Wall Street- LATCH: Με την υπογραφή του… αμερικάνου (Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου 2021)

Wall Street- LATCH: Με την υπογραφή του… αμερικάνου (Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021)

LATCH  …. εδώ ….  

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό TSIA … εδώ …. και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι LTCH
Αριθμός μετοχών : 155,8 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)

Presentation LATCH … εδώ …
Το SPAC του TSIA
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2020 ιδρύεται η εταιρεία  
TS Innovation Acquisitions Corp. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 7.500.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β …. έτσι δημιουργήθηκε το Spac – TSIA.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.

Στις 13 Νοεμβρίου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 30.000.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 300.000.000 δολάρια.
Ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Αρχικής Δημόσιας Πρότασης, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 5.333.334 ενταλμάτων, στην τιμή του 1,5 δολαρίου ανά ένταλμα, στο χορηγό TS Innovation Acquisitions. Η εταιρεία SPAC – CLA εισάγεται στον Nasdaq, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και ένα τρίτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή. 

Η συμφωνία συγχώνευσης με την LATCΗ
Την 25 Ιανουαρίου 2021 το spac TSIA, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία LATCH.
Η LATCH θα συγκεντρώσει 490 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 190.000.000 δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων και λογαριασμών που διαχειρίζονται οι BlackRock, D1 Capital Partners, Durable Capital Partners LP, Fidelity Management & Research Company LLC, Chamath Palihapitiya, The Spruce House Partnership, Wellington Management, Arrow Mark Partners, Avenir και Lux Capital.

Η κεφαλαιοποίηση της LATCH, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, είναι 1,558 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υποθέτοντας ότι κανένας μέτοχος της TSIA δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Latch (64%), τους μετόχους του TSIA (19%), τον χορηγό του TSIA (4%) και τους επενδυτές PIPE (12%). 
Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Latch αναμένει να έχει έως και 510 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.


Η Latch, ιδρύθηκε το 2014, είναι μια εταιρεία τεχνολογίας (SAAS) που παρέχει υπηρεσίες SaaS σε κτίρια και κατοίκους, καθιστώντας τους χώρους καλύτερους χώρους για να ζουν, να εργάζονται και να επισκέπτονται οι άνθρωποι. Η Latch δημιούργησε ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα, το LatchOS, το οποίο καλύπτει τις βασικές ανάγκες των σύγχρονων κτιρίων, απλοποιώντας τις λειτουργίες των κτιρίων, βελτιώνοντας την εμπειρία των κατοίκων και επιτρέποντας πιο αποτελεσματικές αλληλεπιδράσεις με τους παρόχους υπηρεσιών.

Το LatchOS παρέχει
Έξυπνη πρόσβαση : Η πλατφόρμα έξυπνης πρόσβασης Latch περιλαμβάνει τις σειρές ψηφιακών εισόδων Latch M, C και R .
Οι κορυφαίες συσκευές πρόσβασης λειτουργούν για κάθε πόρτα και σε οποιοδήποτε κτίριο, για το διαμέρισμα, την μπροστινή πόρτα, το γκαράζ και το γυμναστήριο. Η πόρτα ξεκλειδώνετε είτε με την εφαρμογή Latch, ή με κωδικό πόρτας, ή με κάρτα κλειδιού ή μέσω του Apple Watch.

Παράδοση και διαχείριση επισκεπτών : Δίνεται η δυνατότητα διαχείρισης επισκεπτών, επιτρέπει παραδόσεις χωρίς παρακολούθηση, καθώς και διαχείριση πακέτων μέσω της Latch Intercom και της Latch Delivery Assistant.

Το Latch Intercom εγγυάται ότι οποιοσδήποτε επισκέπτης μπορεί πάντα να μπει. Όταν φτάσει ο επισκέπτης ή οι πάροχοι παράδοσης πακέτων, απλώς καλούν χρησιμοποιώντας τα κουμπιά διεπαφής και αφής. Είναι εύκολο στη χρήση, ακόμη και όταν φορούν γάντια. Στη συνέχεια, ένας κάτοικος, ο διαχειριστής ιδιοκτησίας ή ο βοηθός παράδοσης απαντά στην κλήση και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα πάτημα για να αφήσει τους επισκέπτες να εισέλθουν.

Ο εικονικός θυρωρός, του Latch, το Delivery Assistant διασφαλίζει ότι οι πάροχοι παράδοσης μπορούν πάντα να εισέρχονται όταν χρειάζεται. Μόλις παραδοθούν τα πακέτα, οι συνεργάτες του κτιρίου έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να διαχειριστούν την εισροή των παραδόσεων. Με τη βοήθεια της κάμερας Latch, παρακολουθείται η αίθουσα πακέτων για να διατηρηθεί ο χώρος ασφαλής. Με αυτόν τον τρόπο, οι κάτοικοι έχουν πάντα ηρεμία γνωρίζοντας ότι οι παραδόσεις τους είναι ασφαλείς και θα ειδοποιηθούν όταν χρειάζεται.

