Wall Street, με την υπογραφή του… αμερικάνου (03 Δεκεμβρίου 2020)

Wall Street, με την υπογραφή του… αμερικάνου (03 Δεκεμβρίου 2020)

Lion Electric 
 
…. εδώ ….


Διαπραγματεύεται στο NYSΕ με τον κωδικό ΝGΑ … εδώ …. και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι LEV

Αριθμός μετοχών : 194,9 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο NYSE)
Presentation Lion Electric … εδώ …

Το SPAC του ΝGA
Στις 27 Μαΐου 2020 εκδόθηκαν για τον χορηγό Northern Genesis Sponsor LLC 8.625.000 κοινές μετοχές …. έτσι δημιουργήθηκε το Spac – NGA.

Κατόπιν στις 20 Αυγούστου 2020 ακολούθησε εισαγωγή της εταιρείας στο NYSE.
Εκδόθηκαν 31.945.344 κοινές μετοχές, στην τιμή των 10 δολαρίων.
Συγκεντρώθηκαν 319.453.440 δολάρια.

Κάθε αρχική μονάδα μετοχής NGA εδικαιούτο το ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή με τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 7.750.000 ενταλμάτων στην τιμή του 1 δολαρίου στον χορηγό της εταιρείας, Northern Genesis Sponsor LLC δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 7.750.000.

Στις 30 Νοεμβρίου 2020, το Spac NGA, συνήψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Lion Electric.
H Lion Electric θα συγκεντρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια καθαρά έσοδα (υπό την προϋπόθεση κανένας μέτοχος της Northern Genesis δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς) μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 200.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές .
Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το νέο σύμβολο “LEV

Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Lion Electric με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, σε περίπου 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στην νέα εταιρεία η μετοχική σύνθεση θα είναι : 69% οι παλαιοί μέτοχοι της Lion Electric, 20,5% οι μέτοχοι του spac και 10,3% οι επενδυτές του PIPE.

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της στρατηγικής ανάπτυξης της Lion, συμπεριλαμβανομένης της προγραμματισμένης επέκτασης της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας στις ΗΠΑ, την ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων μπαταριών και την προγραμματισμένη κατασκευή ενός εργοστασίου συναρμολόγησης συστημάτων μπαταριών υψηλής αυτοματοποίησης.Η Lion Electric Company, ιδρύθηκε το 2008 και είναι ένας κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων. Η εταιρεία δημιουργεί, σχεδιάζει και κατασκευάζει εμπορικά αστικά φορτηγά κατηγορίας 5 έως κατηγορίας 8, όπως και ηλεκτρικά λεωφορεία, μίνι λεωφορεία για τις σχολές και τις αγορές μαζικής μεταφοράς.
Η Lion δραστηριοποιείται στη Βόρεια Αμερική στις ηλεκτρικές μεταφορές και σχεδιάζει, κατασκευάζει και συναρμολογεί όλα τα εξαρτήματα των οχημάτων της συμπεριλαμβανομένων, του πλαισίου, των μπαταριών, των καμπινών φορτηγών και των αμαξωμάτων λεωφορείων.
Κατασκευάζει όλα τα ηλεκτρικά οχήματα βαρέως τύπου … έχοντας επί του παρόντος στο δρόμο πάνω από 300 οχήματα και με εντυπωσιακό ιστορικό λειτουργίας πάνω από 6 εκατομμύρια μίλια.

Η Lion προσφέρει επτά ειδικά κατασκευασμένα μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών και λεωφορείων που διατίθενται σήμερα για αγορά και τα οποία παραδίδονται από το υπάρχον εργοστάσιο δυναμικότητας 2.500 οχημάτων ετησίως. Με τα λεωφορεία Lion στο δρόμο σήμερα και τις αρχικές παραδόσεις φορτηγών σε εξέλιξη, η Lion αναμένεται να ανεβεί γρήγορα με 650 παραδόσεις φορτηγών και λεωφορείων που έχουν προγραμματιστεί για το 2021. Κατά τον επόμενο τετραετή ορίζοντα προγραμματισμού, η Lion έχει εντοπίσει 6.000 πιθανές πωλήσεις οχημάτων, περίπου 2/3 φορτηγά και 1/3 λεωφορεία Το πρόγραμμα μάρκετινγκ υποστηρίζεται από πάνω από 300 παραγγελίες αγοράς και έναν αυξανόμενο αγωγό πωλήσεων.

Με μια ματιά

 • Τα οχήματα της Lion έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ηλεκτρικά και έχουν συναρμολογηθεί πλήρως. 
 • Περισσότερα από 300 οχήματα στο δρόμο σήμερα με συνολικά διανυθέντα μίλια περισσότερα από 6 εκατομμύρια.  
 • Διατίθενται 7 ειδικά κατασκευασμένα μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών και σχολικών λεωφορείων σήμερα για αγορά σε συνδυασμό με βραχυπρόθεσμες εκδόσεις προϊόντων.  
 • Εγκαταστάσεις παραγωγής κοντά στο Μόντρεαλ, στο Κεμπέκ ικανές να παράγουν ~ 2.500 οχήματα ετησίως. 
 • Lion …. το σασί, η καμπίνα φορτηγού και το αμάξωμα λεωφορείου.
 •  Ιδιόκτητη τεχνολογία μπαταρίας, με αρθρωτή ενεργειακή χωρητικότητα. Συνεργασία με εταιρεία Romeo Power.  
 • 100% ενσωμάτωση λογισμικού Lion.  
 • Τεχνολογία έτοιμης μπαταρίας V2G. Συνεργασία με εταιρεία NUVVE. 
 • Περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι.

 Για το 2020 η Lion Electric θα έχει έσοδα 29 εκατομμύρια δολάρια, έχοντας πουλήσει 108 λεωφορεία και 2 φορτηγά, ενώ για το 2021 προβλέπει οι πωλήσεις της να ανέλθουν σε 204 εκατομμύρια δολάρια, έχοντας πουλήσει 200 λεωφορεία και 400 φορτηγά.

Το 2024 η εταιρεία κάνει πρόβλεψη ότι θα φτάσει να έχει ετήσια έσοδα 3,625 δισεκατομμύρια δολάρια και να πουλάει 18.400 οχήματα με μείωση του κόστους παραγωγής κατά 50%.

Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια η συνολική κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια που αντιπροσωπεύει :

 • 1,19 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
 • 3 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2022
 • 9,8 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2021.

Το 100% της παραγωγής των ετών 2020 με 2022 είναι δυνατή από την τρέχουσα εγκατάσταση παραγωγής.
Οι ελεύθερες ταμειακές ροές καθίστανται θετικές από το 2023.

 • Mε την υπογραφή του… αμερικάνου 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.