Βριλήσσια: Οι 20 σφαίρες, η χαριστική βολή, η Μύκονος και η στοιχηματική εταιρεία

Βριλήσσια: Οι 20 σφαίρες, η χαριστική βολή, η Μύκονος και η στοιχηματική εταιρεία

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην “Κ” ότι το άτομο που κρατούσε το καλάσνικοφ πλησίασε πεζός τον 56χρονο και αφού τον πυροβόλησε επιβιβάστηκε στο όχημα διαφυγής που οδηγούσε συνεργός.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι ο δράστης έριξε στο θύμα χαριστική βολή στο κεφάλι καθώς και ότι ο 56χρονος είχε στην κατοχή του όπλο που δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει. Στο σημείο, λίγο μετά τη δολοφονία, βρέθηκε η αδελφή καθώς και η σύντροφός του.

Ο Δημήτρης Κ. έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για υποθέσεις αρμοδιότητας του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, ενώ είχε αναμιχθεί στην υπόθεση του περιώνυμου “συνδικάτου των εκτελεστών” την περίοδο 1993-1995. Επίσης, το όνομά του ήταν ανάμεσα σε αυτά που αναφέρονταν στην πρόσφατη έρευνα της ΕΥΠ για προστασία οίκων ανοχής και διαφθορά στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας είχε προκύψει ότι διατηρούσε επαφές με τον απότακτο αστυνομικό Σπύρο Παπαχρήστου, όπως και τον 49χρονο Δημήτρη Μάλαμα, που δολοφονήθηκαν ο πρώτος στις 30 Απριλίου του 2018 και ο δεύτερος στις 29 Οκτωβρίου 2019 στο Χαϊδάρι.

  • Ένα από τα στοιχεία που είχαν προκύψει από την έρευνα της ΕΥΠ ήταν ότι ο 56χρονος ενδιαφερόταν να νομιμοποιεί χρηματικό ποσό 150.000€ – 200.000€ ημερησίως, μέσω ηλεκτρονικών κρατήσεων και ηλεκτρονικών πληρωμών σε καλοκαιρινά καταστήματα στη Μύκονο.

Τα χρήματα θα έμπαιναν σε λογαριασμούς στο Λιχτενστάιν και στο Λουξεμβούργο και έπειτα θα κατέληγαν στην Ελλάδα. Τους τελευταίους μήνες λέγεται ότι πλην των δραστηριοτήτων του στη Μύκονο είχε καταφέρει να αποκτήσει -μέσω συνεργατών του- άδεια στοιχηματικής εταιρείας.

Πηγή: kathimerini.gr