Βρώμικο παιχνίδι με τις τραπεζικές μετοχές

Τα παιχνίδια που παίζονται με τις τραπεζικές μετοχές από ορισμένα hedge funds που «πυροβολούν» αδιαλείπτως, σκορπώντας τον πανικό στην αγορά, φέρνει στη Βουλή με ερώτηση του ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος  Νικολόπουλος ενημερώνοντας παράλληλα Εισαγγελέα κατά Διαφθοράς, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η ερώτηση:

Η φημολογία, η καταστροφολογία και η σπέκουλα στρώνουν το έδαφος για να οργανωθεί ένα κύκλωμα που λειτουργεί με μαφιόζικες πρακτικές και σορτάρει το τελευταίο διάστημα συστηματικά όλες τις μετοχές των τραπεζών.

Σε όργια υποτιμητικής κερδοσκοπίας επιδίδονται γνωστά και μη εξαιρετέα hedge funds που «πυροβολούν» αδιαλείπτως τις τραπεζικές μετοχές και προκαλούν πανικό στην αγορά και ζήτημα ομαλής λειτουργίας. Οι ξένοι κερδοσκόποι βρίσκουν αφορμή από τη γνωστή στάση του ΔΝΤ ως προς τις τράπεζες και τα stress tests που επίκεινται. Μαζί τους άξιοι συμπαραστάτες λαμόγια και βαποράκια της ελληνικής αγοράς που παίζουν το παιχνίδι ντόπιων ξεπερασμένων συμφερόντων τα οποία επιδιώκουν το απόλυτο μπάχαλο στις τράπεζες και το χρηματιστήριο.

Σε συνεργασία με κάποιους χρηματιστές και με τη βοήθεια ΜΜΕ, καταφέρνουν να δημιουργούν πανικό στους επενδυτές με αποτέλεσμα να κατρακυλούν οι μετοχές των τραπεζών.

Μέσω κατευθυνόμενης πληροφόρησης το κύκλωμα δίνει γραμμή για σορτάρισμα των μετοχών, καθώς με ένα σύστημα ελεγχόμενων ΜΜΕ και δημοσιογράφων, βομβαρδίζουν καθημερινά τους επενδυτές με αρνητικές ειδήσεις για την πορεία των τραπεζών που βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Και εδώ προκύπτουν κάποια ερωτήματα, στα οποία καλείσθε να απαντήσετε:

1ον Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχουν επιληφθεί και μάλιστα γνωρίζουν λεπτομέρειες για το πώς στήνονται τα κερδοσκοπικά παιχνίδια, ποια βαποράκια χρησιμοποιούνται για να διαδίδουν αρνητικές ειδήσεις για τις τράπεζες και κυρίως ποιοι κρύβονται πίσω από το μεγάλο κόλπο και έχουν, όντως, σχηματισθεί δικογραφίες;

2ον Γνωρίζετε ποιους ελέγχους συγκεκριμένα κάνουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και ειδικότερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και εάν υπάρχουν, τι ακριβώς περιέχουν τα αντίστοιχα πορίσματα; Να κατατεθούν στη Βουλή.

3ον Αληθεύει ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Τράπεζας της Ελλάδος έχουν διαπιστώσει ότι το τελευταίο διάστημα έχει διαμορφωθεί μια ενότητα γραμμής και στόχων σε διάφορα ΜΜΕ που συνδέονται με πρώην μεγαλόσχημα τραπεζικά στελέχη και κάποια μέλη Δ.Σ. συστημικών Τραπεζών μέσω κατευθυνόμενης πληροφόρησης; Να κατατεθεί το πόρισμα των ελέγχων ή η εντολή του Διευθυντή Επιθεώρησης της ΤτΕ κ. Πάσχα.

4ον Είναι αληθές ή όχι ότι το κύκλωμα έχει ήδη αποκαλυφθεί, όμως δυστυχώς οι αρμόδιες υπηρεσίες ακόμα να επιβάλλουν τη νομιμότητα;

5ον Έχει σταλεί από την ΤτΕ και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φάκελος με τα όργια της υποτιμητικής κερδοσκοπίας που επιδίδονται γνωστά και μη εξαιρετέα hedge funds, που «πυροβολούν» αδιαλείπτως τις τραπεζικές μετοχές και προκαλούν πανικό στην αγορά, ζήτημα ομαλής λειτουργίας και τεράστια οικονομική ζημιά στο Δημόσιο, που ως μέτοχος των συστημικών Τραπεζών αιμορραγεί;

Κοινοποίηση : Εισαγγελέα κατά Διαφθοράς, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος