Βουλγαρία: Τουλάχιστον 46 νεκροί σε τρομακτικό δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τραγικό δυστύχημα που συνέβη νωρίτερα το πρωί σε αυτοκινητόδρομο της Βουλγαρίας, όταν λεωφορείο (με πινακίδες της Βόρειας Μακεδονίας) στο οποίο επέβαινα τυλίχτηκε στις φλόγες.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και τουλάχιστον 12 παιδιά, όπως μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι περισσότεροι από τους 52 επιβάτες στο λεωφορείο ήταν πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας. Νεκρός είναι και ο οδηγός του λεωφορείου.

Επτά εγκαυματίες που σώθηκαν βγαίνοντας από το φλεγόμενο λεωφορείο διακομίστηκαν εσπευσμένα και έχουν εισαχθεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας, δήλωσε ο Νικολάι Νικόλοφ, στέλεχος του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών, στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο BTV.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών της Βουλγαρίας, πιθανές αιτίες του δυστυχήματος είναι ενδεχόμενο σφάλμα του οδηγού ή τεχνικό πρόβλημα στο λεωφορείο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος μαζί με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι η αιτία του δυστυχήματος θα ξεκαθαρίσει κατά τη διάρκεια της έρευνας. «Η εικόνα είναι φρικτή, δεν την αντέχω. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η ταυτότητα των θυμάτων» είπε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι εκτός από το λεωφορείο που πήρε φωτιά, στο σημείο υπήρχαν ακόμη τρία οχήματα που τυλίχτηκαν στις φλόγες. Το λεωφορείο κινούνταν τελευταίο στη σειρά.

Τα προστατευτικά κιγκλιδώματα στον αυτοκινητόδρομο καταστράφηκαν και είναι πολύ πιθανό η φωτιά να προκλήθηκε έπειτα από πρόσκρουση του λεωφορείου πάνω σε αυτά.

 

Αξιωματούχος του νοσοκομείου της Σόφιας δήλωσε ότι τα επτά άτομα που λαμβάνουν θεραπεία για εγκαύματα, γλίτωσαν από το φλεγόμενο λεωφορείο πηδώντας από τα παράθυρα. Όλοι τους βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.