Wall Street – Tritium, με την υπογραφή του… αμερικάνου (Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021)

Tritium charging  …. εδώ ….

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό DCRN … εδώ …. και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι DCFC
Αριθμός μετοχών : 170,3 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)
Presentation Tritium … εδώ …

Το SPAC του DCRN
Στις 4 Δεκεμβρίου 2020 ιδρύεται η εταιρεία Decarbonization Plus Acquisition Corporation II και δημιουργήθηκε το Spac – DCRN. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 10.062.500 κοινές μετοχές κατηγορίας Β.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2021, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 40.250.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 402.500.000 δολάρια.
Η εταιρεία SPAC – DCRN εισάγεται στον Nasdaq, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα τρίτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση στον Χορηγό ένα σύνολο 7.366.667 Warrants, στην τιμή του 1,5 δολαρίου.

Η συμφωνία συγχώνευσης με την Tritium
Την 25 Μαίου 2021 το spac DCRN, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Tritium.
Η Tritium θα συγκεντρώσει 403 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων. Ο συνδυασμός της Tritium με την Decarbonization Plus II δεν περιελάμβανε PIPE.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Nasdaq με το νέο σύμβολο “DCFC
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Tritium, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, σε περίπου 1,703 δισεκατομμύρια δολάρια. Μετά τη συγχώνευση η Τritium θα έχει 300 εκατομμύρια δολάρια καθαρό ταμείο , συνεπώς η επιχειρηματική αξία της εταιρείας υπολογίζεται σε 1,403 δισεκατομμύρια δολάρια.
Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της DCRN δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Tritium (70%), τους μετόχους της DCRN (24%), τον χορηγό της DRN (4%).


Η Tritium ιδρύθηκε το 2001 από τρεις πρώην φοιτητές μηχανικής του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ τους David Finn, James Kennedy και Paul Sernia.
Η Tritium είναι ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία γρήγορης φόρτισης στον κόσμο μετά από τον σουηδικό γίγαντα μηχανικής ABB. Έχει αναπτύξει περίπου 4400 από τις μονάδες της παγκοσμίως, παρέχοντας περισσότερες από 2,7 εκατομμύρια φορτίσεις για EVs σε 41 χώρες σε μεγάλους πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της Shell.

Η Tritium εδρεύει στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας. Παράγει λογισμικό και υλικό φόρτισης, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών αντλιών μεγέθους μεγάλων ψυγείων, που αναπτύσσονται σε εμπορικά κέντρα και στάσεις αυτοκινήτων σε 41 χώρες. Έχει προμηθεύσει δίκτυα που ξεκινούν από τη Volkswagen AG και τη Ford Motor Co.

Οι σταθμοί φόρτισης της Tritium αναπτύσσoνται με επιτυχία τόσο σε σκανδιναβικές συνθήκες κάτω από το μηδέν όσο και στην εξαιρετικά ζεστή κοιλάδα της Καλιφόρνια. Οι χρόνοι φόρτισης ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος της μονάδας.

Ένας γρήγορος φορτιστής DC για ηλεκτρικό όχημα είναι κάτι παραπάνω από 50 κιλοβάτ. Έτσι υπάρχουν οι αργοί φορτιστές IC και οι γρήγοροι φορτιστές DC. Ένας φορτιστής 50 κιλοβάτ, έχει εύρος 50 χιλιομέτρων με μια φόρτιση περίπου 10 λεπτών. Ένας φορτιστής 175 κιλοβάτ, δίνει αυτονομία στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο 175 χιλιομέτρων με μια φόρτιση περίπου 10 λεπτών.

H Tritium ισχυρίζεται ότι σε χρόνο 10 λεπτών ή λιγότερο μπορεί να παρέχει φόρτιση για να καλυφθεί μια απόσταση 350 χιλιομέτρων σε ένα EV με τον φορτιστή 350 κιλοβάτ.

Η χρηματοδότηση από τη συμφωνία θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της κατασκευαστικής λειτουργίας της Tritium, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του αμερικανικού εργοστασίου της στο Torrance, του Λος Άντζελες, καθώς και την επέκταση των εγκαταστάσεων του Άμστερναμ, αλλά και τη δημιουργία μιας νέας ευρωπαϊκής εγκατάστασης σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Το υπάρχον εργοστάσιό του στο Μπρίσμπεϊν θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο παραγωγής Ασίας-Ειρηνικού. 

H Tritium παρέχει παγκόσμια κάλυψη υπηρεσιών από 3 τοποθεσίες (Μπρισμπέιν, Λος Άντζελες, Άμστερνταμ)

 • Όλοι οι φορτιστές συνδέονται και παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο μέσω 4G.
 • Η ομάδα υποστήριξης των πελατών είναι στελεχωμένη από εξειδικευμένους και εκπαιδευμένους μηχανικούς. 
 • Μέσα σε 8 χρόνια λειτουργίας η αθροιστική διάρκεια φόρτισης φτάνει στα 40 εκατομμύρια ώρες αθροιστικής διάρκειας φόρτισης.
 • Οι εγγυήσεις διατίθενται έως και 10 χρόνια.
 • Διαθέσιμα συμβόλαια και υπηρεσίες για όλη τη διάρκεια ζωής του φορτιστή.
 • Διατίθενται υπηρεσίες χωρίς εγγύηση, όπως επισκευές και ανταλλακτικά για τη συνολική διάρκεια ζωής του φορτιστή.

Η Tritium είναι μια καθαρά εξαγωγική εταιρία καθώς το 93% με 95% των προϊόντων της, πωλούνται εκτός Αυστραλίας.

Περίπου το 70% των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από την Ευρώπη, το 20% από την Αμερική και περίπου 10% από την γεωγραφική περιοχή Ασίας – Ειρηνικού.

Τα πρώτα προϊόντα της Tritium πουλήθηκαν το 2014. Τα έσοδα της εταιρείας από το 2016 αυξάνονται με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης, CAGR, που ανέρχεται στο 56%.
Το 2016 είχε πωλήσεις μόλις 10 εκατομμύρια δολάρια. Για το 2020 η εταιρία είχε έσοδα 59 εκατομμύρια δολάρια, από 50 εκατομμύρια το 2019, ενώ για το 2021 αναμένονται έσοδα 84 εκατομμύρια δολάρια.
Η διοίκηση προβλέπει το 2025 η εταιρεία θα φθάσει να έχει πωλήσεις 982 εκατομμύρια δολάρια και το 2026 να ανέρχονται σε 1,522 δισεκατομμύρια δολάρια.

 


Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η Tritium θα αποτιμάται 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν :

 • 1,11 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,522 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2026.
 • 1,73 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 982 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.
 • 2,81 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 603 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.
 • 4,73 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 359 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
 • 9,44, φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 170 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
 • 20,23 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 84 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.

και σε σχέση με τα EBITDA

 • 4,89 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2026.
 • 7,71 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025. 
 • 12,43 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.
 • 23,99 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2023.
 • Mε την υπογραφή του… αμερικάνου


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.