Βόρεια Μακεδονία: 14 νεκροί από πυρκαγιά σε λυόμενη μονάδα για ασθενείς με κορωνοϊό

Σε 14 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε λυόμενη προκατασκευασμένη μονάδα για ασθενείς με κορωνοϊό στο νοσοκομείο της πόλης Τέτοβο, όπως γνωστοποίησε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην προκατασκευασμένη μονάδα νοσηλεύονταν 26 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 14 έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά, ενώ οι άλλοι 12 μεταφέρθηκαν σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου, κάποιοι από αυτούς με ελαφρά τραύματα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περί τις 22.00 (ώρα Ελλάδας) και κατασβέστηκε έπειτα από 45 λεπτά, ωστόσο για την ώρα παραμένουν άγνωστα τα αίτιά της. Η πυρκαγιά ξέσπασε ενώ η χώρα γιόρταζε την 30ή επέτειο της ανεξαρτησίας της με πανηγυρικές εκδηλώσεις, κυρίως στα Σκόπια.

Η λυόμενη προκατασκευασμένη μονάδα για ασθενείς με κορωνοϊό στήθηκε την περασμένη χρονιά στο νοσοκομειακό κέντρο στο Τέτοβο, πόλη περίπου 60.000 κατοίκων όπου ζουν κυρίως μέλη της αλβανικής εθνικής κοινότητας στη Βόρεια Μακεδονία.