Βουλή: Υπέρ της άρσης ασυλίας του Π. Πολάκη μετά τη μήνυση Μαραβέγια αποφάσισε η Ολομέλεια

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η αίτηση υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Μαραβέγιας για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στη διαδικασία ψήφισαν συνολικά 171 βουλευτές. Υπέρ της άρσης ψήφισαν 157, κατά της άρσης 2, ενώ 12 ψήφισαν «παρών».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κατέθεσε μήνυση κατά του κ. Πολάκη μετά τις δημόσιες επιθέσεις που δέχθηκε για παράνομες χρηματοδοτήσεις από τον Αναπτυξιακό Νόμο, τις οποίες εισέπραξε η οικογένεια Μαραβέγια. Σε δηλώσεις του ο βουλευτής της Ν.Δ. είχε κάνει λόγο για συκοφαντική εκστρατεία εναντίον του, η οποία δεν ήταν αποτέλεσμα ηλιθιότητας, αλλά -αντίθετα- προσχεδιασμένης σκοπιμότητας.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής οι δύο βουλευτές αντάλλαξαν σφοδρά πυρά, ενώ ο Παύλος Πολάκης δεν παρέλειψε να πει και μια… μαντινάδα κλείνοντας την ομιλία του. «Τη δύναμη στον άνθρωπο τη δίνουνε οι φίλοι, όπως το λάδι που κρατά τη φλόγα στο καντήλι» είπε και συνέχισε: «Η περηφάνια, η ανθρωπιά, η μπέσα και η ανδρεία αυτά είναι που δίνουνε στον βουλευτή αξία».

Κατά την ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι έχει στοχοποιηθεί από την πλειοψηφία λόγω των καταγγελιών του για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος. «Μέσα από τις διαρκείς μηνύσεις η Ν.Δ. επιχειρεί να με απονομιμοποιήσει ηθικά και πολιτικά» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει καμία τελεσίδικη απόφαση που να με καταδικάζει».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε: «Δικαιολογημένα φοβούνται την επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν θα τους κόψει απλά τη μάσα, αλλά θα ζητήσει πίσω όσα αφαίρεσαν. Είναι δικαιολογημένη η εμπάθειά σας στο πρόσωπό μου και στο τμήμα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, κατεβαίνοντας από το βήμα κέλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν για την έβδομη κατά σειρά άρση ασυλίας του τα τελευταία τέσσερα χρόνια: «Ψηφίστε τώρα, αλλά ερχόμαστε με φόρα».