Wall Street, με την υπογραφή του… αμερικάνου (29 Νοεμβρίου 2020)

Skillz

 …. εδώ ….
Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό FEAC … εδώ …. και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι SKLZ
Αριθμός μετοχών :  400 εκατομμύρια μετοχές περίπου (όταν εισαχθεί στο NYSE)
Presentation Skillz … εδώΤο SPAC του FEAC

Την 15 Ιανουαρίου 2020 εκδόθηκαν για την Flying Eagle Acquisition Corp 11.500.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β …. έτσι δημιουργήθηκε το Spac – FEAC.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.

Κατόπιν στις 5 Μαρτίου 2020 ακολούθησε εισαγωγή της εταιρείας στο NYSE.
Εκδόθηκαν 69.000.000 κοινές μετοχές της κατηγορίας Α , στην τιμή των 10 δολαρίων.
Συγκεντρώθηκαν 690.000.000 δολάρια.

Κάθε αρχική μονάδα μετοχής FEAC εδικαιούτο το ένα τέταρτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή κατηγορίας Α σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.

Οι όροι της συμφωνίας
Στις 1 Σεπτεμβρίου 2020, το Spac FEAC, συνήψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Skillz.

  • Η Skillz θα συγκεντρώσει 849 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 159.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές όπως οι Wellington, Fidelity, Franklin Templeton και Neuberger Berman.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το νέο σύμβολο “SKLZ“. Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Skillz, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, σε περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια ή 6,3 φορές προβλεπόμενα έσοδα 2022.

Οι μέτοχοι της Skillz μπορούν να επιλέξουν να λάβουν το τίμημά τους είτε σε μετρητά είτε σε μετοχές της συνδυασμένης εταιρείας (ή σε συνδυασμό και των δύο), με την επιφύλαξη ενός μέγιστου ποσού μετρητών. Το μέγιστο ποσό μετρητών θα είναι ποσό ίσο με τα μετρητά που βρίσκονται στον λογαριασμό εμπιστοσύνης της Flying Eagle (αφού ληφθούν υπόψη τυχόν εξαργυρώσεις από τους δημόσιους μετόχους της και πληρωμή των εκκρεμών εξόδων συναλλαγής της Skillz και της Flying Eagle), συν το ποσό που θα ληφθεί από το PIPE επένδυση, συν τα μετρητά κλεισίματος της Skillz μείον 250 εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα παραμείνουν στον ενοποιημένο Ισολογισμό της Skillz.

  • Οι ιδρυτές της Skillz, Paradise, Chafkin και ουσιαστικά όλοι οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Skillz, καθώς και ο χορηγός της Flying Eagle, συμφώνησαν σε ένα κλείδωμα μετοχών 24 μηνών. Κατά το κλείσιμο της συναλλαγής, ο Paradise, ο οποίος κατέχει ελεγκτικό δικαίωμα ψήφου στη Skillz, θα διατηρήσει το δικαίωμα ψήφου ελέγχου στη συνδυασμένη εταιρεία.

Αναμένεται ότι η Skillz μετά τη συναλλαγή θα έχει περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια μετρητών και ισοδύναμα μετρητών στον ενοποιημένο ισολογισμό της. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να επιταχύνει την ανάπτυξη της Skillz τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς αγορές και να υποστηρίξει τις προσπάθειες μάρκετινγκ διαθέτοντας πρόσθετο κεφάλαιο κίνησης.


Το Skillz ιδρύθηκε το 2012 από τους Andrew Paradise και Casey Chafkin στη Βοστώνη. Η έδρα της εταιρείας σήμερα βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο.


Η δημιουργία του Skillz βασίστηκε σε μια απλή παραδοχή, πως όλοι αγαπούν τα video games και τον ανταγωνισμό με άλλους παίκτες. Χτίζοντας τον ανταγωνισμό μέσω του διαδικτύου οι παίκτες ανακαλύπτουν ανταγωνιστικά παιχνίδια για κινητά.

