Βρετανία: «Συνεχίζει τη δουλειά» ο Τζόνσον μετά την πύρρειο νίκη στην πρόταση μομφής εναντίον του

Να συνεχίσει τη δουλειά μετά τη χθεσινή πύρρειο νίκη του στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής δεσμεύτηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί με υπουργούς του.

«Αυτή είναι μία κυβέρνηση που φέρνει αποτελέσματα στα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους ανθρώπους αυτής της χώρας» ανέφερε ο Τζόνσον σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πριν από τη συνάντησή του με τους υπουργούς, προσθέτοντας: «Είμαστε στο πλευρό του σκληρά εργαζόμενου βρετανικού λαού και θα συνεχίσουμε τη δουλειά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του, στη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης ο Βρετανός πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το όραμά του για τις επόμενες εβδομάδες, περιλαμβανομένων μέτρων για τη μείωση του κόστους της φροντίδας των παιδιών και προκειμένου να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να αγοράσουν δικό τους σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ ο Τζόνσον κέρδισε την πρόταση μομφής με 211 ψήφους  υπέρ του -έναντι 148 που ψήφισαν εναντίον του-, αρκετές ώστε να αποφύγει να αναγκαστεί να παραιτηθεί αμέσως. Ωστόσο είναι αντιμέτωπος με πολλούς περισσότερους δυσαρεστημένους βουλευτές στο κόμμα του απ’ όσους ανέμενε, γεγονός που φαίνεται να αποδυναμώνει την εξουσία του και να τον αναγκάζει να δώσει μάχη για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους όπως και αυτή των πολιτών.