Wall Street- Clever Leaves: Με την υπογραφή του… αμερικάνου (30+31.5.2021)

Wall Street- Clever Leaves: Με την υπογραφή του… αμερικάνου

Clever Leaves …. εδώ ….

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό CLVR … εδώ ….
Αριθμός μετοχών : 26,512 εκατομμύρια μετοχές

  • Presentation Clever Leaves … εδώ …

Clever Leaves Με μία Ματιά

 Βασικά Χαρακτηριστικά
1) Η Clever Leaves κατέχει στην Κολομβία, πάνω από 175 στρέμματα καλλιεργησίμων θερμοκηπίων και περίπου 1200 στρέμματα γεωργικής γης, με την επιλογή να αποκτήσει περίπου 6700 επιπλέον στρέμματα για την επέκταση της καλλιέργειας.

2) Το κόστος λειτουργίας των Clever Leaves, όπως μετράται από το κόστος ανά γραμμάριο ξηρού άνθους κάνναβης, είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με το κόστος εταιρειών κάνναβης που έχουν τις εγκαταστάσεις τους στον Καναδά.
Οι ελάχιστοι μισθοί στην Κολομβία είναι σημαντικά χαμηλότεροι από τον Καναδά. Στην Κολομβία τα ωρομίσθια είναι χαμηλότερα των 2 δολαρίων, έναντι 8 με 12 στον Καναδά.
Έτσι, το κόστος παραγωγής των Clever Leaves είναι μικρότερο από 0,20 $ / γραμμάριο, πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο του καναδικού κόστους των 1,89 $ /γραμμάριο. Αυτό είναι περίπου 1/10 του μέσου κόστους των μεγάλων εγκαταστάσεων παραγωγής στον Καναδά.


3Διαθέτει την πιστοποίηση GMP της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εκχυλίσματα κάνναβης, καθιερώνοντας τις εγκαταστάσεις της Clever Leaves στην Κολομβία ως την πρώτη και μοναδική επιχείρηση που έλαβε την πιστοποίηση GMP της ΕΕ στη Λατινική Αμερική και μία από τις λίγες επιλεγμένες στον κόσμο. Η πιστοποίηση, η οποία απαιτείται γενικά για την εισαγωγή ιατρικών προϊόντων κάνναβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέπει στην Clever Leaves να παράγει API, ημιτελή και τελικά προϊόντα για διανομή σε φαρμακευτικά κανάλια.

4) Η Clever Leaves διαθέτει προσωρινή άδεια στην Πορτογαλία από την Infarmed, την πορτογαλική υγειονομική αρχή που επιτρέπει στα Clever Leaves να καλλιεργούν, να εισάγουν και να εξάγουν ξηρό άνθος για ιατρικούς και ερευνητικούς σκοπούς.
Η Clever Leaves Portugal διαθέτει σε λειτουργία έκταση 800+ στρεμμάτων, όπου τα 10 στρέμματα είναι καλλιεργήσιμα θερμοκήπια.

5) Τα Clever Leaves επεκτείνονται στη Βραζιλία (και στο Περού) μέσω διαφόρων συμφωνιών. Θα προμηθεύουν τελικά προϊόντα CBD και θα διανέμουν φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης στην αγορά κανναβινοειδών της Βραζιλίας.


6) Κάθετα ολοκληρωμένη. Ξεκινά από τη γενετική έως τη διανομή και τη δημιουργία brands names.

Tα βασικά περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν την IQANNA με έδρα τη Γερμανία (100% θυγατρική) και την Cansativa (ποσοστό συμμετοχής 17%), οι οποίες ασχολούνται με τη φαρμακευτική κάνναβη.
Η IQANNA είναι ο κάθετα ολοκληρωμένος ιατρικός τομέας των Clever Leaves που εστιάζει στην έρευνα, την καλλιέργεια, την εξαγωγή, την επεξεργασία και τη διανομή φαρμακευτικής κάνναβης. Με εγκαταστάσεις καλλιέργειας και συλλογής βαθμού GMP στην Κολομβία και δευτερευούσης τοποθεσίας, υπό κατασκευή, στην Πορτογαλία, τα πρώτα ιατρικά προϊόντα αναπτύσσονται επί του παρόντος και θα διανέμονται, αρχικά μέσω φαρμακείων στη Γερμανία.

Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2021
Τα έσοδα του πρώτου τρίμηνου του 2021 αυξήθηκαν κατά 19,3% και ανήλθαν σε 3,477 εκατομμύρια δολάρια από 2,914 εκατομμύρια δολάρια για την ίδια περίοδο του 2020. Αυτό οφείλεται κυρίως στη συνεχιζόμενη σημαντική αύξηση των πωλήσεων κανναβοειδών, οι οποίες έχουν επεκταθεί περαιτέρω καθώς η Εταιρεία επιδιώκει παγκόσμιες επιχειρηματικές ευκαιρίες ανάπτυξης και εισέρχεται σε νέες αγορές.

Το συνολικό κόστος ανά γραμμάριο του ξηρού λουλουδιού το πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν 0,13 δολάρια ανά γραμμάριο, από 0,15 δολάρια του προηγούμενου τριμήνου. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό λόγω του χαμηλότερου λειτουργικού κόστους στην Κολομβία, που αντισταθμίστηκε εν μέρει από το κόστος παραγωγής που σχετίζεται με την αύξηση των αρχικών σταδίων ανάπτυξης της Εταιρείας στην Πορτογαλία.

Το μικτό κέρδος του πρώτου τρίμηνου του 2021 αυξήθηκε ελαφρώς στα 2,231 εκατομμύρια δολάρια από 2,161 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο του 2020. Το μικτό περιθώριο του πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν 64,16% από 74,16% για την ίδια περίοδο του 2020. Η μείωση του μικτού περιθωρίου, όπως αναμενόταν, οφείλεται από την ανάπτυξη στο τμήμα κανναβοειδών, όπου τα περιθώρια δεν έχουν ακόμη ωριμάσει πλήρως σε σχέση με το τμήμα μη κανναβοειδών.

Τα λειτουργικά έξοδα του πρώτο τρίμηνο του 2021 ανήλθαν στα 10,0 εκατομμύρια δολάρια.
Η καθαρή ζημιά ήταν 13,765 εκατομμύρια δολάρια. Η καθαρή ζημιά (εξαιρουμένης της ζημίας 4,851 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την επανεκτίμηση της ευθύνης των ενταλμάτων) το πρώτο τρίμηνο του 2021, βελτιώθηκε σε 8,9 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 10,2 εκατομμύρια δολάρια. Η βελτίωση οφείλεται σε χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα κατά τη διάρκεια του τριμήνου ως αποτέλεσμα των μέτρων ελέγχου του κόστους που άρχισαν το δεύτερο τρίμηνο του 2020, που αντισταθμίστηκε εν μέρει από την προαναφερθείσα αύξηση των δημόσιων δαπανών της εταιρείας.

Τα ταμειακά ισοδύναμα, στις 31 Μαρτίου 2021, της εταιρίας ανήλθαν σε 69,2 εκατομμύρια δολάρια από 79,5 εκατομμύρια δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Αυτό οφείλεται κυρίως στις λειτουργικές ζημίες αλλά και σε επενδύσεις κεφαλαίου του Α΄τριμήνου, που αντισταθμίστηκε εν μέρει από 1,4 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από την άσκηση των ενταλμάτων.

Η οδηγία της διοίκησης είναι πως οι πωλήσεις της εταιρείας για το 2021 θα κινηθούν στα επίπεδα των 17 με 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η οδηγία απογοήτευσε τους επενδυτές καθώς αναθεωρήθηκαν οι προβλέψεις των εσόδων, για το 2021, όπως είχαν αυτά παρουσιασθεί στο presentation της εταιρίας προ 6 μηνών, από 57 εκατομμύρια δολάρια προς τα κάτω.

Παρόλο που η οδηγία της διοίκησης είχε δοθεί από τα τέλη Μαρτίου, η αγορά το αντιλήφθηκε πρόσφατα στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Α τριμήνου. Έτσι η μετοχή κινήθηκε προς τα 8 δολάρια, από όπου εδώ και 8 συνεδριάσεις έχει ανακάμψει δυναμικά και έχει ανέλθει στα 12,23 δολάρια ….. δίνοντας την πεποίθηση ότι βραχυπρόθεσμα δύναται να φθάσει, τουλάχιστον, έως και τα 16 δολάρια προκειμένου να κλείσει ένα ανοικτό gap.

Ωστόσο η διοίκηση, έχει αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τη διετία 2022 – 2023 στοχεύοντας σε έσοδα 220 εκατομμυρίων δολαρίων με EBITDA 90 εκατομμύρια δολάρια.
Τέλος η μακροπρόθεσμη στόχευση είναι να καταφέρει να πάρει μερίδιο περίπου 1% από την παγκόσμια αγορά κάνναβης και να προσεγγίσει έσοδα 500 εκατομμύρια δολάρια με το EBITDA να φθάνει τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Wall Street- Clever Leaves: Με την υπογραφή του… αμερικάνου


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.