Wall Street- Indie Semiconductor: Με την υπογραφή του… αμερικάνου (18 Δεκεμβρίου 2020)

Wall Street- Indie Semiconductor: Με την υπογραφή του… αμερικάνου

Indie Semiconductor …. εδώ ….

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό THBR … εδώ …. και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι INDI
Αριθμός μετοχών : 144,7 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)
Presentation INDIE … εδώ …

Το SPAC του THBR
Στις 13 Φεβρουαρίου 2019 ιδρύεται η εταιρεία Thunder Bridge Acquisition II, Ltd. και δημιουργήθηκε το Spac – ΤΗΒΡ. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 8.625.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.

Στις 13 Αυγούστου 2019, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 34.500.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 345.000.000 δολάρια.
Η εταιρεία SPAC – ΤΗΒR εισάγεται στον Νasdaq, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 8.650.000 ενταλμάτων στην τιμή του 1 δολαρίου, ανά ένταλμα, στον χορηγό Thunder Bridge Acquisition II, LLC, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 8.650.000 δολαρίων.

Η συμφωνία συγχώνευσης με την indie Semiconductor
Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 το spac ΤΗΒR, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Indie Semiconductor (INDI).
Η INDI θα συγκεντρώσει 495 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 150.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Nasdaq με το νέο σύμβολο “ΙΝDI
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την ELMS, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, σε περίπου 1,447 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της FIII δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της INDI (62,2%), τους μετόχους της THBR (23,8%), τον χορηγό της THBR (3,6%) και τους επενδυτές PIPE (10,4%).
Η επιχειρηματική αξία της συγχώνευσης Pro Forma είναι 982 εκατομμύρια δολάρια ενώ η συνδυασμένη εταιρεία αναμένεται να έχει περίπου 465 εκατομμύρια δολάρια.


H Indie Semiconductor είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην τεχνολογία του Αυτοκινήτου και μέσω αυτοματισμών και λύσεων λογισμικού πουλάει τα προϊόντα της στις εταιρείες αυτοκινήτων. Έχει έδρα το Aliso Viejo της Καλιφόρνιας, ενώ διαθέτει κέντρα σχεδιασμού και γραφεία πωλήσεων στο Ντιτρόιτ, στο Πόρτλαντ, στο Ώστιν, στο Σαν Χοσέ, στη Βοστώνη, στο Εδιμβούργο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Δρέσδη Γερμανίας και στο Wuxi της Κίνας.

Η Indie δραστηριοποιείται στην Autotech μέσω ημιαγωγών επόμενης γενιάς και πλατφόρμες λογισμικού. Εστιάζει στους αισθητήρες EDGE και σε προηγμένα συστήματα βοήθειας οδηγού, όπως  αυτονομία αυτοκινήτου, εφαρμογές ηλεκτροδότησης, λογισμικό αυτοκινήτου. Αυτές οι τεχνολογίες αντιπροσωπεύουν τα βασικά θεμέλια τόσο των ηλεκτρικών όσο και των αυτόνομων οχημάτων. Η εταιρεία προμηθεύει σε συνεργάτες της την τεχνολογία της που αφορά οχήματα κατηγορίας 1 και οι λύσεις της Indie μπορούν να βρεθούν σε κατασκευαστές αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο.

Η αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η Indie έχει ΤΑΜ 33 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι ταχέως αναπτυσσόμενη, ενώ προβλέπεται να φτάσει τα 59 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025.
Σήμερα, το χαρτοφυλάκιο ημιαγωγών αυτοκινήτων της Indie απευθύνεται σε μια αγορά 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την IHS, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 38 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025 λόγω της έντονη αυξανόμενης ζήτησης.

Η ισχυρή ζήτηση για αισθητήρες και λογισμικό στα αυτοκίνητα είναι πιθανό να βοηθήσει τη δραστηριότητα της Indie. Σήμερα, η αυτοματοποίηση των οχήματων κοστολογείται σε 310 δολάρια ανά όχημα. Στο μέλλον, αυτό το σύνολο, θα μπορούσε να αυξηθεί σε περισσότερα από 4.000 δολάρια ανά όχημα.

Ανταγωνιστές της Indie, σύμφωνα με την εταιρεία, θεωρούνται οι  Silicon Laboratories (NASDAQ: SLAB) και την Ambarella Inc (NASDAQ: AMBA), με κεφαλαιοποιήσεις 5,5 και 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Οι πωλήσεις τους για το 2019 είναι : 837 και 228 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.
Συνολικό χρέος : 368 , 10 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.
Ταμείο : 725 , 404 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.
Επιχειρηματική αξία (ΕV) : 5,143 και 2,806 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.
Κεφαλαιοποίηση / πωλήσεις : 6,57 και 14 αντίστοιχα.
ΕV / πωλήσεις : 6,14 και 12,3 αντίστοιχα.

Η Indie έχει συμφωνίες με 12 εγκεκριμένους προμηθευτές εξαρτημάτων αυτοκινήτων της κατηγορίας 1, συμπεριλαμβανομένων των Magna International (NYSE: MGA ) και Aptiv (NYSE: APTV).
Παγκοσμίως, η εταιρεία έχει ήδη αποστείλει περισσότερες από 100 εκατομμύρια μονάδες σε προμηθευτές αυτοκινήτων κατηγορίας 1. Η indie, μετά τη συγχώνευση, πιστεύει πως θα έχει την οικονομική δύναμη για να επιταχύνει τη στρατηγική της, αναλαμβάνοντας περισσότερες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός δυναμικού Autotech pureplay.

Η Indie ισχυρίζεται πως έχει προ-παραγγελίες άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πιθανές ευκαιρίες 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από το 2020 έως το 2025, η Indie βλέπει τα έσοδα να αυξάνονται με έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 85%. Πάνω από το 60% των συνολικών εσόδων έως το 2025 βρίσκονται ήδη στο στάδιο αποστολής ή πρόκειται για κλεισμένες παραγγελίες.

Τα έσοδα του 2020 για την INDIE εκτιμώνται από τη διοίκηση σε 23 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν το 2023, σε 204 εκατομμύρια δολάρια και 349 εκατομμύρια δολάρια και 501 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα, για τα έτη 2024-2025. Τα EBITDA αναμένονται να γυρίσουν θετικά το 2023.

Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η INDIE θα αποτιμάται 1,447 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν :

  • 2,88 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 501 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.
  • 4,14 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 349 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.
  • 7,09 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 204 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
  • 15,9 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 91 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
  • 32,88 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 44 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.

και σε σχέση με τα EBITDA

  •  9,39 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.
  • 18,79 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.

Τέλος όταν ολοκληρωθεί η συγχώνευση θα πάρουν ως bonus, σε 2 στάδια, 10 εκατομμύρια μετοχές οι παλαιοί μέτοχοι της Indie και 3,5 εκατομμύρια ο χορηγός του spac αν η μετοχή διασπάσει τα 12,5 και 15 δολάρια και μείνει πάνω από αυτά τα επίπεδα για 20 ημέρες σε διάστημα 30 συνεχόμενων συνεδριάσεων.

Mε την υπογραφή του… αμερικάνου


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.