Έξυπνο σπίτι και αισθητήρες : Οι δυνατότητες διαχείρισης συσκευών του LatchOS ενσωματώνουν έξυπνο έλεγχο σπιτιού με αισθητήρες που συνεργάζονται με το Latch, όπως το Google Nest, το ecobee, το Honeywell και το Jasco, επιτρέποντας τη διαχείριση και τον έλεγχο θερμοστατών, ανιχνευτών φωτισμού καθώς και διαφόρων διαρροών.

Το LatchOS προσφέρει μια ενιαία, κεντρική λύση για τη διαχείριση τόσο των κοινών όσο και των ιδιωτικών χώρων. Από τη θερμοκρασία, το φωτισμό, έως την ανίχνευση διαρροών δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους και τους διαχειριστές ακινήτων, να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στους χώρους τους.
Η εφαρμογή Latch επιτρέπει στους κατοίκους να ελέγχουν το διαμέρισμά τους από οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Είτε θέλουν να σβήσουν τα φώτα, είτε να μειώσουν τη θερμοκρασία, μπορούν να τα χειριστούν όλα ακόμα και όταν δεν είναι σπίτι. Οι διαχειριστές ακινήτων μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Latch για να επιβλέπουν τις κενές μονάδες για να εξοικονομήσουν χρόνο, να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και να μειώσουν τα λειτουργικά γενικά έξοδα για ασυναγώνιστη απόδοση επένδυσης (ROI)

Tishman Speyer
Ο χορηγός της ΤSIA είναι θυγατρική της Tishman Speyer Properties, LP.
Η Tishman Speyer είναι κορυφαίος ιδιοκτήτης, προγραμματιστής, χειριστής και διαχειριστής επενδύσεων ακινήτων πρώτης κατηγορίας σε 28 βασικές αγορές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική. H Tishman Speyer αναπτύσσει, χτίζει και διαχειρίζεται κορυφαία γραφεία, οικιακούς και λιανικούς χώρους για τους κορυφαίους μισθωτές της βιομηχανίας, καθώς και υπερσύγχρονα κέντρα βιοεπιστημών μέσω του εγχειρήματος Breakthrough Properties.

Η Tishman Speyer ιδρύθηκε το 1978. Έχει αποκτήσει, αναπτύξει και λειτουργήσει 453 ακίνητα, συνολικού ύψους 210 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών, με συνολική αξία περίπου 113 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το εξαιρετικό χαρτοφυλάκιο της Tishman Speyer, που δημιουργήθηκε τα τελευταία 40 χρόνια, ενσωματώνει εμβληματικά έργα όπως το Rockefeller Center στη Νέα Υόρκη, τα Springs στη Σαγκάη, το TaunusTurm στη Φρανκφούρτη, το Lumière στο Παρίσι, το Torre Norte στο Σάο Πάολο και η γειτονιά Mission Rock που πραγματοποιούνται επί του παρόντος στο Σαν Φρανσίσκο. Σε όλο το χαρτοφυλάκιό της, η Tishman Speyer βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας, με περισσότερους από 1.200 υπαλλήλους παγκοσμίως, περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση 56,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 80 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια υπό διαχείριση σε 105 περιουσιακά στοιχεία στις 30 Ιουνίου 2020.

Μέσω της συνεργασίας με τη Tishman Speyer, η LATCH θα αξιοποιήσει τις ικανότητες και τη φήμη της πλατφόρμας Tishman Speyer. Με δεκαετίες συλλογικής εμπειρίας στο Tishman Speyer, η LATCH θα έχει έναν ελκυστικό συνεργάτη σε πιθανές επιχειρήσεις στόχους και θα ενισχυθεί η ικανότητα της εταιρείας για να δημιουργήσει ταχύτερα νέα προϊόντα, αξιοποιώντας την κάθετα ολοκληρωμένη επιχείρηση ακινήτων και της συνεργασίας της σε όλο τον κόσμο.

Η Latch συνεργάζεται με μεγάλους ιδιοκτήτες ακινήτων και επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Tishman Speyer. Έχει κάνει κράτηση για περισσότερες από 300.000 μονάδες σε περισσότερες από 35 πολιτείες. Το 2019, ένα στα δέκα νέα διαμερίσματα πολλαπλών οικογενειών στις ΗΠΑ κατασκευάστηκε με λογισμικό Latch.
Η εταιρεία θα συνεχίσει να διευθύνεται από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Luke Schoenfelder. Ο Rob Speyer, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tishman Speyer θα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της LATCH.

Η αγορά ενός λειτουργικού συστήματος πολυκατοικίας είναι τεράστια, με περίπου 47 εκατομμύρια ενοικιαζόμενες κατοικίες στις Ηνωμένες Πολιτείες να αντιπροσωπεύουν περίπου 54 δισεκατομμύρια δολάρια συνολική ετήσια αγορά. Η Latch εξυπηρετεί σήμερα λιγότερο από το 1% αυτής της αγοράς, είναι όμως σε καλή θέση για να διεισδύσει περισσότερο και να αναπτυχθεί.
Η συνεργασία με τη TSIA θα δώσει ώθηση στο λογισμικό και στα προϊόντα της LATCH μέσω και της παγκόσμιας πλατφόρμας ακινήτων της Tishman Speyer. Με ένα διεθνές χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει σχεδόν 80 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια πρώτης κατηγορίας ακίνητης περιουσίας σε πολλές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων κατοικιών, εμπορικών γραφείων, μικτής χρήσης και βιοεπιστημών, η Tishman Speyer θα προσφέρει συνέργειες στη Latch για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των προϊόντων της.

Η LATCH, για το 2020, θα παρουσιάσει 167 εκατομμύρια δολάρια στο Booked Revenue, το οποίο αντιπροσωπεύει 50% αύξηση σε σχέση με το 2019, όπου και είχε 111 εκατομμύρια δολάρια Βοoked Revenue. Τα Booked Revenue αντιπροσωπεύουν υπογεγραμμένες συμβάσεις που θα παραδοθούν εντός 24 μηνών.

Τα καθαρά έσοδα για το 2020 εκτιμώνται σε 18 εκατομμύρια δολάρια και η Latch αναμένει ότι τα καθαρά έσοδα θα αυξηθούν στα 49 εκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος και στα 600 εκατομμύρια δολάρια το 2024. 

Αυτό που διαφοροποιεί τη Latch είναι η ολοκληρωμένη πλατφόρμα υλικού και λογισμικού της που λειτουργεί ως ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα κλειδιών για πολυκατοικίες. Τα προϊόντα της περιλαμβάνουν ψηφιακές κλειδαριές έξυπνης πρόσβασης, υλικό και λογισμικό διαχείρισης παράδοσης, έξυπνους οικιακούς αισθητήρες, σύνδεση κινητής τηλεφωνίας στο Διαδίκτυο και λογισμικό διαχείρισης και ενσωμάτωσης κατοίκων, όλα σε ένα απλό πακέτο.
Η Latch συνεργάζεται με προγραμματιστές και οι συμβάσεις της διαρκούν, συνήθως, για έξι χρόνια. Έτσι, ενώ τα τρέχοντα καθαρά έσοδα φαίνονται πως είναι μικρά, καθώς η εταιρεία είναι ακόμη πολύ νέα, τα συνολικά Booked έσοδα της αυξήθηκαν κατά 475% τα τελευταία δύο χρόνια στα 167 εκατομμύρια δολάρια, με τα έσοδα Booked Software (Λογισμικού) να αυξάνονται με υψηλότερο ρυθμό 540% και να έχουν φθάσει στα 96 εκατομμύρια δολάρια.

Τα καθαρά έσοδα της Latch εκτιμάει η διοίκηση πως θα αυξηθούν σε 877 εκατομμύρια δολάρια έως το 2025, όπου περίπου τα μισά να προέρχονται από λογισμικό (Software) που έχει υψηλότερο περιθώριο και τα υπόλοιπα μισά από υλικά (Hardware) με χαμηλότερο περιθώριο κέρδους. Χάρη στα αναβαλλόμενα έσοδα, η διοίκηση αναμένει ότι η ελεύθερη ταμειακή ροή της θα είναι στα 249 εκατομμύρια δολάρια το 2025.
Η διοίκηση εκτιμά ότι η αμερικανική αγορά που απευθύνεται είναι μια ευκαιρία 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η Ευρώπη, όπου ξεκινά η εταιρεία, είναι άλλη μια ευκαιρία 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επέκτασης και σε εμπορικά κτίρια, καθώς και η στρατηγική συνεργασία της εταιρείας με έναν από τους μεγάλους κατασκευαστές ακινήτων στον κόσμο της που δίνει μια εύκολη είσοδο σε αυτό το τεράστιο δυναμικό της αγοράς.
 

Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια η συνολική κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε περίπου 1,558 δισεκατομμύρια δολάρια που αντιπροσωπεύει :

 • 1,77 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.
 • 2,59 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
 • 4,23 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
 • φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2022.
 • 31,79 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2021.
 • 86,55 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2020.
 • 103,86 φορές τα έσοδα του 2019.

και σε σχέση με τα EBITDA

 •  14,98 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.

Τα EBITDA προβλέπεται να γυρίσουν θετικά το 2024.

 • Mε την υπογραφή του… αμερικάνου


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.