Wall Street – Metromile, με την υπογραφή του… αμερικάνου (Τρίτη 15 Ιουνίου 2021)

Metromile …. εδώ ….

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό MILE … εδώ ….

Αριθμός μετοχών : 126.065.460 μετοχές
Presentation Metromile … εδώ …


Το SPAC του INAQ
Τον Οκτώβριο του 2018 εκδόθηκαν για την Insurance Acquisition Corp 7.846.667 κοινές μετοχές κατηγορίας Β …. έτσι δημιουργήθηκε το Spac – INAQ.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί. 

Κατόπιν στις 8 Σεπτεμβρίου 2020 ακολούθησε εισαγωγή της εταιρείας στο Nasdaq.
Εκδόθηκαν 23.000.000 κοινές μετοχές της κατηγορίας Α , στην τιμή των 10 δολαρίων.
Συγκεντρώθηκαν 230.000.000 δολάρια.

Κάθε αρχική μονάδα μετοχής INAQ εδικαιούτο το ένα τρίτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή κατηγορίας Α σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.

Ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Αρχικής Δημόσιας Πρότασης, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 540.000 μονάδων στην τιμή των 10,00 $ ανά μονάδα τοποθέτησης σε ιδιωτική τοποθέτηση στον χορηγό Insurance Acquisition Sponsor II, LLC και Cantor Fitzgerald & Co. (“Cantor”), δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 5.400.000.

Η συμφωνία συγχώνευσης με τη Metromile
Στις 24 Νοεμβρίου 2020, το Spac INAQ, συνήψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Metromile.
Η Metromile θα συγκεντρώσει 390 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 160.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές, με επικεφαλή το Social Capital του Chamath Palihapitiya, συμπεριλαμβανομένων των Miller Value, Clearbridge, Hudson Structured, Mark Cuban και New Enterprise Associates. Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στον Nasdaq με το νέο σύμβολο “MΙLE
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Metromile, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, σε περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.


H Metromile ιδρύθηκε το 2011 στο Redwood City του Σαν Φρανσίσκο, από τον Ντέιβιντ Φρίντμπεργκ και δραστηριοποιείται στη Βιομηχανία Ασφάλειας Αυτοκινήτων.
Η αγορά ασφάλισης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ υπερβαίνει τα 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά είναι κατακερματισμένη. Καμία εταιρεία, στις ΗΠΑ, δεν έχει μερίδιο αγοράς άνω του 20%, ενώ πάνω από 110 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ασφάλιση αυτοκινήτου έχουν πωλήσεις περισσότερες 100 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος.

Κτήριο Metromile τη νύχτα, Σαν Φρανσίσκο

Η Μetromile το 2020 εξυπηρετεί μόνο 8 Πολιτείες, που είναι οι εξής : Καλιφόρνια, Ιλινόις, Νιου Τζέρσεϋ, Πενσυλβάνια, Βιρτζίνια, Ουάσιγκτον, Αριζόνα και Όρεγκον.
Έως το τέλος του 2021 θα έχει επεκταθεί σε 21 πολιτείες.
Ο σχεδιασμός της εταιρείας είναι έως το τέλος του 2022 να έχει επεκταθεί και στις 49 Πολιτείες.

Η Metromile είναι μια εταιρεία ασφάλισης αυτοκινήτων, του Σαν Φρανσίσκου,  που προσφέρει ασφάλιση πληρωμής ανά μίλι.
Η ασφάλιση πληρωμής ανά μίλι είναι ένας τύπος ασφάλισης όπου ο ασφαλισμένος ασφαλίζεται και πληρώνει ανάλογα με τα μίλια που διανύει μηνιαίως, έχοντας όμως μια πάγια κατώτατη ασφάλιση του αυτοκινήτου του.

Αυτό το μοντέλο χρέωσης έχει σκοπό να ωφελήσει τους οδηγούς που δεν οδηγούν πολλά χιλιόμετρα και δεν λαμβάνει υπόψη το στυλ οδήγησης ή τη συμπεριφορά του οδηγού, για τον καθορισμό τιμών ή εκπτώσεων.

Ride Along ™  εφαρμογή  …. “δοκιμάστε πριν αγοράσετε”
Με τη λήψη του δωρεάν Ride Along ™ της Metromile, οι υποψήφιοι ασφαλισμένοι θα μπορέσουν να μάθουν τι θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν με τη Metromile πριν αλλάξουν ασφάλιση, για να πάρουν την καλύτερη τιμή.
Οι πελάτες θα συνδεθούν με την πλατφόρμα της Metromile για περίπου δύο εβδομάδες και η εταιρεία θα μετρήσει πόσα μίλια διανύθηκαν κατά τη διάρκεια του Ride Along. Όταν ολοκληρωθεί το Ride Along, θα σταλεί ένα email από τη Μetromile όπου θα ενημερώνει την τελική τιμή.
Μέσω της δοκιμής Ride Along το 20% των χρηστών θα ασφαλιστούν στη Metromile.

Για τη μέτρηση των χιλιομέτρων, συνδέεται η συσκευή Metromile Pulse στην ενσωματωμένη θύρα διαγνωστικών (OBD-II) του αυτοκινήτου. Η θύρα OBD-II είναι η ίδια θύρα που χρησιμοποιούν οι μηχανικοί για τη διάγνωση ζητημάτων και ελέγχου του κινητήρα. Στη συνέχεια, η συσκευή μεταδίδει δεδομένα χιλιομέτρων στους διακομιστές.
Η Metromile φέρνει επανάσταση στην κατακερματισμένη αγορά, 250 + δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην ασφάλιση αυτοκινήτου στις ΗΠΑ.

