Βροχές και καταιγίδες στην Αττική – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν νωρίτερα σήμερα Τρίτη στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σύμφωνα με το χάρτη του meteo, μπόρες εκδηλώνονται στην περιοχή του Παπάγου, στα Πατήσια, αλλά και στη Μεταμόρφωση, ενώ καταιγίδα έχει ξεσπάσει και στα νότια προάστια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αρκετές περιοχές της Αθήνας (κυρίως στα νότια προάστια) σημειώνονται διακοπές ρεύματος.

Δείτε πού βρέχει τώρα εδώ.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Στην Αττική σήμερα έως το βράδυ θα συνεχιστούν βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά, στα δυτικά και τα βόρεια του νομού. Η μέγιστη θερμοκρασία θα παραμείνει έως τους 26 με 27 βαθμούς, ενώ βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr,  βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές, φαινόμενα τα οποία τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι τοπικά έντονα. Περισσότερο θα επηρεαστούν ο ηπειρωτικός κορμός της χώρας, το Ιόνιο, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τις βραδινές ώρα τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Αύριο Τετάρτη θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιές οι οποίες θα πυκνώνουν προς το απόγευμα και θα συνοδεύονται από μπόρες και καταιγίδες, περισσότερες στα ορεινά και τα ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Την Πέμπτη οι μπόρες θα περιοριστούν στα δυτικά και στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη ίσως εκδηλωθούν κάποιες τοπικές λασποβροχές.