Βουλή: Από σήμερα η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης

Αρχίζει σήμερα στην Oλομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Η διαδικασία θα αρχίσει στις 17.00 με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων αναμένεται μια σειρά ομιλιών εισηγητών όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και στη συνέχεια οι τοποθετήσεις των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, εφόσον το επιθυμούν.

Στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης θα τοποθετηθούν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και βουλευτές, οι οποίοι εντάσσονται σε κύκλους ομιλητών ανάλογα με τη δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Το χρονοδιάγραμμα των προγραμματικών δηλώσεων:

Πέμπτη 06/07/2023: 17.00 (Ολομέλεια) – Ανάγνωση και συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης (ομιλίες πρωθυπουργού και αρχηγών κομμάτων)

Παρασκευή 07/07/2023: 09.00 (Ολομέλεια) – Συνέχιση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης

Σάββατο 08/07/2023: 09.00 (Ολομέλεια) – Συνέχιση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής. (Κλείσιμο συζήτησης με ομιλίες πρωθυπουργού και αρχηγών κομμάτων με αντίστροφη σειρά.)