Περίπου τα δύο τρίτα των οδηγών των ΗΠΑ θεωρούνται ότι διανύουν μικρές αποστάσεις σε μίλια και θα μπορούσαν να πληρώνουν μικρότερα ποσά για την ασφάλιση των αυτοκινήτων τους. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί, εφόσον ασφαλιζόντουσαν πληρώνοντας ασφάλιστρα ανάλογα των μιλίων που διανύουν. Σήμερα, οι ασφαλιστικοί πελάτες της Metromile εξοικονομούν κατά μέσο όρο 47% σε σύγκριση με όσα πλήρωναν στους προηγούμενους ασφαλιστές των αυτοκινήτων τους.

Η συσκευή Pulse, που παρέχεται στους ασφαλισμένους πελάτες, εκτός από το να καταμετρά τα μίλια που διανύει ο ασφαλισμένος, συλλέγει και άλλα δεδομένα σχετικά με τα ταξίδια και την υγεία των αυτοκινήτων. Στις λειτουργίες περιλαμβάνονται ειδοποιήσεις που αφορούν την υγεία του κινητήρα του αυτοκινήτου, όπως και που είναι είναι σταθμευμένο το αυτοκίνητο.
Αφού συγκεντρωθούν όλες αυτές οι πληροφορίες γνωστοποιούνται στους ασφαλισμένους. Η δυνατότητα εντοπισμού του αυτοκινήτου, που δείχνει πού είναι σταθμευμένο, έχει βοηθήσει στο να ανακτούνται τα κλεμμένα οχήματά. Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη για τηλέφωνα Apple iOS και Google Android.

Μέση εξοικονόμηση πελατών 47% από το προηγούμενο ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου, εφόσον διανύουν λιγότερα από 10.000 μίλια ανά έτος.

Μέσω της Metromile Enterprise, η Metromile χορηγεί την τεχνολογική της πλατφόρμα σε ασφαλιστικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Αυτό το λογισμικό βασίζεται σε cloud και είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στους παρόχους να λειτουργούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, να αυτοματοποιούν και να αναλύουν τα διάφορα δεδομένα, να μειώνουν τις απώλειες που σχετίζονται με την απάτη και να ξεκλειδώνουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Το Metromile Enterprise, κυκλοφόρησε το 2019 και ουσιαστικά είναι μια υπηρεσία που παρέχει άδεια σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες. στην τεχνολογική πλατφόρµα της Metromile.
Το 2024 αναμένεται η Μetromile να πετύχει έσοδα 48,3 εκατομμύρια δολάρια από την τεχνολογική της πλατφόρμα Metromile Enterprise.

Το TAM της αγοράς ασφάλισης αυτοκινήτων των ΗΠΑ είναι απίστευτα μεγάλο, ενώ η αγορά είναι ιδιαιτέρως κατακερματισμένη.
Το 2020 στις ΗΠΑ πωλήθηκαν περίπου 15 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα και περίπου 36 εκατομμύρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Συνολικά υπάρχουν περίπου 287 εκατομμύρια εγγεγραμμένα αυτοκίνητα στην Αμερική. Η αγορά είναι τεράστια.

Με δεδομένη τη δυνατότητα να αναπτυχθεί η Metromile και στις 49 πολιτείες έως το τέλος του 2022, από τις 8 που προσφέρει τις υπηρεσίες της σήμερα αναμένεται αύξηση των πωλήσεων. Η διοίκηση κάνει μια πρόβλεψη ότι το 2024 θα έχει έσοδα από τις ασφάλειες περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η ικανότητα της Metromile να πάρει μερίδιο αγοράς από τους γίγαντες ασφάλισης, όπως η State Farm ή η GEICO, που ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε διαφημίσεις και μπορούν να συνδυάσουν ασφάλιση (Home & Auto), ενώ είναι πολύ γνωστές στον μέσο Αμερικανό είναι πάρα πολύ δύσκολο.
Η Geico (του ομίλου της Berkshire Hathaway), ένας από τους μεγαλύτερους αμερικανικούς ασφαλιστές αυτοκινήτων για το 2019 είχε έσοδα 35,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη προ φόρων το 2019.
Υπάρχουν 16 ασφαλιστές που αντιπροσωπεύουν το 80% της αγοράς ασφάλισης αυτοκινήτων …… όμως το υπόλοιπο 20% (περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια) είναι πολύ κατακερµατισµένο.

H επένδυση στη Metromile είναι μακροπρόθεσμη και με αξία. Η εταιρεία, παράλληλα πωλεί ένα προϊόν SaaS (Enterprise) σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες που από μόνο του, θα μπορούσε, στο μέλλον, να είναι μια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης θα μπορούσε η Metromile, όπως κάνει η GEICO και η State Farm, να ξεκινήσει να συνδυάζει και άλλα ασφαλιστικά προϊόντα, όπως η ασφάλιση κατοικίας. Αυτή τη στιγμή η αποτίμηση της Metromile είναι απαιτητική.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Metromile υπάρχουν επιχειρηµατίες/επενδυτές όπως οι Chamath Palihapitiya, Mark Cuban και Ryan Graves που βλέπουν την επένδυση στη Metromile ως έναν τρόπο για να πετύχουν αυτό που έκανε ο Warren Buffett με τη GEICO.

 

  • Mε την υπογραφή του… αμερικάνου


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.