Wall Street, με την υπογραφή του… αμερικάνου (29 Νοεμβρίου 2020)

Ave Point …. εδώ ….


Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό APXT … εδώ …. και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι ΑVPT

Αριθμός μετοχών :  199 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)
Presentation Ave Point … εδώ …

Το SPAC του APXT
Στις 5 Απριλίου του 2019 εκδόθηκαν για την Apex Technology Acquisition Corporation 8.750.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β …. έτσι δημιουργήθηκε το Spac – APXT.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.
Κατόπιν στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 ακολούθησε εισαγωγή της εταιρείας στο Nasdaq.
Εκδόθηκαν 35.810.000 κοινές μετοχές της κατηγορίας Α , στην τιμή των 10 δολαρίων.

Συγκεντρώθηκαν 358.000.000 δολάρια.

Κάθε αρχική μονάδα μετοχής ΑPΧΤ εδικαιούτο το ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή κατηγορίας Α σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.

Στις 23 Νοεμβρίου 2020, το Spac APXT, συνήψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Ave Point.
Η Ave Point θα συγκεντρώσει 498 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 140.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές .
Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το νέο σύμβολο “AVPT

Με την ολοκλήρωση της Συγχώνευσης, το συνολικό τίμημα που θα καταβληθεί στους μετόχους της AvePoint θα είναι :

 • σε μετρητά περίπου 257 εκατομμυρίων δολαρίων και 
 • 143.366.077 μετοχές

Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Ave Point, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, σε περίπου 1,989 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στην νέα εταιρεία η μετοχική σύνθεση θα είναι : 72% οι παλαιοί μέτοχοι του Ave Point, 21% οι μέτοχοι του spac και 7% οι επενδυτές του PIPE, ενώ στον Ισολογισμό της Αve Point θα υπάρχουν 252 εκατομμύρια δολάρια. 


Τι είναι το SaaS;
Πρόκειται για ακρωνύμιο του Software AA Service (SAAS), σημαίνει Λογισμικό ως Υπηρεσία και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο παραδίδεται το λογισμικό .
Το SaaS αναφέρεται σε ένα αδειοδοτημένο, ασφαλές, μέσω συνδρομής λογισμικό στο οποίο γίνεται πρόσβαση μέσω περιηγητή (browser) και φιλοξενείται από κάποιο τρίτο μέρος. Το μοντέλο της online πρόσβασης σε λογισμικό έναντι της εγκατάστασης σε εξοπλισμό της επιχείρησης είναι επίσης γνωστό ως ”cloud computing” ή απλά ”cloud”.

Η διαδικασία αγοράς λογισμικού για τις επιχειρηματικές ανάγκες μιας εταιρείας είναι μια κουραστική και περίπλοκη διαδικασία. Αντί να γίνεται η αγορά ενός φυσικού δίσκου με το λογισμικό και στη συνέχεια, κατόπιν μιας χρονοβόρας διαδικασίας, να εγκαθίσταται στο PC, μέσω του SAAS η διαδικασία είναι ευκολότερη και ταχύτερη.
Γίνεται εγγραφή μέσω της διεύθυνση email και η σύνδεση στο λογισμικό γίνεται διαδικτυακά.
Μέσω του SaaS, δεν χρειάζεται να χάνεται χρόνος για την εγκατάσταση του λογισμικού στον υπολογιστή κάθε χρήστη ή να υπάρχει ανησυχία για τη διατήρηση της ασφάλειας του λογισμικού από κακόβουλες προσπάθειες εισβολής.

Το SaaS δεν είναι μια νέα ιδέα. Έχει ανακαλυφθεί από τη δεκαετία του 1960, όμως τότε οι υπολογιστές ήταν τεράστιοι και ακριβοί.
Το SaaS είναι ένα υποσύνολο του cloud computing. Το cloud computing αναφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπου ορισμένες πτυχές της υπηρεσίας είναι προσβάσιμες ή διαχειριζόμενες μέσω διαδικτύου και όχι εξ ολοκλήρου στον προσωπικό υπολογιστή ή διακομιστή εταιρείας.
Το λογισμικό ως υπηρεσία (SAAS) είναι ένα κομμάτι λογισμικού που έχει πρόσβαση μέσω του cloud. Όταν χρησιμοποιείται το SAAS, όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με αυτό το λογισμικό αποθηκεύονται επίσης στο cloud.

Έτσι μέσω του Microsoft Office χρησιμοποιούνται οι διαδικτυακές δυνατότητες συνεργασίας για κοινή χρήση των εγγράφων, αυτό είναι το cloud computing.
Αλλά εάν χρησιμοποιούμε το Microsoft Office 365, τότε γίνεται χρήση του SaaS επειδή αποκτάται πρόσβαση στο λογισμικό στο διαδίκτυο, καθώς και αυτόματη ενημέρωση της έκδοσης για υπολογιστές στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Το AvePoint ιδρύθηκε, από τους Xunkai (Kai) Gong και Dr. Tianyi (TJ) Jiang, το 2001 και εδρεύει στο New Jersey.
Το AvePoint είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος προμηθευτής λογισμικού λύσεων SaaS για τη μετεγκατάσταση, διαχείριση και προστασία δεδομένων στο Microsoft 365.

 

Θα διευθύνεται από τον Δρ Tianyi Jiang, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της AvePoint, ενώ ο συνιδρυτής της AvePoint, Kai Gong, θα είναι εκτελεστικός πρόεδρος.

AvePoint :

 • Είναι ο μεγαλύτερος πάροχος λύσεων διαχείρισης δεδομένων για το cloud της Microsoft.
 • Είναι πέντε (5) φορές νικητής του βραβείου Global Microsoft Partner of the Year, 
 • Προσφέρει τη μοναδική πλήρη σειρά λύσεων SaaS για τη μετεγκατάσταση, διαχείριση και προστασία δεδομένων στο Microsoft 365. 
 • Περισσότεροι από 7 εκατομμύρια χρήστες cloud, συμπεριλαμβανομένου ενός τετάρτου του Fortune 500, στηρίζονται στις λύσεις του. 
 • Οι λύσεις SaaS μας είναι επίσης διαθέσιμες σε διαχειριζόμενους παρόχους υπηρεσιών, ώστε να μπορούν να υποστηρίζουν και να διαχειρίζονται καλύτερα τους μικρομεσαίους πελάτες τους. Οι λύσεις πολλαπλών μισθωτών είναι διαθέσιμες από περισσότερους από δώδεκα διανομείς σε περισσότερες από 100 αγορές cloud παγκοσμίως.
 • Διαθέτει γραφεία και ισχυρή παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και την Κίνα .
 • Περισσότεροι απο 1300 εργαζόμενοι, σε 14 χώρες.


Η Εταιρεία, επίσης, πραγματοποιεί απευθείας πωλήσεις σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις και οι λύσεις της είναι διαθέσιμες σε διαχειριζόμενους παρόχους υπηρεσιών σε περισσότερες από 100 αγορές cloud παγκοσμίως.

Τον Ιανουάριο του 2020, η εταιρεία ανακοίνωσε μια επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής την TPG Sixth Street Partners, με επιπλέον συμμετοχή από τον ήδη επενδυτή την Goldman Sachs.
Η Sixth Street, θα συνεχίσει ως μέτοχος στη συνδυασμένη εταιρεία.

Η AvePoint συνεργάζεται στενά με τη Microsoft για σχεδόν δύο δεκαετίες.
Το 2020 η Microsoft έχει 250 εκατομμύρια χρήστες, ενώ η Ave Point μόλις 7 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με μια έκθεση του IDC του 2020 η Microsoft έχει δει το μερίδιό της, στην αγορά παραγωγικότητας και συνεργασίας, να επεκτείνεται στο 28%.
Το AvePoint είναι o παγκόσμιος συνεργάτης της Χρονιάς της Microsoft και διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες ομάδες ανάπτυξης του Microsoft 365.

 • Αύξηση TAM σε ~ 33 δισ. Δολάρια έως το 2022


Οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου 2020 (εκτιμήσεις)
Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου 2020 αναμένονται στα 38 με 39,8 εκατομμύρια δολάρια αυξημένα γύρω στο 30%, σε σύγκριση με τα 30,1 εκατομμύρια δολάρια κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Ενώ, τα έσοδα του 9-μήνου 2020 αναμένονται στα 106,8 με 108,3 εκατομμύρια δολάρια αυξημένα γύρω στο 26%, σε σύγκριση με τα 85,1 εκατομμύρια δολάρια κατά το 9-μηνο του 2019.


Η AvePoint αναμένει, για το 2020, να εμφανίσει συνολικά έσοδα ύψους 148 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό θα σήμαινε αύξηση περίπου 26% σε σχέση με τα έσοδα, των 117 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2019. Από 200 και περισσότερες δημόσιες εταιρείες λογισμικού, η AvePoint είναι μία από τις 5 με ετήσια έσοδα περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια, ρυθμό ανάπτυξης περίπου 30% και με θετικό περιθώριο EBIT περίπου 20%
Οι προβλέψεις της διοίκησης για τις πωλήσεις της Αve Point είναι πως θα φτάσουν στα 193 και 257 εκατομμύρια δολάρια για τα έτη 2023, 2024.

Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια η συνολική κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια που αντιπροσωπεύει :

 • 7 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2022.
 • 10 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2021
 • 13,5 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2020.

 Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ή σε παρόμοιους κλάδους με την Ave Point και οι οποίες αναπτύσσονται ραγδαίως , στην Αμερικάνικη χρηματαγορά μπορεί να φτάνουν να αποτιμώνται και 20 με 40 φορές τις πωλήσεις τους.

Συνεπώς, με βάση αυτή την προσέγγιση, η τιμή της Ave Point στα 10 δολάρια φαίνεται ως λογική …. καθώς η εταιρεία αναπτύσσεται με ρυθμούς 30%.

 • Mε την υπογραφή του… αμερικάνου 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.