλωστε πιστεύουμε ότι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα συνεχίσει να έχει μια λαμπρή χρηματιστηριακή πορεία. Όμως, φίλοι αναγνώστες, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει και μια εταιρεία η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα πολύ δυνατό play στη βάση της πράσινης ανάπτυξης.

Image result for mevaco s.a

  • Αυτή η εταιρεία φίλοι μικρομέτοχοι είναι η MEVACO

Στο Α’ εξάμηνο του 2018 η MEVACO έκανε πωλήσεις για κατασκευή μεταλλικών μερών φωτοβολταϊκών συστημάτων της τάξης των 1,57 εκατ. ευρώ. Εφέτος είχε μια αύξηση κατά 137.43% και οι πωλήσεις πήγαν στα 3,72 εκατ. ευρώ. Φίλοι αναγνώστες εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η εταιρεία θα μπορούσε να γίνει στόχος εξαγοράς από έναν όμιλο όπως π.χ του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ. Πριν από λίγο καιρό, ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος είπε ότι ψάχνει να κάνει εξαγορές. Εμείς, πιστεύουμε ότι ταιριάζει γάντι η MEVACO στον κλάδο EPC-Ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων του ομίλου.

  • Όπως ξέρετε φίλοι αναγνώστες η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ έχει δώσει βαρύτητα στις ανεμογεννήτριες και ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ στα φωτοβολταϊκά.
  • Εμείς πιστεύουμε ότι η MEVACO θα μπορούσε να φτιάχνει τις βάσεις των φωτοβολταϊκών πάρκων του ομίλου π.χ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ και μετά να ανέβει κατηγορία και να χτυπάει δουλειές σε όλο τον κόσμο.
  • ΞΕΧΩΡΑ που ήδη την χρησιμοποιεί η… “ΕΛ-ΤΕΧ ΑΝΕΜΟΣ”.
  • ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΕΜΑΧΙΟ…

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΡΙΣΕΩΣ, με βάση την λογική των αναλυτών που έγραψαν χθες και σήμερα για την ΛΑΜΔΑ… (ΦΥΣΙΚΑ, αναλογικά και συγκριτικά… Ολοι γνωρίζουμε, ότι πρόκειται περί δύο εντελώς διαφορετικών χρηματοοικονομικών οντοτήτων).

  • Η ΤΙΜΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΟΥ… ΠΥΡΑΥΛΟΥ (έτσι τον αποκαλούν οι παλαιές καραβάνες του Χ.Α) θα έπρεπε να ήταν…
  • Στα …10,0000 ευρώ;
  • Στα …15,0000 ευρώ;
  • Στα …20,0000 ευρώ;

Ο ΣΤΟΧΟΣ του άρθρου αυτού είναι διττός… Ο νοών νοείτω

ΥΓ: Εξαιρετικά αφιερωμένο στον ΑΚ.ΑΚ.


ΑΒΑΞ: Με μία λέξη… εξαιρετικός στα τερματικά…

ΦΙΕΡΑ: Έγινε τώρα και τερματική δύναμη. Μεγάλες στιγμές…

ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Παίρνει ανάσες μετά το χθεσινό ξεφάντωμα. Πρέπει όμως να ανεβάσει και όγκους…

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Στο πλαφόν, στα 0,3000 και +20% στην κ/φση των 15,5 εκατ. και ας οφείλει 20 φορές τα ίδια κεφάλαια της στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Φυσικά, περί ορέξεως…απλά κολοκυθόπιττα.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Και ξαφνικά έβαλαν στα 1,8000 ευρώ πώληση 30.000 τεμαχίων. Για φόβητρο. Κάποιοι δεν φοβήθηκαν και πήραν τα 16 χιλ. τμχ.

ΚΑΛΑ, ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ:Θα τα κυνηγάνε, όσοι τα σνομπάρουν τώρα αλλά οι τιμές θα γράφουν 10% και 20% παραπάνω… Αρκεί να μην τα έχουν Θεσμικοί αυτή την περίοδο, που θέλουν ρευστότητα σαν τρελοί για τον γνωστό λόγο!

PROFILE – απάντηση: Αυτό λέγεται αχαριστία, απληστία κ.λπ κ.λπ. Αν το ΧΑ είχε κι άλλες σαν κι αυτή και μερικές ακόμη θα ζούσε μεγάλες, ιστορικές στιγμές. Μαζί της από τα 0,1800 και 0,2000 ευρώ, όταν την προτείναμε και μας έλεγαν ότι θέλαμε να τους αδειάσουμε δικά μας κομμάτια (περαστικά τους…)

REDS – απάντηση:Ατυχώς φίλοι μου, με τους θεσμικούς να έχουν στα χαρτοφυλάκια τους 3,4 εκατ. τμχ θα αργήσει να κάνει ξαστεριά.

****
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.
Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.
Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.
Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.