  • Η ιδιόκτητη τεχνολογική πλατφόρμα του Skillz φέρνει επανάσταση στη βιομηχανία παιχνιδιών για κινητά, δίνοντας την ευκαιρία στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν έσοδα από τα παιχνίδια τους καθώς μέσω του ανταγωνισμού προσφέρουν εμπειρίες και παιχνίδια που αγαπούν οι παίκτες.

Η Skillz είναι μια φορητή πλατφόρμα παιχνιδιών για gamers και διοργανώνει, καθημερινά, περίπου 2 εκατομμύρια τουρνουά με διαδικτυακά παιχνίδια πασιέντζας, mahjong και έναν αριθμό games για κινητά που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Ουσιαστικά, οι χρήστες μπορούν να αγωνιστούν τόσο σε περιστασιακά όσο και σε επίσημα τουρνουά και να κερδίσουν χρηματικά έπαθλα.

  • To Mobile είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς παιχνιδιών, που αναμένεται να αυξηθεί από 68 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025.

Η βιομηχανία παιχνιδιών είναι μεγαλύτερη από ταινίες, μουσική και βιβλία, με περισσότερους από 2,7 δισεκατομμύρια παίκτες να παίζουν κάθε μήνα και 10 εκατομμύρια προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, το gaming αναμένεται να ξεπεράσει την τηλεόραση τα επόμενα πέντε χρόνια.


Η Skillz πρωτοπορεί στην ανταγωνιστική εμπειρία παιχνιδιού για κινητά, δίνοντας τη δυνατότητα να διεξάγονται τουρνουά για χιλιάδες προγραμματιστές παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο, επεκτείνοντας και οδηγώντας την ανάπτυξη στην αγορά παιχνιδιών για κινητά. Για το 2020, αναμένεται πως μέσω της πλατφόρμας της Skillz θα οργανωθούν πάνω από δύο δισεκατομμύρια τουρνουά casual esports και θα καταβληθούν 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστο όγκο αγοράς (GMV) , σε καταβαλλόμενα τέλη εισόδου για παιχνίδια που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα της Skillz.

 Οι παίκτες που δραστηριοποιούνται στην πλατφόρμα του Stillz είναι συνδεδεμένοι ημερησίως 62 λεπτά ανά ημέρα, διαθέτοντας περισσότερο χρόνο από τους χρήστες του Facebook (41 λεπτά ανά ημέρα) και του Youtube (40 λεπτά ανά ημέρα)

Η Skillz δημιουργεί έσοδα, μέσω ενός μοντέλου και βάσει των συναλλαγών που διενεργούνται στα τουρνουά. Η εταιρεία λαμβάνει ένα μέρος των τελών συμμετοχής στα τουρνουά. Το μοντέλο είναι παρόμοιο με το μοντέλο της Shopify, η οποία χρεώνει ένα ποσοστό των εμπορευμάτων που πωλούνται από τους πελάτες του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στο μοντέλο της Skillz, όσο περισσότεροι παίκτες συμμετέχουν στα τουρνουά, τόσο περισσότερα χρήματα κερδίζουν οι προγραμματιστές. Παρέχοντας στους χρήστες μια καλύτερη εμπειρία, το Skillz οδηγεί τους χρήστες σε υψηλότερη αφοσίωση, επιτρέποντας στην πλατφόρμα να αποφέρει έσοδα από διαφημίσεις και αγορές εντός του παιχνιδιού.

Στο Skillz είναι εγγεγραμμένοι 18 εκατομμύρια χρήστες οι οποίοι μπορούν να αποκομίζουν κέρδη από διάφορα ηλεκτρονικά έπαθλα (esports) συνολικού ύψους άνω των 500.000 δολαρίων.
Στο πλαίσιο της έκθεσης ”State of the Union” της Skillz η εταιρεία είπε στο CNBC ότι οι παίκτες κερδίζουν συλλογικά πάνω από 675.000 δολάρια κατά μέσο όρο, κάθε μέρα.

Σκηνές από ένα τουρνουά esports στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 2018. Η εκδήλωση ονομάζεται Face It Major London.

Στις ΗΠΑ, υπάρχουν 203 εκατομμύρια gamers, με την πλατφόρμα Skillz να έχει προσελκύσει μόνο 2,6 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες (MAU), έχοντας διεισδύσει μόλις στο 1,28% της αγοράς. Επίσης, μόνο το 10% των παικτών του Skillz ανταγωνίζονται στα διάφορα τουρνουά, οπότε το υπόλοιπο 90% αποτελεί ευκαιρία για επιπλέον έσοδα.

  • Το 2019, το 90% των εσόδων του Skillz προήλθαν από χρήστες στη Βόρεια Αμερική, παρόλο που η διεθνής αγορά είναι περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την αγορά της Βόρειας Αμερικής. Η Skillz έχει κερδίσει την αναγνώριση ως μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες της Fast Company, είναι δύο φορές νικητής του CNBC’s Disruptor 50, του Next Forbes ‘Next Billion-Dollar Startups και θεωρείται Νο 1 ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην Αμερική στην Inc. 5000.

    Για το 2020 η πρόβλεψη είναι πως θα παρουσιάσει έσοδα 225 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2022 θα ανέλθουν σε 555 εκατομμύρια δολάρια , παρουσιάζοντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 57%. Το επιχειρηματικό μοντέλο της Skillz λειτουργεί με μικτό περιθώριο 95%. Καθώς θα μεγαλώνει η εταιρεία, αναμένεται να πετύχει περιθώριο EBITDA άνω του 30%.


Οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου 2020
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 92% στα 60 εκατομμύρια δολάρια κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με τα 31,2 εκατομμύρια δολάρια κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Το μικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 92% στα 56,9 εκατομμύρια δολάρια κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με 29,6 εκατομμύρια δολάρια κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Το μικτό περιθώριο ήταν 95% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, το ίδιο με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Η καθαρή ζημιά ήταν (42,9) εκατομμύρια δολάρια κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με την καθαρή ζημιά (5,0) εκατομμύρια δολάρια κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Τα ακαθάριστα έσοδα της πλατφόρμας (GMV) αυξήθηκε κατά 76% στα 411 εκατομμύρια δολάρια κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με τα 234 εκατομμύρια δολάρια κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.


Οικονομικά στοιχεία 9 μηνών 2020
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 91% στα 162,4 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του 9-μήνου 2020, σε σύγκριση με τα 85,1 εκατομμύρια δολάρια κατά τη συγκρίσιμη περίοδο του 2019.
Το μικτό κέρδος αυξήθηκε 89% στα 153,6 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του εννεάμηνου του 2020, σε σύγκριση με 81,3 εκατομμύρια δολάρια κατά τη συγκρίσιμη περίοδο του 2019.
Το μικτό περιθώριο ήταν 95% κατά τη διάρκεια της περιόδου των εννέα μηνών του 2020, το ίδιο με το προηγούμενο έτος.
Η καθαρή ζημιά ήταν 78,5 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της περιόδου εννέα μηνών του 2020, σε σύγκριση με την καθαρή ζημιά ύψους 14,9 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη συγκρίσιμη περίοδο του 2019.

Κατά μέσο οι ενεργοί χρήστες ανήλθαν σε 2,6 εκατομμύρια, ανά μήνα, που συνείσφεραν 6,93 δολάρια το άτομο, ενώ στο αντίστοιχο 9-μηνο του 2019 οι ενεργοί χρήστες, ανά μήνα, ήταν 1,5 εκατομμύριο με συνεισφορά 6,55 δολάρια ανά άτομο.

Τα GMV (ακαθάριστα έσοδα της πλατφόρμας) αυξήθηκαν κατά 80% στα 1,130 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών του 2020, σε σύγκριση με τα 627 εκατομμύρια δολάρια κατά τη συγκρίσιμη περίοδο του 2019.

  • Mε την υπογραφή του… αμερικάνου 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.