Βρετανία: Η αστυνομία δεν «χαρίζεται» – Πρόστιμο στον Σούνακ που δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας

Η βρετανική αστυνομία θα βάλει πρόστιμο στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ που εμφανίστηκε μέσα σε αυτοκίνητο χωρίς να φορά ζώνη.

Το βίντεο, στο οποίο ο Σούνακ μιλά για τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της κυβέρνησης με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου στις κοινότητες όλης της χώρας, κοινοποιήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός απευθυνόταν στην κάμερα από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου χωρίς να φοράει ζώνη.

Η τοπική αστυνομία, σε μια άψογα γραφειοκρατική δήλωση, αναφέρεται ανώνυμα στον δράστη της παράβασης: «Θα γνωρίζετε ότι κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα ένα βίντεο που δείχνει ένα άτομο να μην φορά τη ζώνη ενώ είναι επιβάτης σε αυτοκίνητο που κινείται στο Λανκανσάιρ. Μετά την εξέταση του ζητήματος, επιβάλλουμε πρόστιμο σε έναν 42χρονο άνδρα από το Λονδίνο».

Αν και το ποσό δεν ανακοινώθηκε, το πρόστιμο για όσους δεν φορούν ζώνη μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 500 λίρες.

Ο Σούνακ είναι μόλις ο δεύτερος εν ενεργεία πρωθυπουργός στη Βρετανία που του επιβάλλουν πρόστιμο. Ο πρώτος ήταν ο Μπόρις Τζόνσον πριν από λιγότερο από ένα χρόνο για τα περιβόητα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ τις ημέρες των lockdown.

Το πρωθυπουργικό γραφείο ανέφερε, από την πλευρά του, ότι ο Σούνακ αναγνωρίζει το λάθος του, ότι ζητά συγγνώμη και ότι θα πληρώσει το πρόστιμο.

Το βίντεο του Σούνακ είχε ανέβει στο Instagram, αλλά αργότερα κατέβηκε. Το αυτοκίνητο στο οποίο κινούταν ο πρωθυπουργός είχε και συνοδεία αστυνομικών γιατί ήταν σε επίσκεψη στην περιοχή.