Wall Street- AST & Science, με την υπογραφή του… αμερικάνου (Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021)

AST  …. εδώ ….

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό NPA … εδώ …. και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι ASTS
Αριθμός μετοχών : 181,55 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)
Presentation AST … εδώ …

 • Το SPAC του NPA
  Στις 28 Μαίου 2019 ιδρύεται η εταιρεία New Providence Acquisition Corp. και δημιουργήθηκε το Spac – NPA. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 5.750.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β.
 • Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.
  Στις 13 Σεπτεμβρίου 2019, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 23.000.000  μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 230.000.000 δολάρια.
 • Η εταιρεία SPAC – NPA εισάγεται στον Νasdaq, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
 • Ταυτόχρονα η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 5.500.000 ενταλμάτων στην τιμή του 1 δολαρίου, ανά ένταλμα, στον χορηγό New Providence Management LLC και επιπλέον 600.000 ιδιωτικών ενταλμάτων στο 1 δολάριο στους αναδόχους.
Η συμφωνία συγχώνευσης με την AST&Science
Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 το spac NPA, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία AST&Science (AST).
 • Η AST θα συγκεντρώσει 460 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 230.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές.Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Nasdaq με το νέο σύμβολο “ASTS
  Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την AST, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, σε περίπου 1,815 δισεκατομμύρια δολάρια.
  Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της NPA δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της AST (71%), τους μετόχους της NPA (13%), τον χορηγό της AST (3%) και τους επενδυτές PIPE (13%).
  Η επιχειρηματική αξία της συγχώνευσης Pro Forma είναι 1,392 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ η συνδυασμένη εταιρεία αναμένεται να έχει, στο ταμείο, περίπου 423 εκατομμύρια δολάρια.
 • Η AST & Science LLC εξασφαλίζει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την πρώτη φάση της εμπορικής εκτόξευσης του διαστημικού δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
 • Το έργο στοχεύει, το 2023, στη μετατροπή της κάλυψης του δικτύου κινητής τηλεφωνίας για τις 49 μεγαλύτερες χώρες στις περιοχές του Ισημερινού – συμπεριλαμβανομένων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (ΛΔΚ), της Γκάνας, της Μοζαμβίκης, της Κένυας και της Τανζανίας.
 • Το SpaceMobile θα είναι το πρώτο διαστημικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που θα συνδέεται απευθείας με smartphone 4G και 5G χωρίς να χρειάζεται εξειδικευμένο υλικό.

 


Η AST & Science ιδρύθηκε, το 2017, από τον πρωτοπόρο, επιχειρηματία και εφευρέτη στη δορυφορική βιομηχανία Abel Avellan, έναν 25χρονο βετεράνο στον παγκόσμιο τομέα δορυφορικών επικοινωνιών. Ήταν ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της EMC (Emerging Markets Communications) μέχρι την πώληση της για 550 εκατομμύρια δολάρια το 2016. Ο Avellan είναι επίσης συν-εφευρέτης 18 τεχνολογιών ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ.

 • Η AST & Science είναι σχεδιαστής και κατασκευαστής εξαιρετικά ισχυρών δορυφόρων LEO. Οι κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογίες της εταιρείας μεταμορφώνουν δραματικά τον τρόπο σχεδίασης, κατασκευής και εκτόξευσης των δορυφόρων, παρέχοντας σε κυβερνητικούς και εμπορικούς φορείς σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως επιταχυνόμενοι χρόνοι εκτόξευσης, σημαντικά χαμηλότερο κόστος και επίπεδο ανθεκτικότητας που ποτέ δεν ήταν δυνατό.
Στις 15 Νοεμβρίου 2018 η AST & Science, ανακοινώνει την επιλογή του Midland στο Τέξας, ως την τοποθεσία για το εργοστάσιο κατασκευής δορυφόρων και της στέγασης των εταιρικών κεντρικών γραφείων της στη Βόρεια Αμερική.

Η εγκατάσταση 85.000 τ.μ. της εταιρείας βρίσκεται στο Midland International Air and Space Port, το πρώτο εμπορικό αεροδρόμιο που έλαβε άδεια διαστημικού λιμένα από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας.

 • Το εργοστάσιο είναι μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής «NewSpace» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της AST & Science, Abel Avellan, χάρη αυτού του εργοστασίου, έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 160 θέσεις εργασίας στη διαστημική κατασκευή στο Midland.
Η εργοστασιακή μονάδα της AST & Science θα κατασκευάζει και θα εκτοξεύει δορυφορικές πλατφόρμες σε τροχιά χαμηλής γης (LEO) σε μια πλήρως ολοκληρωμένη αεροναυτική και διαστημική λειτουργία. Ο Avellan , πρόεδρος και CEΟ της AST, σημείωσε ότι :
«Η επαναστατική τεχνολογία μας θα αλλάξει τον τρόπο κατασκευής, εκτόξευσης και χρήσης των δορυφόρων στο διάστημα και στη Γη. Από το Midland, θα κλιμακώσουμε γρήγορα για να παράγουμε υψηλές ποσότητες χαμηλού κόστους, εξαιρετικά ισχυρών δορυφορικών πλατφορμών LEO. Αυτό θα ανοίξει ένα εκπληκτικό φάσμα εμπορικών και αμυντικών εφαρμογών που δεν ήταν δυνατό στο παρελθόν με παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής δορυφόρων».

Η κατασκευή της εγκατάστασης έχει πλέον ολοκληρωθεί, χάρη στη συνεργασία με την Midland Development Corporation (MDC) και η αρχική παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους. Οι πρώτοι δορυφόροι θα κυκλοφορήσουν για τροχιακές δοκιμές το 2019.

Οι ιδιόκτητοι δορυφόροι της AST θα καρασκευάζονται στο εργοστάσιο παραγωγής στο Midland του Τέξας. Αυτή η εγκατάσταση 85.000 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται στο Midland International Air and Space Port, το πρώτο εμπορικό αεροδρόμιο που έλαβε άδεια διαστημικού λιμένα από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας.

Αυτό το εργοστάσιο έχει την ικανότητα να κατασκευάζει έως και 100.000 νανο-δορυφορικές μονάδες το χρόνο.

Στις 3 Απριλίου 2019, η AST & Science ανακοίνωσε ότι ο πρώτος δορυφόρος της, ονομαζόμενος BlueWalker 1, εκτοξεύτηκε επιτυχώς, σταθεροποιήθηκε σε τροχιά και είναι έτοιμος για λειτουργία.
Ο νανο-δορυφόρος BlueWalker 1 εκτοξεύτηκε μέσω ενός οχήματος εκτόξευσης PSLC-C45 από το Διαστημικό Κέντρο Datish Dhawan στην Ινδία και τέθηκε σε τροχιά. Ο δορυφόρος λειτουργεί ικανοποιητικά και είναι έτοιμος να κινηθεί σε πλήρη λειτουργία.

Το BlueWalker 1 πετά σε σταθερή τροχιά χαμηλής Γης (LEO) σε υψόμετρο περίπου 500 μιλίων. Θα χρησιμεύσει ως δοκιμαστικός χώρος για τις πατενταρισμένες τεχνολογίες AST & Science στο διάστημα τα επόμενα χρόνια.

Σήμερα, περισσότεροι από 5 δισεκατομμύρια συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας μετακινούνται συνεχώς μέσα και έξω από την ασύρματη κάλυψη. Η λύση της AST θα καλύψει αυτά τα κενά κάλυψης, ώστε όλοι να παραμείνουν απρόσκοπτα συνδεδεμένοι καθώς κινούνται για την καθημερινή τους ζωή, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται …. ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός εμβέλειας δικτύων.

Για να γεφυρωθούν αυτά τα κενά, οικονομικά και γρήγορα, η AST σχεδίασε και κατοχύρωσε, με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ένα αρθρωτό δορυφορικό σύστημα LEO που θα είναι σημαντικά λιγότερο δαπανηρό στην κατασκευή και εκτόξευση από όλα τα παλαιότερα δορυφορικά συστήματα.
Το SpaceMobile θα είναι το πρώτο και μοναδικό διαστημικό δίκτυο που θα λειτουργεί με τυπικά κινητά τηλέφωνα. Δεν απαιτείται ξεχωριστό ή εξειδικευμένο δορυφορικό υλικό.

Το SpaceMobile θα εξυπηρετεί όλους τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας που χάνουν την υπηρεσία τους όταν μετακινούνται εκτός εύρους των παραδοσιακών δικτύων.

Η παγκόσμια αγορά ασύρματων υπηρεσιών παράγει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσια έσοδα, μέσω 5 δισεκατομμυρίων κινητών τηλεφώνων, τα οποία μετακινούνται συνεχώς μέσα και έξω από την κάλυψη κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, περίπου 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν χωρίς σύνδεση με ευρυζωνικές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Το Space Mobile θα προσφέρει, για πρώτη φορά, οικονομικές υπηρεσίες ευρυζωνικής κυψέλης σε εκατοντάδες εκατομμύρια, βοηθώντας χώρες και εταιρείες να επιτύχουν καθολική κάλυψη σε αγροτικές περιοχές.

Η AST διαθέτει επαναστατική τεχνολογία, με 750+ διπλώματα ευρεσιτεχνίας και το πλεονέκτημα της πρώτης εταιρείας που εισέρχεται στην τεχνολογία του Space mobile.

 • Τα παραδοσιακά δορυφορικά συστήματα απαιτούν ακριβά εξειδικευμένα δορυφορικά τηλέφωνα ή συστήματα γείωσης, η οποία διαφέρει από την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία της AST SpaceMobile, όπου το μόνο που χρειάζεται είναι το κινητό τηλέφωνο.Κορυφαίοι στρατηγικοί εταίροι της AST είναι οι : Vodafone, American Tower, Rakuten, Safran, NEC, AT&T, Samsung Next ….
Η AST SpaceMobile, σε συνεργασία με τον όμιλο Vodafone, παρουσίασε ένα σχεδιασμό για την έναρξη της πρώτης φάσης της διαστημικής εμπορικής υπηρεσίας κινητής επικοινωνίας το 2023. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να οδηγήσει αυτό το εγχείρημα στο επόμενο στάδιο, το οποίο θα είναι η κάλυψη των 49 μεγαλύτερων χώρων στις ισημερινές περιοχές.

Η πρώτη φάση των σχεδίων της AST SpaceMobile περιλαμβάνει τη χρήση 20 δορυφόρων για την παροχή απρόσκοπτης κινητής συνδεσιμότητας που μπορεί να προσεγγιστεί από περίπου 1,6 δισεκατομμύρια άτομα σε μια τεράστια γεωγραφική περιοχή.

 • Η αρχική υπηρεσία θα στοχεύει σε μια περιοχή Βόρεια και Νότια του ισημερινού, συμπεριλαμβανομένων αγροτικών και απομακρυσμένων περιοχών πολλών αγορών όπου η Vodafone θα ενσωματώσει την τεχνολογία στις υπηρεσίες που παρέχονται από τις μάρκες Vodacom, Safaricom και Vodafone.
Με την επιφύλαξη κανονιστικής έγκρισης σε κάθε αγορά, αυτές θα περιλαμβάνουν τη Λαική Δημοκρατία του Κογκό, τη Γκάνα, τη Μοζαμβίκη, τη Κένυα και τη Τανζανία. Η AST SpaceMobile θα υποβάλει επίσης αίτηση για έγκριση από το ρυθμιστικό πλαίσιο για την έναρξη της υπηρεσίας στην Ινδία.
Η Vodafone θέλει να διασφαλίσει ότι οι πελάτες της θα είναι πάντα συνδεδεμένοι και θα επωφελούνται από μια ψηφιακή λειτουργιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι στρατηγικός εταίρος της AST SpaceMobile, η οποία είναι μοναδικά τοποθετημένη για να παρέχει καθολική κάλυψη για κινητά σε αγροτικές περιοχές στην Αφρική και στο μέλλον στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το διαστημικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας θα δώσει την δυνατότητα να υπάρχουν άμεσες επικοινωνίες σε περίπτωση φυσικής ή ανθρωπιστικής καταστροφής. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που επένδυσε η Rakuten στην ΑΣΤ.

Tο AST SpaceMobile, με την ολοκλήρωση της φάσης 1, θα διασφαλίσει ότι οι απομακρυσμένες κοινότητες σε πολλές χώρες της Αφρικής και της υποσαχάριας Αφρικής θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες ψηφιακές υπηρεσίες.

Η σταδιακή ανάπτυξη εξαλείφει τον κίνδυνο χρηματοδότησης για τη λειτουργία των ταμειακών ροών. Με τη συγχώνευση της εταιρείας με το spac NPA, θα έχει τα απαραίτητα κεφάλαια για να ολοκληρώσει το project της φάσης 1. Με την ολοκλήρωση της φάσης 1, το 2023, αναμένεται η εταιρεία να έχει θετικές ταμειακές ροές.

 • Φάση 2 : 45 δορυφόροι που θα καλύπτουν Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και ΑσίαΦάση 3 : 45 επιπλέον δορυφόροι για πλήρης παγκόσμια κάλυψηΦάση 4 : 58 δορυφόροι για πλήρης παγκόσμια κάλυψη MIMO με ταχύτερους ρυθμούς δεδομένων
  Σύνολο δορυφόρων 168
 • Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης …
Το 2022 θα έχουν τεθεί σε τροχιά 20 δορυφόροι, που θα αυξηθούν το 2023 σε 110. Το 2024 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι 4 φάσεις του εγχειρήματος Space Mobile και θα βρίσκονται σε τροχιά συνολικά 168 δορυφόροι.

Το κόστος εκτόξευσης των δορυφόρων αναμένεται να συνεχίσει να μειώνεται και το μοντέλο λειτουργίας χαμηλού κόστους αναμένεται να οδηγήσει σε περιθώρια 90% + EBITDA.

Τα ΕΒΙΤDA 2024 ανέρχονται σε 1,014 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2025 απογειώνονται σε 2,56 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η AST θα αποτιμάται 1,815 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν :

 •  0,71 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.
 • 1,79 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.
 • Οι μετοχές των υφιστάμενων μετόχων της AST SpaceMobile υπόκεινται σε κλείδωμα 12 μηνών.
 • Τα stock options υπαλλήλων υπόκεινται σε διετή κλείδωμα.
 • Mε την υπογραφή του… αμερικάνου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.