Wall Street- Microvast: Με την υπογραφή του… αμερικάνου (Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου 2021)

Wall Street- Microvast: Με την υπογραφή του… αμερικάνου (Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου 2021)

Microvast …. εδώ ….

Διαπραγματεύεται στον Nasdaq με τον κωδικό THCB … εδώ …. και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι MVST
Αριθμός μετοχών : 300,5 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στον Nasdaq)

Παρουσίαση Microvast … εδώ …

Το SPAC – Tuscan Holdings Corp. (THCB)
H Tuscan Holdings Corp. ιδρύθηκε στο Ντελαγουέρ στις 5 Νοεμβρίου 2018. Εκδόθηκαν 7.200.000 μετοχές στο χορηγό του spac.

Στις 7 Μαρτίου 2019 το spac THCB εισάγεται στο Nasdaq. Σύμφωνα με την αρχική δημόσια προσφορά, η Εταιρεία πούλησε 27.600.000 μετοχές, στην τιμή των 10 δολαρίων.
Συγκεντρώθηκαν 276.000.000 δολάρια.
Kάθε αρχική μονάδα μετοχής THCB εδικαιούτο ένα εξαγοράσιμο ένταλμα. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή με τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.

Ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Αρχικής Δημόσιας Πρότασης, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 615.000 μετοχών στην τιμή των 10 δολαρίων ανά μετοχή σε ιδιωτική τοποθέτηση στην Tuscan Holdings Acquisition LLC (ο «Χορηγός») και στην EarlyBirdCapital, Inc.
Στις 9 Νοεμβρίου 2020 υπήρχαν 35.487.000 μετοχές της κοινής μετοχής της Εταιρείας.

Η συμφωνία συγχώνευσης με την Microvast
Την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 το spac ΤHCB, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Microvast.

Η Microvast θα συγκεντρώσει 822 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 540.000.000 δολαρίωνόπου ηγείται ο στρατηγικός συνεργάτης Oshkosh Corporation, καθώς και κεφάλαια και λογαριασμοί που διαχειρίζονται οι BlackRock, Koch Strategic Platforms και InterPrivate.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Nasdaq με το νέο σύμβολο “MVST
Η κεφαλαιοποίηση της Microvast, με την τιμή της μετοχής στα 20 δολάρια, ανέρχεται σε 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια .

Υποθέτοντας ότι κανένας μέτοχος της Microvast δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Microvast (70%), τους μετόχους του THCB (9%), τον χορηγό του THCB (3%) και τους επενδυτές PIPE (18%).

 


Η Microvast είναι μια εταιρεία μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων και ιδρύθηκε το 2006 στο Stafford, του Χιούστον, στην πολιτεία του Τέξας.
Η εταιρεία είναι κορυφαίος πάροχος ηλεκτρικών λύσεων ηλεκτρικών οχημάτων και ειδικεύεται στην έρευνα και ανάπτυξη, στο σχεδιασμό, στην παραγωγή και πώληση συστημάτων μπαταριών ιόντων λιθίου.
Έχει στόχο να αναπτύξει μια μπαταρία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που να παρέχει : ”Γρήγορη φόρτιση, μεγάλη διάρκεια ζωής και ασφάλεια”.
Η Microvast σκοπεύει να ηλεκτροδοτήσει την αστική συγκοινωνία μέσω της σταδιακής εισαγωγής συστημάτων μπαταρίας σε λεωφορεία, ταξί και επιβατικά οχήματα.

Σήμερα, η Microvast τροφοδοτεί ηλεκτρικά και υβριδικά αστικά λεωφορεία στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και τώρα το Λονδίνο και τις Κάτω Χώρες. Έχει ήδη εγκαταστήσει μπαταρίες σε 30.000 οχήματα παγκοσμίως.
Τα ηλεκτρικά λεωφορεία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 στη Σεούλ της Νότιας Κορέας είχαν μπαταρίες Microvast.
Πέρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα ηλεκτρικά λεωφορεία στη Σαγκάη και στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας χρησιμοποιούν μπαταρίες EV.
 

Σε σύγκριση με τις υπάρχουσες μπαταρίες Lithium Iron Phosphate (LFP), οι μπαταρίες της Microvast έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μικρότερους χρόνους φόρτισης και προσφέρουν σημαντικά χαμηλότερο κόστος ιδιοκτησίας, εξαλείφοντας τις εναλλακτικές υποδομές σταθμών που απαιτούνται από λεωφορεία που χρησιμοποιούν μπαταρίες LFP.

Σύντομο Ιστορικό Microvast

 • Το 2009 Κυκλοφόρησε η εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση Microvast Gen I, LpTO ™ 
 • Τον Μάρτιο του 2011, στο Τσονγκκίνγκ της Κίνας, ξεκίνησε την εμπορική της λειτουργία, αναλαμβάνοντας την πρώτη πλήρη φόρτιση ηλεκτρικού στόλου Ultra-Fast Charging.  
 • Τον Ιούλιο του 2011, η IFC, μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, μαζί με την Ashmore, επένδυσαν στην Microvast.  
 • Τον Οκτώβριο του 2013, η Microvast παρουσίασε την τεχνολογία μπαταρίας εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης Gen II, LpCO®, με υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα από το Gen I, διατηρώντας παράλληλα υψηλή διάρκεια ζωής. 
 • Τον Μάιο του 2014, η Microvast κέρδισε το υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα μπαταρίας διαύλου NBfL με παραγγελία με περισσότερες από 800 μονάδες. 
 • Τον Νοέμβριο του 2014, ένας στόλος πλήρων ηλεκτρικών λεωφορείων με τεχνολογία Ultra-Fast Charging Microvast ξεκίνησε τη λειτουργία του για τη Σύνοδο Κορυφής APEC China 2014.  
 • Τον Μάιο του 2015, η Microvast ξεκίνησε την τεχνολογία MVPack. Ως μέρος της στρατηγικής Clean City Transit της Microvast, το MVPack παρέχει μια ανταγωνιστική λύση για τη λειτουργία ηλεκτρικών ταξί και ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων. 
 • Τον Μάρτιο του 2016, ο συνολικός αριθμός οχημάτων σε εμπορική λειτουργία με συστήματα μπαταριών Microvast έφτασε τις 10.000 μονάδες παγκοσμίως, με συνολικά διανυθέντα χιλιόμετρα πάνω από 620.000.000 και με μηδενικά ατυχήματα.
 • Τον Απρίλιο του 2017, η Microvast λαμβάνει 400 εκατομμύρια δολάρια σε νέα χρηματοδότηση, με επικεφαλής την CITIC Securities
 • Τον Απρίλιο του 2017, η Microvast παρουσίασε το Gen-Ultra-Fast Charging Battery MpCO ™ με υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα, η οποία είναι η πιο οικονομική λύση. 
 • Τον Δεκέμβριο του 2018, ο συνολικός αριθμός οχημάτων σε εμπορική λειτουργία με συστήματα μπαταριών Microvast έφτασε τις 24.000 μονάδες παγκοσμίως, με συνολικά διανυθέντα χιλιόμετρα πάνω από 2.300.000.000 και με μηδενικά ατυχήματα.

Η Microvast εμφανίζεται ως μία ελκυστική επένδυση στην μπαταρία ιόντων λιθίου, όμως δεν είναι η μόνη πολλά υποσχόμενη μπαταρία που υπάρχει σήμερα στην αγορά. Ο κατασκευαστής μπαταριών στερεάς κατάστασης, QuantumScape (QS), έχει αποκαλύψει ότι οι μπαταρίες του θα μπορούσαν να φορτίσουν έως και 80 τοις εκατό χωρητικότητα σε 15 λεπτά. Ομοίως, η Toyota, τον Δεκέμβριο, αποκάλυψε ότι οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα μπορούσαν να φορτιστούν σε πλήρη χωρητικότητα σε 10 λεπτά. Ενώ η QuantumScape ανακοινώνει ότι θα κυκλοφορήσουν οι μπαταρίες της το 2023, η Toyota αναμένει να φέρει το προϊόν της στην αγορά το 2021. 

Το ελκυστικό χαρακτηριστικό των μπαταριών Microvast είναι ο συνδυασμός γρήγορης φόρτισης και μεγάλης διάρκειας ζωής με βελτιωμένη ασφάλεια. Τα συστήματα μπαταριών της Microvast μπορούν να φορτιστούν πλήρως με ρυθμό 6C, που αντιστοιχεί σε φόρτιση 100% σε 10 λεπτά. Αυτή η ικανότητα γρήγορης φόρτισης επέτρεψε στη Microvast να κερδίσει αρκετά συμβόλαια. Για παράδειγμα, το 2019, η εταιρεία συνεργάστηκε με την FPT Industrial – την παγκόσμια μάρκα της CNH Industrial – για την προμήθεια μονάδων μπαταρίας και τη δυνατότητα εσωτερικής σχεδίασης και συναρμολόγησης πακέτων μπαταριών για ανάπτυξη στα οχήματα της CNH Industrial.

Πλέον, οι μπαταρίες της εταιρείας είναι ήδη εγκατεστημένες σε περισσότερα από 30.000 οχήματα παγκοσμίως. Διαθέτει έναν αυξανόμενο κατάλογο παγκόσμιων πελατών κατασκευαστών οχημάτων και μια στρατηγική συνεργασία με την Fiat Power Train Industrial
Το 2020 η Microvast, έλαβε ένα βραβείο κύρους από την US Advanced Battery Consortium.
Αυτό το βραβείο παρέχει χρηματοδότηση για την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλού κόστους.
Όσον αφορά τα χρηματοοικονομικά, η Microvast αναμένει να έχει έσοδα 100 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020.

Με την τιμή της μετοχής στα 20 δολάρια και μετά την ενοποίηση η Microvast θα αποτιμάται 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν :

 • 2,56 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 2,348 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.
 • 3,89 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,545 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.
 • 6,88 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 874 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
 • 13,07 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 460 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
 • 26,13 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 230 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.

και σε σχέση με τα EBITDA

 •  12,92 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.
 • 19,45 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.
 • 33,95 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2023.

Η μετοχή της Microvast στα 25 δολάρια, αρχίζει να αποκτά μια απαιτητική αποτίμηση και να προεξοφλεί έσοδα και EBITDA μελλοντικών ετών. Στα 11 δολάρια όταν είχε εντοπιστεί, πριν 1,5 μήνα, μετά από το άρθρο του πάντα έγκυρου Bloomberg, όπου και είχε διαρρεύσει η επερχόμενη συμφωνία ήταν κυριολεκτικά πάμφθηνη. Αυτό, σήμερα, παρατηρείται για μια άλλη μια εταιρεία που θα παρουσιαστεί σύντομα και αυτή είναι η Ευρωπαϊκή FREYER που θα γίνει δημόσια μέσω του Spac ALUS.

 • Mε την υπογραφή του… αμερικάνου


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.