Βρετανία: «Αν η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, όλες οι επιλογές απάντησης είναι ανοιχτές»

Όλες οι επιλογές θα είναι στο τραπέζι για το πώς θα απαντήσει η Δύση σε ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία από τη Ρωσία, όπως ξεκαθάρισε ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι. Ήδη από χθες η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας εργαζόταν με τους εταίρους της για να επαληθεύσει τις λεπτομέρειες των δημοσιευμάτων ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να έχουν χρησιμοποιήσει χημικά σε επίθεση στη Μαριούπολη, όπου χιλιάδες πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης εδώ και επτά σχεδόν εβδομάδες.

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι έξω από τα όρια του αποδεκτού, η χρήση χημικών όπλων θα έχει απάντηση και όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι για το ποια θα μπορούσε να είναι η απάντηση» ανέφερε ο Χίπι στο Sky News, προσθέτοντας ότι οι βρετανικές υπηρεσίες μέχρι στιγμής δεν είχαν κατορθώσει να επαληθεύσουν τις αναφορές.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να αποκλείσει την ανάπτυξη βρετανικών ή ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στο ουκρανικό έδαφος, ο Χίπι δήλωσε: «Όχι, όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές».