Wall Street- Redwire: Με την υπογραφή του… αμερικάνου (Τρίτη 27 Απριλίου 2021)

Redwire  …. εδώ ….
Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό GNPK … εδώ …. και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι ????
Αριθμός μετοχών : 68 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο NYSE)
Presentation Redwire … εδώ …
Το SPAC του GNPK
Στις 29 Ιουλίου 2020 ιδρύεται η εταιρεία Genesis Park Acquisition Corp και δημιουργήθηκε το Spac – GNPK. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 4.094.060 κοινές μετοχές κατηγορίας Β.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.

Στις 17 Νοεμβρίου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 16.377.622 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 163.776.220 δολάρια.
Η εταιρεία SPAC – GNPK εισάγεται στον NYSE, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 
δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση στον Χορηγό ένα σύνολο 7.292.541 Warrants και στους ασφαλιστές της IPΟ 439.627 Warrants, στην τιμή του 1 δολαρίου.

Η συμφωνία συγχώνευσης με την Redwire
Την 25 Μαρτίου 2021 το spac GNPK, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Redwire.
Η Redwire θα συγκεντρώσει 263 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 100.000.000 δολαρίων
που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές συμπεριλαμβανομένων των
Senvest Management, LLC και Crescent Park Management, LP.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο NYSE με το νέο σύμβολο “????
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Redwire, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, σε περίπου 675 εκατομμύρια δολάρια.
 Μετά τη συγχώνευση η Redwire θα έχει 60 εκατομμύρια δολάρια καθαρό ταμείο , συνεπώς η επιχειρηματική αξία της εταιρείας υπολογίζεται σε 615 εκατομμύρια δολάρια.
Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της GNPK δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Redwire (55%), τους μετόχους της GNPK (24%), τον χορηγό της GNPK (6%) και τους επενδυτές PIPE (15%).


Η Redwire ξεκίνησε να δημιουργείται το 2020 από την ιδιωτική εταιρεία  AE Industrial Partners (AEI) …. εδώ …. η οποία ειδικεύεται στις αγορές αεροδιαστημικής, αμυντικών και κυβερνητικών υπηρεσιών διαστήματος, καθώς και σε ειδικές βιομηχανικές αγορές.
Η AEI δημιούργησε τη Redwire συνδυάζοντας τον κατασκευαστή διαστημικών σκαφών Adcole Space με την εταιρεία μηχανικών διαστημικών συστημάτων Deep Space Systems. Το σύνθημα  «κληρονομιά + καινοτομία» της Redwire αναδεικνύει τον συνδυασμό εμπειρίας στον κλάδο με την καινοτομία για να βοηθήσει στην ανάπτυξη διαστημικής υποδομής επόμενης γενιάς.

Η Adcole Corporation …. εδώ …. είναι κατασκευαστής οργάνων δοκιμών και μετρήσεων ακριβείας με έδρα τη Μασαχουσέτη. Η Addison D. Cole ίδρυσε την εταιρεία το 1957.  Οι βασικοί πελάτες της Adcole προέρχονται από την αεροδιαστημική και την αυτοκινητοβιομηχανία. Η εταιρεία είναι υπεργολάβος για τη NASA και κατασκευαστών δορυφόρων.
Τον Ιούνιο του 2020, η εταιρεία πούλησε το τμήμα Aerospace που συγχωνεύτηκε με το Deep Space Systems για να σχηματιστεί η Redwire.

Η Deep Space Systems, Inc ( DSS ) …. εδώ …. είναι μια ιδιωτική αεροδιαστημική εταιρεία αφιερωμένη στη μηχανική συστημάτων που υποστηρίζει το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την ολοκλήρωση, τη δοκιμή και τη λειτουργία των διαστημικών σκαφών επιστήμης και εξερεύνησης.
Η DSS ιδρύθηκε το 2001 και εδρεύει στο Littleton του Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο ιδρυτής και πρόεδρος της είναι ο Steve Bailey.

Η Redwire έκτοτε εξαγοράζει αρκετές ακόμη εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας Made In Space, της LoadPath, της Roccor, της μηχανικής εταιρείας Oakman Aerospace και πιο πρόσφατα, της Deployable Space Systems, ενός προγραμματιστή δομών διαστημικού σκάφους και ηλιακών συστοιχιών.

Made in Space …. εδώ ….
Η εταιρεία Made in Space αποκτήθηκε τον Ιούνιο του 2020 από την Redwire.
Η Made In Space, Inc. ( MIS ) είναι μια εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ και ειδικεύεται στη μηχανική και την κατασκευή τρισδιάστατων εκτυπώσεων για χρήση στη μικροβαρύτητα. Με έδρα το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, ο τρισδιάστατος εκτυπωτής Made In Space (εκτυπωτής Zero-G) ήταν η πρώτη συσκευή κατασκευής που χρησιμοποιήθηκε στο διάστημα.

Τον Μάιο του 2013, η NASA και η Made In Space έστειλαν τον πρώτο 3D εκτυπωτή στο διάστημα, γνωστός ως 3D Printing in Zero-G Technology Demonstration (επίσης γνωστός ως 3D Printing in Zero-G Experiment ή 3D Printing in Zero-G). Ο επιστημονικός στόχος αυτού του πειράματος ήταν να αποδείξει ότι ένας 3D εκτυπωτής θα μπορούσε να αναπτυχθεί για χρήση σε μηδενική βαρύτητα. Αυτό το πετυχημένο πείραμα ήταν το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία ενός on-demand μηχανοστασίου στο διάστημα, ένα κρίσιμο συστατικό που επιτρέπει τις αποστολές στο διάστημα με πλήρωμα και την κατασκευή στο διάστημα.

Η Oakman Aerospace ιδρύθηκε το 2012 και εδρεύει στο Littleton του Κολοράντο. Η Oakman κατασκευάζει έναν δορυφορικό επίγειο σταθμό με πιάτο 5,5 μέτρων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Chippewa County.

Η Roccor είναι κατασκευαστής ηλιακών συλλεκτών, κεραιών και αναπτυσσόμενων βραχιόνων. Η εξαγορά της από την Redwire ανακοινώθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2020. Με έδρα το Longmont, Colorado, η Roccor ήταν εταιρεία 80 ατόμων κατά τη στιγμή της απόκτησης.

Η Redwire εντάσσεται σε ένα κύμα εταιρειών της Αεροδιαστημικής που έχουν ανακοινώσει σχέδια για να δημοσιοποιηθούν και να εισαχθούν στα Αμερικάνικα χρηματιστήρια μέσω των SPACs.
Κατά τους τελευταίους έξι μήνες οι εταιρείες της Αεροδιαστημικής που δημοσιοποιούνται μέσω spacs είναι :
 • η Momentus, μια εταιρεία διαστημικών μεταφορών
 • η AST Space Mobile, μια εταιρεία διαστημικών επικοινωνιών (ήδη είναι εισηγμένη με ticker ASTS) 
 • η Astra μια μικρή εταιρεία πυραύλων εκτόξευσης 
 • η Rocket Lab, η No2 εταιρεία πυραύλων εκτόξευσης
 • η Black Sky μια εταιρεία απεικόνισης και  
 • η εταιρεία δορυφορικών υπηρεσιών Spire Global.
Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις της βιομηχανίας, η παγκόσμια διαστημική αγορά θα μπορούσε να φτάσει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2040.
Η Redwire μέχρι στιγμής περνά απαρατήρητη, όμως θα μπορούσε να είναι μια από τις καλύτερες περιπτώσεις στον κλάδο της Αεροδιαστημικής.
Οι εξαγορές έχουν μετατρέψει τη Redwire σε σημαντικό προμηθευτή της διαστημικής βιομηχανίας, τροφοδοτώντας την ανάπτυξή της. Πολλοί πιστεύουν ότι η επόμενη δεκαετία θα είναι μια χρυσή 10ετία για την Αεροδιαστημική. Σε αυτό το πλαίσιο, η Redwire παρέχει τις εξαιρετικά εξειδικευμένες επιλογές και καινοτομίες που απαιτούνται για τη διαστημική βιομηχανία.

Η εταιρεία έχει περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των διαστημικών πτήσεων. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 150 αποστολές, ενώ διαθέτει τουλάχιστον 100 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, καινοτομώντας στη στη διαστημική υποδομή.

Η εταιρεία έχει συμμετάσχει σε όλες τις αποστολές της NASA στον Άρη, ενώ πήγε στον Πλούτωνα και προσγειώθηκε σε πολλούς αστεροειδείς καθοδηγώντας κάθε αποστολή με GPSS.
Τέλος, είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στο χώρο της αναπτυσσόμενης τρισδιάστατης εκτύπωσης, κατασκευής και ρομποτικής συναρμολόγησης στο διάστημα.

Η εταιρεία ανέφερε έσοδα 119 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020, με προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 13 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Για το 2020 προβλέπεται ότι η Adcole Space θα έχει έσοδα 35 εκατομμύρια δολάρια, η Deep Space πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια, η Deployable Space Systems 7 εκατομμύρια δολάρια, η Load Path 5 εκατομμύρια δολάρια, η Made In Space πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια, η Oakman Aerospace πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια και η Roccor 15 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO Peter Cannito, της Redwire, προβλέπεται αύξηση των εσόδων στα 163 εκατομμύρια δολάρια το 2021, με προσαρμοσμένο EBITDA 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι το 2025, η εταιρεία αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις της σε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια με προσαρμοσμένο EBITDA ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η Redwire θα αποτιμάται 675 εκατομμύρια δολάρια, με την επιχειρηματική αξία της (ΕV) να ανέρχεται σε 615 εκατομμύρια δολάρια, έχοντας καθαρό ταμείο 60 εκατομμύρια δολάρια, συνεπώς θα έχουμε EV/ πωλήσεις
 • 0,43 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,413 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2025. 
 • 0,8 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 766 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2024. 
 • 1,45 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 424 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023. 
 • 2,59 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 237 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022. 
 • 3,77 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 163 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021. 
 • 5,16 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 119 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2020.
και EV/EBITDA
 • 2,4 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025. 
 • 4,95 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024. 
 • 9,6 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2023. 
 • 19,21 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2022 
 • 30,75 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2021. 
 • 47,3 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2020.
Σημεία προβληματισμού
Η τιμή της μετοχής, στα 10 δολάρια, της Redwire, με βάση τις πωλήσεις του 2020, αλλά και των προβλέψεων της διοίκησης για την ανάπτυξη της εταιρείας φαντάζει ως μια τεράστια ευκαιρία.
Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα σημεία που δημιουργούν προβληματισμό.
 • Η χαμηλή τιμή με την οποία εκτιμήθηκε η εταιρεία. 
 • Με τις δυνατότητες που εμφανίζει η Redwire … γιατί η AE Industrial Partners παραιτήθηκε από το 45% της ιδιοκτησίας σε αυτήν την αποτίμηση;  
 • Η AE Industrial Partners για να παραιτηθεί από το 45% εισέπραξε 75 εκατομμύρια δολάρια, αποδεχόμενη με έμμεσο τρόπο πως η αξία της εταιρείας, προ συγχωνεύσεως, είναι 170 εκατομμύρια δολάρια.  
 • Η ίδια η Redwire ισχυρίζεται πως δεν χρειάζεται τα μετρητά του SPAC για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξή της, ωστόσο εκχωρείται το 45% για να δημοσιοποιηθεί. 
 • Μήπως όλοι οι άνωθεν προβληματισμοί συνηγορούν στο ότι οι στόχοι ανάπτυξης της Redwire είναι εξαιρετικά αισιόδοξοι;
 •  Τέλος, οι επιχειρήσεις που αποκτήθηκαν γιατί πουλήθηκαν τόσο φθηνά;
Η αποτίμηση και οι προοπτικές της Redwire φαίνονται σχεδόν πολύ καλές. Είναι όμως ρεαλιστικές; 
Υπάρχει σκεπτικισμός και αναμένεται εναγωνίως η κίνηση της μετοχής αμέσως μετά τη συγχώνευση.

 

 • Mε την υπογραφή του… αμερικάνου


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.