Βρετανία: Απορρίπτει τις κατηγορίες του πρώην πρωθυπουργικού συμβούλου ο υπουργός Υγείας

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες που εκτόξευσε χθες εναντίον του ο πρώην πολιτικός σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος υποστήριξε ότι ο υπουργός Υγείας είπε επανειλημμένως ψέματα κατά τη διαχείριση της πανδημίας.

«Οι κατηγορίες αυτές που διατυπώθηκαν χθες… είναι σοβαρές κατηγορίες» είπε ο Χάνκοκ απαντώντας σε επείγουσα ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα σχετικά με τις χθεσινές καταγγελίες του Κάμινγκς.

«Καλωσορίζω την ευκαιρία να έρθω στην Βουλή (των Κοινοτήτων) για να καταγραφεί επισήμως στα πρακτικά ότι αυτές οι ανυπόστατες κατηγορίες σχετικά με την ειλικρίνεια είναι ψευδείς και ότι έχω υπάρξει εξαρχής ειλικρινής με τους ανθρώπους, τόσο δημοσίως όσο και ιδιωτικά» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Χθες ο Κάμινγκς, ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του Τζόνσον έως τα τέλη του περασμένου χρόνου, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και του Χάνκοκ στη διάρκεια της επτάωρης κατάθεσής του ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, λέγοντας ότι η ανικανότητά τους προκάλεσε δεκάδες χιλιάδες θανάτους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον Κάμινγκς, ήταν ακατάλληλος για τον ρόλο του, ενώ ο Χάνκοκ είπε επανειλημμένως ψέματα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να χάσει την αξιοπιστία του και θα έπρεπε να έχει απολυθεί εξαιτίας των επανειλημμένων αποτυχιών του στη διαχείριση της πανδημίας.